Τι παθαίνει το σώμα μας όταν πίνουμε σφηνάκια;

Λιγότερη μεν ποσότητα αλκοόλ από το ποτήρι, αλλά ποιος πίνει μόνο ένα;

Ας το παραδεχτούμε, ποτέ δεν πήγαμε στο μπαρ για να πιούμε σφηνάκια τεκίλα και να φύγουμε. Τα σφηνάκια ήταν πάντα ένας τρόπος για να γνωρίσεις κόσμο που δεν ήξερες, ή για να πιείς κάτι άλλο πέρα από το ποτό που ήδη πίνεις απλά όχι σε τόσο μεγάλη ποσότητα. Όπως είναι λογικό, αυτό που για σένα φαίνεται μικρό σε ποσότητα, στο στομάχι σου είναι κάτι αρκετά δύσκολο να το χωνέψει.

 

Μήπως οι Έλληνες έκοψαν το αλκοόλ;

Άλλωστε από τη στιγμή που το αλκοόλ μπει στον οργανισμό σου, απαιτείται περίπου μία ώρα προκειμένου να το μεταβολίσεις, φαντάσου τώρα να τα έχεις αναμείξει τι γίνεται εκεί μέσα. Το χειρότερο από όλα είναι ότι το στομάχι μπορεί να επεξεργαστεί μονάχα ένα είδος αλκοολούχου ποτού την ώρα, επομένως καταλαβαίνεις γιατί νιώθεις περίεργα όταν τα αναμειγνύεις.

Ωστόσο αυτό που δεν ξέρεις στην περίπτωση που πιείς σφηνάκι, είναι ότι σε βαράει και η ταχύτητα που το κατεβάζεις, «άσπρο πάτο» που λέμε, επομένως είναι αρκετά πιθανό τα side effects του αλκοόλ να τα νιώσεις πολύ νωρίτερα από ότι θα έκανες με ένα ποτήρι κρασί ή μπίρας που τα πίνεις πιο σιγά, ασχέτως αν έχουν μεγαλύτερη ποσότητα αλκοόλ.

 

 

Επομένως, το ότι βλέπεις μια τόσο μικρή ποσότητα αλκοόλ δεν σημαίνει ποτέ ότι είναι και τόσο αθώα για τον οργανισμό σου. Αν το παρακάνεις δε, σε βλέπουμε σύντομα πάνω στα τραπέζια να τραγουδάς Καρρά και να ζητάς από τον Dj να σου βάλει AC/DC.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved