Reuters | Stefan Wermuth Έτσι θα επιβιώσεις στο σαφάρι δώρων της τελευταίας στιγμής

Δεν σου λέμε τι να αγοράσεις, σε βοηθάμε να το βρεις πιο εύκολα.

Είμαστε πολλοί εκεί έξω. Εμείς που θα βγούμε να πάρουμε δώρα την τελευταία στιγμή. Εμείς που θα πέσουμε για ύπνο στις 23/12 και στις 24/12 θα σηκωθούμε σχετικά νωρίς –τουλάχιστον φέτος δεν χρειάζεται να κάψουμε και μέρες άδειας- για να προλάβουμε να πάρουμε μια ντουζίνα δώρα. Και μην φανταστείς τίποτα σπατάλες, μιλάμε για τα αναγκαία, έτσι;

Εννοείται ότι δεν έχουμε ιδέα τι θα αγοράσουμε, αλλά επειδή είμαστε ευσυνείδητοι και του καθήκοντος δεν θέλουμε να κάνουμε ξεπέτα.

Και μαζί με τα ψώνια στριμώχνεις και δυο-τρεις καφέδες/φαγητά με όσους θα φύγουν πρώτοι και δεν θα προλάβεις να τους δεις μέσα στις γιορτές, θα πεταχτείς να πληρώσεις κάνα λογαριασμό, θα περάσεις από τους γονείς για να σου φορτώσουν ψώνια της τελευταίας στιγμής για το τραπέζι της επομένης αλλά και για να ακούσεις υποχρεωτικά τα κάλαντα από τον Γιωργάκη, το παιδί του Κώστα από τον 6ο, ο οποίος «έχει τα χρόνια σου και έχει παιδί που λέει τα κάλαντα, ενώ εγώ θα κλείσω τα μάτια μου και ένα εγγόνι δεν θα έχω δει». Ήθελες στα 30κάτι να είσαι εργένης, ε; Πλήρωνε τώρα 20άρικο στον Γιωργάκη.

Κάπως έτσι καταλήγεις να ψάχνεις για δώρο-buzzer beater ενώ μένουν 1,2’’ για να τελειώσει το παιχνίδι και εσύ σηκώνεσαι από τη γωνία. Με τον αντίπαλο ψηλό κρεμασμένο πάνω σου. Και με τους αντίπαλους οπαδούς να σε σημαδεύουν με λέιζερ στα μάτια. Και με το όνομα στη φανέλα σου να μην είναι «Κάρι», αλλά «Μπακατσιάς».

Για αυτό φέτος καλό είναι να πας με σχέδιο στη μάχη, ώστε να ξεμπερδέψεις όσο το δυνατό νωρίτερα. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχεις καταλήξει σε γενικές γραμμές σε τι θες να αγοράσεις. Πάμε.

Ρούχα

varouf 1

Ο κανόνας είναι απλός: Δεν παίρνεις αυτό που αρέσει σε ‘σένα, αλλά κάτι που θα αρέσει και θα ταιριάζει στον παραλήπτη. Τώρα αν ο παραλήπτης είναι ενδυματολογικού εκτοπίσματος Γιάννη Φλωρινιώτη & Family, τότε είτε θα πρέπει να αναρωτηθώ «που έμπλεξες, παιδί μου» είτε και εσύ ο ίδιος όταν θα πετάγεσαι μέχρι το περίπτερο θα φοράς μια λαμέ εκδοχή της Πούλιας και του Αυγερινού.

Για τον κολλητό: Μπορεί να θεωρείς το φίλο σου φλώρο στο στυλ, ενώ εσύ κυκλοφορείς με ένα σκισμένο τζιν πλύνε-βάλε, όμως πιέσου λίγο (καλά, δεν θα σκάψεις), μπες σε καταστήματα που εσύ ούτε απ έξω δεν περνάς και κάνε μια επιλογή που στα μάτια σου μοιάζει δύο επίπεδα πιο φλώρικη από αυτές που κάνει ο φίλος σου.

Φυσικά και μπορείς να του πάρεις κάτι αστείο ή γελοίο. Κάτι που δεν φορέσει ποτέ, αλλά θα γελάστε μόλις το ανοίξει. Αν δεν τα κάνεις εσύ αυτά, ποιος θα το κάνει; Ωστόσο, ας είναι αυτό συμπληρωματικό δώρο.

Για εκείνη: Ζόρι, ε; Ζόρι. Αλλά να ξέρεις ότι αν το πετύχεις, θα εκτιμηθεί περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αν είσαι σε δίλημμα για το νούμερό της, διαλέγεις πάντα το μικρότερο και άσε εκείνη να αναμετρηθεί με τον καθρέφτη και να αποφασίσει αν θα το κρατήσει ή θα το αλλάξει για το κανονικό της μέγεθος. Καλύτερα να περάσεις διαβολοβδομάδα στα ΟΥΚ παρά να υποστείς την γκρίνια επειδή διάλεξες το μεγαλύτερο νούμερο.

Αν καταλήξεις σε εσώρουχο, τότε προφανώς και παίρνεις κάτι που αρέσει σε εσένα κυρίως. Ωστόσο, το εσώρουχο μπορεί να φαίνεται πιο εύκολο, αλλά δεν είναι. Αν παραπάνω το αντίστοιχο της γκρίνιας για το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν η διαβολοβοδμάδα στα ΟΥΚ, εδώ θα εύχεσαι να πατήσει ο Κιμ το κουμπί για να γλιτώσεις.

Παπούτσια

papoutsia6675

Στα γενικά ισχύουν λίγο πολύ όσα είπαμε και για τα ρούχα.

Για τον κολλητό: Ναι, είναι απίθανό να του χαρίσεις παπούτσια, εκτός αν το δώρο κρύβει κάποιο συμβολισμό, οπότε πάσο.

Για εκείνη: Γελώ! Όχι με το δώρο, γελώ με την άγνοια κινδύνου. Δώρο-παπούτσια-σε-γυναίκα-μόνο-αν-έχεις-σκονάκι. Σκέψου να πήγαινε ο Δαβίδ στο ματς με τον Γολιάθ χωρίς τη σφεντόνα. Σκέψου τον τον Σπορτ Μπίλυ χωρίς το τσαντάκι, τον Ντέιβιντ Χάσελχοφ χωρίς το πορτοκαλί σωσίβιο (όχι, σκέψου τον Χάσελχοφ χωρίς την αμμουδιά, τον πύργο, τη θάλασσα και το στήθος της Πάμελα Άντερσον). Παρόλα αυτά, αν το πετύχεις χωρίς (φανερή) βοήθεια να ξέρεις ότι θα εξυψωθείς στα μάτια της.

Αξεσουάρ

stavros2

Ανάλογα με την εμπειρία σου, κινείσαι αντίστοιχα. Ναι, αξεσουάρ είναι και ένα σετ γάντια-σκούφο, αξεσουάρ όμως είναι και τα μανικετόκουμπα ή τα πενσ-νε γυαλιά του Θεοδωράκη. Αξεσουάρ το κόκκινο σακίδιο του Τσακαλώτου αξεσουάρ και μια Loewe. Εδώ ισχύει απόλυτα το ό,τι πληρώσεις παίρνεις.

Για τον κολλητό: Ναι, μόνο όμως όσα εκτιμά και αγοράζει και ο ίδιος. Ας πούμε, άνθωπος που φορά κοστούμι μία φορά στο χρόνο, φαντάζεσαι πώς θα κοιτάει τα μανικετόκουμπα. Σαν να ήρθαν οι εξωγήινοι. Έχεις ένα λόγο παραπάνω να του κάνεις τέτοιο δώρο, αν ετοιμάζεται να παντρευτεί ή ετοιμάζεται να σε παντρέψει.

Για εκείνη: Ναι, υπάρχουν πολλά. Όχι, δεν θα τα εκτιμήσει όλα. Θα στο πάω διαλεκτικά. Υπάρχει κάτι που θα της αρέσει σίγουρα πολύ; Τσάντα. Είναι εύκολο να βρω τη σωστή; Όχι, το επίπεδο δυσκολίας είναι σαν αυτό των παπουτσιών. Θα μπορώ να την αγοράσω; Μόλις τώρα μπήκες στο νόημα. Πάντως το ΣΔΟΕ δεν είμαι, οπότε κουμάντο στην τσέπη σου κάνεις εσύ.

Βιβλία

bogda

Είναι ειδικό κοινό οι βιβλιόφιλοι. Αν έχεις να κάνεις με ένα πηγαίο λάτρη των βιβλίων, που ξέρει πολύ περισσότερα από εσένα στο θέμα, τότε δεν έχεις να ανησυχείς. Όχι, αλήθεια. Θα χαρεί μόνο και μόνο που του πήρες βιβλίο. Αν έχει ήδη το δώρο σου και του αρέσει, μπορεί να το κρατήσει για να τιμήσει την επιλογή σου. Αν δεν του αρέσει, θα το αλλάξει, χωρίς να γκρινιάξει ούτε θα σε κακίσει επειδή πήρες κάτι που δεν ήταν του γούστου του. Αν έχεις μπλέξει με κανένα σνομπ, απόφυγέ το.

Για τον κολλητό: Ξεκάθαρα σε παίρνει να κάνεις μια δική σου πρόταση, κάτι που διάβασες και σου άρεσε και θα ήθελες να το διαβάσει και εκείνος. Α ναι! Θα χαρεί που πήρες τον «Οδυσσέα», φυσικά δεν μπορέσεις να του πεις ψέματα ότι το έχεις διαβάσει, μην το πιστέψεις αν σου πει ότι το έκανε.

Για εκείνη: Κάνεις δώρο σε γυναίκα, σε έναν έξυπνο άνθρωπο. Τι είναι αυτό το βιβλίο της Δημουλίδου που κρατάς στο χέρι;

Γκάτζετ

gappapaki546

Ύπουλη κατηγορία. Μικρά στο μάτι, αλλά χτυπούν με χειρουργική ακρίβεια το πορτοφόλι σου. Ειδικά όσα απευθύνονται σε πιτσιρικάδες, να τα προσέχεις δύο φορές. Επίσης, επειδή είναι κάπως απρόσωπα σαν δώρα, κάνε πρώτα την απαιτούμενη κατασκοπεία και φρόντισε να μάθεις τι πραγματικά θέλει ο παραλήπτης, γιατί ποτέ κανείς δεν αγάπησε αυτόν που έφερε από το πουθενά για δώρο μια ψηφιακή κορνίζα.

Για τον κολλητό: Τον ξέρεις, τον έχεις ρωτήσει, σου έχει πει τι θέλει, πηγαίνεις στο μαγαζί, το αγοράζεις και του το δίνεις. Τόσο απλό. 

Για εκείνη: Ισχύει το παραπάνω. Ωστόσο κινητό ή λαπτοπ δεν τα κάνεις σε λιγότερο από έξι μήνες σχέση, αν και το καλύτερο θα ήταν να περιμένεις και λίγο ακόμα, γιατί αυτή «η κίνηση ισχύος» μπορεί και να παρεξηγηθεί.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved