Μπορεί εδώ πέρα το κλαμπ του Ratpack να στηρίζει μελαχρινές, αλλά ποιοι είμαστε εμείς για να πάμε κόντρα στην επιστήμη;
Στο Πανεπιστήμιο του Augsburg στη Μινεσότα όπου ο κόσμος δείχνει να αγαπάει το ωραίο φύλο, έπεσαν φαίνεται σε περισυλλογή και είπαν να ερευνήσουν γιατί έχουμε τόση αδυναμία στις ξανθιές. Και κάπως έτσι έγινε η έρευνα.
Οι επιστήμονες έδειξαν στους 110 συμμετέχοντες της έρευνας φωτογραφίες γυναικών με μαύρα, καστανά, κόκκινα και ξανθά μαλλιά – κοντά, μεσαίου μήκους και μακριά. Στη συνέχεια τους ζητήθηκε να τις κατηγοριοποιήσουν ανάλογα με την ηλικία, το ποια πιστεύουν ότι δείχνει υγιής, ποια δείχνει πιο θελκτική αλλά και ποια έχει προοπτική για μόνιμη σχέση και να γίνει μητέρα. Εν συγκρίσει λοιπόν με τις μελαχρινές, η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Social Psychology, ανέφερε πως οι ξανθιές παρουσιάζονται στα μάτια των γυναικών ως πιο υγιείς και θελκτικές.
Το μοναδικό αρνητικό στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως δεν πείθουν για μαμάδες καθότι οι άντρες θα τις επέλεγαν περισσότερο σαν «ραντεβού». Ένα ακόμη στοιχείο που προέκυψε από την έρευνα, είναι πως τα μαλλιά μεσαίου μήκους, είναι πιο θελκτικά στην όψη από τα μακριά.
Πάντως επειδή πάμε κόντρα στο ρεύμα, ας δούμε και αυτό εδώ το θέμα με τις ωραιότερες μελαχρινές.
Οι επιστήμονες αναφέρουν για τα αποτελέσματα πως η όλη επιλογή, πηγάζει από την εποχή που κατοικούσαμε στις σπηλιές με τα ρόπαλα. Ω ναι. Οι ανθρωπολόγοι ειδικότερα αναφέρουν πως η όψη και η φυσική υγεία των μαλλιών, ήταν ο λόγος που άντρες και γυναίκες διάλεγαν παρτενέρ. Επειδή το σκούρο χρώμα μαλλιών σε συνδυασμό με τις πρώτες άσπρες τρίχες συμβόλιζε τα γηρατειά, οι γυναίκες με πιο ανοιχτό χρώμα κέρδιζαν πάντα τις καρδιές των πρωτόγονων. Παρουσιαζόντουσαν λοιπόν πιο υγιείς, νέες και κατάλληλες για «ζευγάρωμα».
Σε κάθε περίπτωση αν ξενερώνεις την ζωή σου με την έρευνα, μιλάμε για ένα δείγμα μόλις 110 αντρών. Αλλά μήπως και έχουν δίκιο; Σε κάθε περίπτωση αυτές οι ξανθιές των παρακάτω φωτογραφιών, κερδίζουν με διαφορά.