Δεν υπάρχει κανένας νορμάλ τρόπος για να ζητήσεις από την κοπέλα σου να πας διακοπές με τους φίλους σου. Ξεκάθαρα clickbait τίτλος-υποτίτλος. Αλλά τουλάχιστον πήραμε το κλικ. Σ' ευχαριστούμε και προχωράμε...
Ας κοιταχτούμε στα μάτια σαν άντρες. ΑΝΤΡΕΣ. Που φοράνε παντελόνια και τα τιμάνε. Που μιλάνε ντόμπρα. Με αλήθειες κι όχι με μισόλογα. Που δεν χαμπαριάζουν. Που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Ας χτυπήσουμε επιτέλους το χέρι με δύναμη στο τραπέζι κι ας φωνάξουμε όλοι μαζί. ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΧΕΡΙΑ ΡΕ: Τα Αγόρια εκδρομή, τα κορίτσια φυλακή!
Αν το να ζητήσεις να πας διακοπές με τους φίλους σου (να ζητήσεις, όχι να πας) συνταγογραφούταν από γιατρό, θα ήταν κάπως έτσι: Δεν λες τίποτα. Ετοιμάζεις βαλιτσούλα με όοολα σου τα ρουχαλάκια μέσα, κοντοστέκεσαι και το ξανασκέφτεσαι για ένα νανοσεκόντ στην πόρτα, παίρνεις μια βαθιά ανάσα, την ανοίγεις σιγά-σιγά να μην τρίξει, η ελευθερία είναι κοντά, βγαίνεις, κι όσο κατεβαίνεις τα σκαλιά, γκουγκλάρεις για φτηνά ξενοδοχεία ώστε να έχεις κάπου να μείνεις όταν επιστρέψεις από διακοπές.
Αρχικά, υπάρχουν δύο επιλογές:
1. Να ζητήσεις να πας διακοπές
2. Να μην ζητήσεις να πας διακοπές.
Έπειτα, υπάρχουν δύο αντίστοιχα αποτελέσματα:
1. Να χωρίσεις
2. Να μην χωρίσεις.
Μετά υπάρχουν δύο αποτελέσματα των πράξεών σου:
1. Να πας διακοπές
2. Να μην πας διακοπές.
Όλο το παραπάνω περιγράφεται με μία και μόνο πρόταση: ΑΝ (ΔΕΝ) ΠΑΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ (ΔΕΝ) ΘΑ ΧΩΡΙΣΕΙΣ
Μα τι υπερβολές είναι αυτές; Τι καθαιρετικές βλακείες; Πώς τα εκμηδενίζεις έτσι όλα; Υπάρχουν 1.000.000 δοκιμασμένοι και 0 πετυχημένοι τρόποι για να ζητήσεις να πας διακοπές. Εμείς διαλέξαμε τους 5 που πιστεύουμε ότι έχεις περισσότερες πιθανότητες να είναι λιγότερες οι πιθανότητες του χωρισμού και όσο το δυνατόν μικρότερα τα ντεσιμπέλ του τσακωμού.
1. «Εγώ θα πάω διακοπές»
Απόγευμα Σαββάτου, ώρα 5μ.μ. Εσύ: Ξυπνάς από μεσημεριανό θανατηφόρο ύπνο. Εκείνη: Καθιστή στο τραπέζι της κουζίνας, με ύφος θλιμμένο κυπαρίσσι καθαρίζει φασολάκια. Μπουκάρεις στο σαλόνι, ξύνεις @ρχίδια, φτύνεις, βγάζεις το όπλο, πυροβολείς: «Πρώτον, πού είναι οι παντόφλες μου; Δεύτερον, πάλι φασολάκια; Α, και που 'σαι. Έκλεισα να πάω διακοπές για τους φίλους μου. Μην κανονίσεις τίποτα την προηγούμενη, θα 'χεις σίδερο».
Πιθανότητες τσακωμού: 0%
Πιθανότητες χωρισμού: +οο % (για όσους δεν κατάλαβαν, το σύμβολο αυτό είναι το συν άπειρο).
2. «Λέω να πάω διακοπές»
Και εδώ, καθαρίζει φασολάκια. Μόνο που εδώ, κάθεσαι κι εσύ απέναντί της. Και κρατάς την κατσαρόλα για να τα πετάει μέσα. Είσαι από αυτούς που βοηθάνε στις δουλειές του σπιτιού γιατί έχουν καλή καρδιά, αλλά πρακτικά δεν βοηθάνε σε τίποτα γιατί είναι άχρηστοι. Την ώρα που καθαρίζει με μανία και πλήρη συγκέντρωση, εσύ, εκμεταλλεύεσαι την αφοσίωσή της στο φασολάκι μπας και δεν το ακούσει, δεν το προσέξει, το προσπεράσει στο ντούκου πετάγοντας κανά «ναι» μηχανικό, που δεν θα θυμάται αλλά εσένα σου αρκεί για να το χτυπήσεις όταν θα σου πει «πού πας;». Και της λες: «Λέω να πάω διακοπές με τους φίλους μου φέτος. Αυτοί μου πρότειναν βασικά. Τι λες; Δεν έχεις θέμα έτσι;».
Πιθανότητες τσακωμού: 80-90%
Πιθανότητες χωρισμού: 30% (της είσαι χρήσιμος για τα φασολάκια)
3. «Μπορώ να πάω διακοπές;»
Εδώ ΕΙΣΑΙ τα φασολάκια. Αλλά ας όψεται που ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Οπότε τι κάνεις; Τον μαλάκα. Αν το επόμενο δίλεπτο, την επόμενη στιχομυθία την ηχογραφήσεις και τη δώσεις στους φίλους σου, πολύ πιθανό να μη σε πάρουν μαζί τους. Αλλά γιατί να κάνεις κάτι τέτοιο; Και γιατί να μάθουν οι φίλοι σου πώς καταλήξατε τελικά στο ότι θα πας μαζί τους; Πρέπει να τα πεις με το νι και με το σίγμα; Πες τους «τη ρώτησα, μου είπε ναι, ήρθα, για χαραντάν μάγκες». Μην ντραπείς να ρωτήσεις με τον τρόπο που θα σου εξασφαλίσει το πολυπόθητο «ναι». Ρώτα σαν φλώρος. Σαν παντόφλας. Δεν πειράζει. Βγες απ' το βρακί της και φώναξε: «Αγάπη μου, μπορώ να πάω διακοπές με τους φίλους μου. Αν θες. Αν δεν έχεις πρόβλημα...»
Πιθανότητες τσακωμού: 10-20 %
Πιθανότητες χωρισμού: -30%
4. «Τα παιδιά είπαν τα παιδιά να πάμε διακοπές τα παιδιά»
Εδώ το ρίχνεις στους φίλους σου. Ξεκάθαρα. Αυτοί σου έβαλαν την ιδέα, αυτοί φταίνε, αυτοί να τσακωθούν, αυτοί να χωρίσουν. Ωχού! Οπότε λες: «Μωρό μου είπαν τα παιδιά, δηλαδή τα παιδιά είπαν, λέγανε δηλαδή ας πούμε μπας και πάνε τίποτα διακοπές φέτος. Ε, και μου παν να πάω λένε κι εγώ μαζί τους. Τι να σου πω ρε αγάπη μου. Έτσι μου είπαν». Τέλειο. Αυτός είσαι!
Αυτός είσαι (ρε όπανο). Τώρα θα πάει να πιάσει τις δικές τους και θα χωρίσουν οι άλλοι για σένα. Και ούτε διακοπές θα πάτε.
Ωστόσο:
Πιθανότητες τσακωμού: 10%
Πιθανότητες χωρισμού: 5% (και 100% για τα παιδιά)
5. «Έλα κι εσύ μαζί μας»
Εμετός. Δεν ντρέπεσαι λίγο ρε; Εκεί θα ξεπέσεις; Τόσο χαμηλά; Απάντηση από το βάθος σε κλαψούρισμα με λυγμούς και βρεγμένα χαρτομάντιλα: «Ναι εκεί θα ξεπέσω. Τσέλω πολύ να πάω διακοπές με τους φίλους μου. Τσέλω, τσέλω, τσέλω! Και σα πάω!». Χτυπάς και με τη σφιγμένη γροθιά της επανάστασης την ανοιχτή σου παλάμη, σκουπίζεις τα δακριά σου, μπουκάρεις στο σαλόνι, πιάνεις ένα φασολάκι, το σηκώνεις ψηλά και φωνάζεις: «Αγάπη μου! Θα πάω διακοπές με τους φίλους μου! Αν θες έλα κι εσύ μαζί μας! Θα είμαστε 10 κοντάρια κι εσύ! Θα περάσουμε μπόμπα!».
Πιθανότητες τσακωμού: 2% (για το φασολάκι που χάλασες)
Πιθανότητες χωρισμού: 1%
Διαλέγεις τον τρόπο, ετοιμάζεις πραγματάκια, πηγαίνεις διακοπάρες. Και μετά; Ποιος το γαμάει μωρέ το μετά; Θα βρεις άλλη στις διακοπές. Ζήσε τη στιγμή και εδώ θα 'μαστε να το συζητήσουμε.
Για σένα που είσαι διστακτικός, όμως, φοβητσιάρης, ο ΚΥΡΙΟΣ Φασολάκης, έχουμε και μία έκτη επιλογή. Με την οποία οι πιθανότητες να τσακωθείς ή να χωρίσεις είναι μηδενικές. Ποια είναι αυτή;
Να μην πας διακοπές...