pexels Εσύ το ήξερες πως αν πίνεις πολλά αναψυκτικά γίνεσαι «μεγάλος» εκεί κάτω;

Μία νέα έρευνα μας λέει κάτι πραγματικά αδιανόητο.

Εάν είστε άντρας και λάτρης της Coca Cola, αυτά που θα ακούσετε μπορεί να είναι πολύ ευπρόσδεκτα νέα για εσάς. Μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση Pepsi ή Coca Cola μπορεί να σας δώσει ένα ιδιαίτερο «προσόν» που άλλα ανθρακούχα ποτά δεν μπορούν να φτάσουν μάλλον με τίποτα. Σίγουρα ακούγεται σαν φάρσα όλο αυτό αλλά όμως υποτίθεται πως είναι έρευνα κανονική και με το νόμο.

Ναι, το τρελό που λέει αυτή η έρευνα είναι πως αν πίνεις πολλά από τα παραπάνω αναψυκτικά που αναφέραμε, τότε λένε οι επιστήμονες, μπορεί να μεγαλώσουν οι όρχεις σου. Η νέα έρευνα έγινε σε ποντίκια κι έδειξε ότι τα ενήλικα αρσενικά τρωκτικά που έπιναν Coca-Cola ή Pepsi είχαν υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης και μεγαλύτερες «μπάλες» σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους. Οι ερευνητές διεξήγαγαν μια σειρά από δοκιμές στα τρωκτικά, οι οποίες περιελάμβαναν το ζύγισμα των μικροσκοπικών όρχεων τους και την αιμοληψία την πρώτη ημέρα, καθώς και την πέμπτη, έβδομη, 10 και 15η ημέρα της μελέτης.

 

 
 

Θέλεις κι εσύ ένα λείο μέτωπο χωρίς ρυτίδες έκφρασης;

Τώρα κοίτα να δεις τι μπορεί να βρει η επιστήμη τελικά, πάνε στα τυφλά και τελικά ανακαλύπτουν το πιο αστείο πράγμα στο κόσμο. Ναι, αν πίνεις πολύ Coca Cola τότε οι όρχεις σου μεγαλώνουν πιο πολύ από του γείτονα σου που μπορεί να πίνει μόνο μπίρες.

Οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι τα ποντίκια που έπιναν 100 τοις εκατό Coca-Cola και Pepsi, σε σύγκριση με το μείγμα αναψυκτικού και νερού, είχαν περισσότερους φουσκωμένους «σάκους» σε σύγκριση με τους μισούς συντρόφους τους. Η μελέτη, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Northwest Minzu στην Κίνα, προσπαθούσε να προσδιορίσει εάν υπήρχαν δεσμοί μεταξύ των ανθρακούχων ποτών, της γονιμότητας και του ανδρικού γεννητικού οργάνου.

 

 
 
 

Το Nutrichef θέλει να αρχίσεις να ψήνεις γύρο και κεμπάπ στο σπίτι

Η μελέτη κατέληξε στο παράδοξο συμπέρασμα: «Η κατανάλωση Coca-Cola και Pepsi-Cola θα μπορούσε να προωθήσει την ανάπτυξη των όρχεων και να ενισχύσει την έκκριση τεστοστερόνης. «Τα ευρήματά μας παρείχαν τις επιστημονικές βάσεις για την πλήρη κατανόηση των επιδράσεων των ανθρακούχων ποτών και του μηχανισμού τους στις λειτουργίες ανάπτυξης και αναπαραγωγής των ανθρώπων, αλλά επίσης ωφελούν για την πρόληψη της δυσλειτουργίας του προστάτη και του καρκίνου». Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Acta Endocrinol, φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση με άλλες μελέτες που δείχνουν ότι τα ζαχαρούχα ποτά μπορεί να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους όρχεις σας.

Τώρα εμείς τι πρέπει να πιστέψουμε απ’ όλα αυτά; Φυσικά η έρευνα δεν υπονοεί πως πρέπει να βγούμε και να αγοράσουμε ένα φορτηγό Pepsi, μιας και άλλες έρευνες έχουν δείξει πως τα ανθρακούχα αυξάνουν τον κίνδυνο για διαβήτη και παχυσαρκία, σίγουρα όμως τα εργαστηριακά ευρήματα λένε πως υπάρχει περίπτωση η Coca Cola να συμβάλει στο να έχεις τις μπάλες ενός Τιτάνα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved