Πώς η «Μέθοδος 3-6-9» θα σε βοηθήσει να πετύχεις τους στόχους σου;

Όλα είναι θέμα τακτικής.

Μαθαίνεις να βάζεις στόχους στη ζωή σου, αλλά πρέπει να ξέρεις και πώς να τους πετυχαίνεις. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο και ακούγονται διάφορα γύρω από αυτό. Για παράδειγμα, ήξερες για τη μέθοδος «3-6-9» που έχει αναδειχθεί ως ένας από τους πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικούς τρόπους για να επιτύχει κανείς στόχους στη ζωή και στη δουλειά;

Είναι πάντα σημαντικό να θυμάσαι από πού ξεκίνησες

Τι είναι η μέθοδος 3-6-9;

Η συγκεκριμένη μέθοδος 3-6-9 είναι μια μέθοδος που είναι μία πρακτική καταγραφής στόχων, ουσιαστικά πρόκειται για τρεις φάσεις που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος που θέλει να στοχεύσει. Το θέμα εδώ είναι η εστίαση στον στόχο. Κοινώς, η διαδικασία εδώ περιλαμβάνει τη γραφή ενός στόχου τρεις φορές την ημέρα, τρεις φορές το πρωί, έξι φορές το απόγευμα και εννέα φορές πριν τον ύπνο. Και αυτό για να μην είναι ένα ακόμη κουτάκι στη λίστα σου, αλλά πραγματικός στόχος.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στη θεωρία των αριθμών 3, 6 και 9, όπως είχε παρουσιαστεί από τον μεγάλο εφευρέτη και φυσικό Νίκολα Τέσλα. Όπως υποστήριζε ο Τέσλα, οι αριθμοί αυτοί είναι σαν να αντιπροσωπεύουν το τρίπτυχο της ενέργειας, της συχνότητας και της δόνησης. Και θεωρούσε ότι ένα «κλειδί» για την επιτυχία. Η επαναληπτική χρήση αυτών των αριθμών θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόσβαση σε διαφορετικές ενέργειες ή συχνότητες για τη επίτευξη του στόχου.

Με τη συστηματική καταγραφή του στόχου κατά τη διάρκεια της ημέρας, το μυαλό παραμένει εκεί εστιασμένο και έτσι καλλιεργείται η πεποίθηση ότι ο στόχος θα επιτευχθεί. 

Δέκα αρχές του Brazilian Jiu Jitsu που έχουν εφαρμογή στη ζωή και τη δουλειά

Πώς θα την εφαρμόσεις

Πρέπει ο στόχος να είναι όσο το δυνατόν πιο συγκεκριμένος και ξεκάθαρος. Μπορεί να αφορά μια επαγγελματική προαγωγή, μια μετακόμιση, μια προσωπική σχέση ή ακόμα και οικονομική ευημερία. Ο στόχος πρέπει να διατυπωθεί σε παρόντα χρόνο, σαν να έχει ήδη επιτευχθεί. Για παράδειγμα, μπορείς να γράψεις: «Ζω σε [επιθυμημένη τοποθεσία], Κερδίζω χ ποσό το μήνα», καθώς γράφεις τον στόχο είναι σημαντικό να προσπαθήσεις να συνδεθείς συναισθηματικά μαζί του. Είναι σημαντικό να μπορέσεις να είσαι πιστός στους στόχους σου. Τέλος, μην ξεχνάς να κάνεις τις καταγραφές σου.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved