Ξανθό μαλλί, μαύρο μούσι: Ποτς γκένεν αυτό;

Έλα που δεν αναρωτήθηκες ποτέ.

Ο James Harden μπήκε το 2008 στο ΝΒΑ σαν ένα στήριγμα των Westbrook-Durant στους Thunder με ψιλο-νορμάλ μουσάκι. Μετά όμως πήρε τα πολλά δολάρια στους Rockets, έγινε αστέρας και λίγο έλειψε να πάει τελικό πέρσι. Μαζί με το σταριλίκι του ωστόσο, στο Τέξας αποφάσισε πως το μούσι του πρέπει να αγγίζει… αφαλό, δημιουργώντας έκτοτε μια νέα μόδα στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

hard

 

Από τότε ο κόσμος γέμισε γενιάδες.  Πότε μικρές, πότε μεγαλύτερες, το θέμα είναι ότι το μούσι πλέον πουλάει και το βλέπεις στα πρόσωπα ακόμα και τον πιο άκυρων τύπων. Μέσα σε όλους αυτούς ωστόσο που βλέπεις καθημερινά με τη μουσάρα, δεν έχεις αναρωτηθεί ποτέ πώς γίνεται κάποιοι άνθρωποι να έχουν μαλλιά άλλου χρώματος και μούσια κάποιου άλλου. Όχι δεν έχεις αχρωματοψία. Είναι γεγονός.

Τι παίζει όμως; Τρίχα το ένα, τρίχα και το άλλο στο ίδιο μάλιστα πρόσωπο.

Σύμφωνα με έρευνα δεν κουβαλούν όλες οι τρίχες του σώματος το ίδιο συστατικό χρώματος. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα μούσια, αλλά και τις τρίχες της μασχάλης, του κορμού ή και των φρυδιών. Ξεχνιέται ο Noah Levenstein από το «American Pie» που άλλο χρώμα φρύδια είχε και άλλο στα μαλλιά;

 

leven

 

Σημαντικό ρόλο στο χρώμα των τριχών παίζει η πρωτεΐνη MC1R η οποία καθορίζει την τελική τους απόχρωση. Ήθελες τώρα να αφήσεις μαλλί και μούσι και σου βγήκε το μεν πρώτο καστανό, το δε δεύτερο κοκκινωπό; Δεν πειράζει, είναι κάτι που μπορείς να το αντέξεις.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved