ATHENS FITNESS FESTIVAL  2024: Όσα είδαμε στη μεγαλύτερη γιορτή της γυμναστικής

Το διήμερο 25 και 26 Μαΐου βρεθήκαμε στην πεντακάθαρη Ακτή Βουλιαγμένης για τη μεγαλύτερη γιορτή της γυμναστικής, το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024.

Το να κάνεις τη γυμναστική, μέρος της καθημερινότητάς σου, είναι το καλύτερο δώρο που μπορείς να προσφέρεις στον εαυτό σου. Όσο κλισέ κι αν ακούγεται, η άσκηση έχει πολλαπλά οφέλη και θεραπευτικές ιδιότητες. Άλλωστε εκτός από το ωραίο, γυμνασμένο σώμα, το να ασχολείσαι συνεχώς με τη γυμναστική είναι σαν μια συνεχής επένδυση στον τομέα της υγείας σου.

Και αυτό, διότι ενισχύει τη λειτουργία του εγκεφάλου, προκαλεί συναισθήματα ευφορίας, κάνει τον μεταβολισμό να τρέχει με χίλια, παρατείνει τη διάρκεια ζωής, δυναμώνει μυς και οστά, επηρεάζει θετικά τον ύπνο και μακροπρόθεσμα οδηγεί σε καλύτερες συνήθειες. Έτσι κι εγώ, από τη μέρα που ξεκίνησα δειλά-δειλά να βάζω τη γυμναστική στη ζωή μου, συνειδητοποίησα πως άρχισε ένα «ταξίδι» προς την ολιστική βελτίωση της καθημερινότητάς μου ή αλλιώς, το πρώτο και πιο αποφασιστικό βήμα στο κυνήγι να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου. Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα όσον αφορά στην άσκηση, ειδικά αν δεν έχεις κάποιον να σε καθοδηγεί. 

athensfitnessfestival2

Όταν είσαι αρχάριος χρειάζεσαι την απαραίτητη καθοδήγηση και γνώση για να μπεις σταδιακά σε πρόγραμμα και να πιάσεις τους στόχους σου. Και το Σαββατοκύριακο 25-26 Μαΐου είχαμε την καλύτερη ευκαιρία της χρονιάς, ώστε να ενημερωθούμε, να γυμναστούμε και να περάσουμε όμορφα υπό την καθοδήγηση των κορυφαίων στο είδος τους. Στο Athens Fitness Festival 2024 λοιπόν, δοκιμάσαμε όλες τις νέες τάσεις στη γυμναστική, με τη βοήθεια κορυφαίων εκπαιδευτών. 

athensfitnessfestival4

Το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024 πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά και η τοποθεσία ήταν η πεντακάθαρη Ακτή Βουλιαγμένης. Μόλις 25 χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας, έλαβε χώρα η μεγαλύτερη γιορτή της γυμναστικής, στη βραβευμένη με Γαλάζια Σημαία, Ακτή, μήκους 650 μέτρων. Η μοναδική αυτή έκταση με τα πράσινα πάρκα, 7 γήπεδα τένις, 2 γήπεδα βόλεϊ, γήπεδο μπάσκετ και γήπεδα για ρακέτες και beach volley «πλημμύρισαν» από κόσμο και εμείς με τη σειρά μας, γίναμε μάρτυρες και μέρος της απόλυτης fitness – wellness – entertainment εμπειρίας για μικρούς και μεγάλους. Πίστεψέ με, το μοναδικό αυτό τοπίο, με φόντο τη θάλασσα, σε ενέπνεε να εκμεταλλευτείς στο έπακρο την ευκαιρία συμμετοχής.

 athensfitnessfestival6

Τι συναντήσαμε σε αυτό το μοναδικό φεστιβάλ;

Με τόσες γυμναστικές και fitness τάσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, ήταν λογικό να υπάρχει ένα μικρό άγχος για αυτό που θα συναντούσαμε. Το ATHENS FITNESS FESTIVAL 2024, ωστόσο, αποδείχθηκε πλήρες όσον αφορά στα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητές του, έχοντας μοναδικά προγράμματα Fitness από κορυφαίους εκπαιδευτές διεθνώς, ενημερωτικά workshops ευεξίας σχετικά με θέματα διατροφής, υγιεινής ζωής και τρόπους εκγύμνασης αλλά και διασκεδαστικά events για κάθε παρέα ή οικογένεια. Περιελάμβανε επίσης, νέα είδη προπόνησης, μέσα και έξω από το νερό, καθώς και μεγαλύτερες πλατφόρμες κατά μήκος της παραλίας. Από προπονήσεις υψηλής έντασης έως γαλήνιες συνεδρίες γιόγκα, είχαμε τη δυνατότητα να ζήσουμε μια εμπειρία fitness, η οποία κάλυπτε κάθε γούστο και προτίμηση, όπως Aqua Fitness, Calisthenics, Functional, Dance, Yoga, Pilates και Indoor Cycling.

athensfitnessfestival5

Για όποιον είχε στο μυαλό του τη γυμναστική με τον πλέον κλασικό τρόπο, δηλαδή τρέξιμο στην ύπαιθρο ή τον διάδρομο, κοιλιακούς με ροκανίσματα ή αύξηση των μυών με πους απς και βάρη, το φεστιβάλ ήταν μια καλή ευκαιρία να βιώσουν και τη σύγχρονη πλευρά της εκγύμνασης με την πιο σύγχρονη τεχνολογία εξοπλισμού και νέες τάσεις. Μάλιστα, οι καλύτεροι fitness εκπαιδευτές από Ελλάδα και εξωτερικό ήταν εκεί για να μας δείξουν νέα πράγματα και νέα είδη γυμναστικής, όπως Hybrid Race, The Challenge, Pure Strength και άλλα.

athensfitnessfestival3

Με λίγα λόγια, το διήμερο 25 και 26 Μαΐου ήταν μια εμπειρία πολύ διαφορετική από αυτές που έχουμε συνηθίσει. Ένα διήμερο γεμάτη πληροφορία, καθοδήγηση στον χώρο της γυμναστικής και «μυστικά» που δεν είχαμε ιδέα ότι υπήρχαν. Μια γιορτή που διεύρυνε τους γυμναστικούς ορίζοντές μας με τον fun τρόπο και μας έκανε να μετράμε αντίστροφα μέχρι το επόμενο ATHENS FITNESS FESTIVAL, όπου φυσικά θα δώσουμε το «παρών» και σε αυτό το ραντεβού. 

Για να έχετε μια καλύτερη εικόνα από το event, συζητήσαμε με τον AFF Ambassador, Γιώργο Ξηρό, την Marketing Director του AFF, Μαρία Κόντη και την παρουσιάστρια, Βιργινία Δικαιούλια, οι οποίοι μας έδωσαν τα φώτα τους γύρω από τη σημαντική αυτή γιορτή και τα «μυστικά» της γυμναστικής. 

 

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved