Eurokinissi Υπάρχει ειδικό Savoir Vivre για το λεωφορείο και δεν το γνωρίζουμε;

Απαγορεύονται, όντως, γατάκια και αρβύλες; Τι συμβαίνει επιτέλους και οι καταγγελίες τις τελευταίες ώρες πέφτουν βροχή;

Έχεις γατάκι μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς και θέλεις να το πας στον κτηνίατρο; Τότε να ξεχάσεις το λεωφορείο. Βρες άλλον τρόπο. Τι σημαίνει δεν έχεις χρήματα για ταξί και πέφτει λίγο μακριά το να μας τα πόδια; Δικό σου πρόβλημα. Τουλάχιστον αυτό φέρεται να σκέφτηκε ο οδηγός του λεωφορείου που κατέβασε πριν λίγες μέρες επιβάτη, ο οποίος ήθελε να μεταφέρει ένα γατάκι μέσα σε ειδική τσάντα μεταφοράς. Αφου δε ζήτησε από το γατί να πάει μόνο του μέχρι τον κτηνίατρο, είμαστε σε καλό σημείο. 

Ο 23χρονος Δημήτρης Κουτσούκης έκανε την καταγγελία του μέσω social media για τη συμπεριφορά του οδηγού του λεωφορείου στο Ίλιον. «Ο οδηγός με πέταξε έξω βρίζοντάς με χωρίς λόγο, ήρθε πάνω από το κεφάλι μου. Να με βρίζει, να με ειρωνεύεται να μου λέει: “Βγες τώρα έξω. Θα σε πετάξω έξω. Τι είμαι εγώ ταχυδρόμος; Τι είναι αυτό που κουβαλάς; Εγώ δεν είχα καταλάβει ότι ήταν ο οδηγός. Δεν ήξερα τι είχα κάνει τον ρωτούσα “τι έκανα”.  Μου φώναζε μπροστά σε τόσο κόσμο. Τρέμω ολόκληρος. Ντροπή στον ΟΑΣΑ, που έχω το γατάκι εδώ μέσα και το προβλέπει κανονικά η νομοθεσία. Ο οδηγός με ρωτούσε αν την ξέρω. Εγώ την ξέρω, εσύ την ξέρεις; Να είσαι σίγουρος πως με αυτό που έκανες δεν θα γλιτώσεις. Θα σε πάω τέρμα, την πάτησες», αναφέρει στο βίντεο που ανέβασε ενώ μιλώντας και στην κάμερα της εκπομπής «Πρωινό Σουσου», πρόσθεσε: «Μετά μου έλεγε ‘Κόψε τις μάγκες μην σε πετάξω έξω με τις κλωτσιές’ και είχε κολλήσει το πρόσωπο του στο δικό μου. Του είπα πως υπάρχει νόμος και ότι το κουβαλάω το γατάκι 2 χρόνια στην Αθήνα με το κλουβί, με συγκεκριμένες διαστάσεις, όπως ορίζει ο νόμος. Αυτός, όμως, συνέχιζε “παρ’ το αυτό από εδώ μέσα”. Ήρθε ο οδηγός με το κινητό του και μου είπε "έλα να σε βγάλω φωτογραφία". Πότε κανένας οδηγός δεν είχε πρόβλημα. Ο συγκεκριμένος ήξερε το νόμο απλά είχε πρόβλημα με τα ζώα. Ήταν η όλη του συμπεριφορά χυδαία. Από τους υπόλοιπους επιβάτες δεν μίλησε κανείς ενώ το λεωφορείο ήταν γεμάτο και έτσι αναγκάστηκα να κατέβω».

 

 

Τη σκυτάλη της καταγγελίας από τον Δημήτρη, πήρε σήμερα το πρωί ένας εθελοντής πυροσβέστης. Το λάθος του; Να φορέσει αρβύλες μαζί με τη στολή του. Σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού εθελοντή, το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου, όταν επιβιβάστηκε στο λεωφορείο της γραμμής 509 στην Κηφισιά. Όπως εξήγησε, είχε προορισμό την υπηρεσία του στον Άγιο Στέφανο, επομένως φορούσε τη στολή του. Ωστόσο όταν κάθισε στη θέση του, ο οδηγός του είπε ότι θα πρέπει να κατέβει γιατί οι αρβύλες θα χαλάσουν το πάτωμα. «Δεν μπορείς να καθίσεις, κατέβα κάτω. Οι αρβύλες θα κάνουν ζημιά στο πάτωμα», φέρεται να του είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με την καταγγελία του νεαρού.

 

 

Αρχίζω και νιώθω τύψεις για όλες εκείνες τις στιγμές που φόρεσα αρβύλες και μπήκα στα ΜΜΜ. Μήπως θα πρέπει να καθιερώσουμε παντόφλες, χειμώνα καλοκαίρι, όταν θέλουμε να μπούμε στο λεωφορείο; 

Υπήρχε λόγος που τα καθίσματα στο λεωφορείο είχαν αυτά τα καλύμματα

Βασικά όταν πρέπει να μπούμε, διότι με τέτοια αφόρητη κατάσταση που επικρατεί, η φτώχεια και η ανάγκη μάς οδηγούν εκεί. Τι συμβαίνει επιτέλους με τους οδηγούς των λεωφορείων; Είναι κάποιου είδους κριτές στο My Style Rocks και υπάρχει συγκεκριμένο dress code; Οδηγό λεωφορείου χρειαζόμαστε ή τον Γιώργο Καράβα

 

 

Ποια πιστεύεις ότι θα είναι η επόμενη καταγγελία; Μήπως θα είμαι εγώ ο επόμενος που θα χρειαστεί να κατέβω από το λεωφορείο χωρίς να γνωρίζω τον λόγο; Ας μας στείλουν ένα εγχειρίδιο ώστε να μην πιαστούμε απροετοίμαστοι. Αλλιώς, μας βλέπω σαν την Κατερίνα Γιουλάκη, να βγαίνουμε έξω από το λεωφορείο, φωνάζοντας “καλύτερα με τα πόδια, καλύτερα με τα πόδια”.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved