Smile 2 Το διαβολικό χαμόγελο του Ray Nicholson θύμισε κάτι από τον πατέρα του

Το teaser από το Smile 2 ξύπνησε μνήμες από την “Λάμψη” και οι χρήστες του διαδικτύου δε θα μπορούσαν να το αφήσουν ασχολίαστο.

Είναι μία από τις πιο χαρακτηριστικές σκηνές στην ιστορία του κινηματογράφου και η διασημότερη σκηνή της ταινίας “Λάμψη”. Της μεγάλης επιτυχίας του 1980 που φέρει την σκηνοθετική υπογραφή του Στάνλεϊ Κιούμπρικ και την υποκριτική ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον. Ο Τζακ Τόρανς σπάει σιγά σιγά την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου με ένα τσεκούρι και όταν πια ανοίγει μια μεγάλη τρύπα, η κάμερα στρέφεται στο πρόσωπο του Νίκολσον, ο οποίος επέλεξε εκείνη τη στιγμή να πει: «Here’s Johnny!».

 

 

Η ερμηνεία του Τζακ Νίκολσον είναι καθηλωτική και το χαμόγελό του στην ταινία δεν προκαλεί ευτυχία αλλά ανατριχίλα. Πέρασαν 44 χρόνια ώστε αυτό το χαμόγελο να εμφανιστεί ξανά στις οθόνες μας αλλά αυτή τη φορά στο πρόσωπο του Ρέι Νίκολσον, γιου του βραβευμένου με Όσκαρ ηθοποιού. 

Τι θα ήταν η «Λάμψη» χωρίς τον Τζακ Νίκολσον;

Πρόκειται για την ταινία Smile 2, η αποτελεί συνέχεια του sleeper hit που κυκλοφόρησε το 2022. Γραμμένη και σκηνοθετημένη από τον Parker Finn, η πρώτη ταινία είχε ως πρωταγωνίστρια την Sosie Bacon (κόρη του Kevin Bacon) στον ρόλο μιας θεραπεύτριας που πιστεύει ότι βιώνει υπερφυσικές δυνάμεις αφού έγινε μάρτυρας της αυτοκτονίας του ασθενή της, ο οποίος χαμογελούσε δυσοίωνα πριν τον θάνατό του. Το Smile 2 θα έχει ένα εντελώς νέο καστ – με εξαίρεση τον Kyle Gallner – με τη Naomi Scott να υποδύεται μια pop τραγουδίστρια που βιώνει την ίδια εμπειρία με τον χαρακτήρα της Bacon στην πρώτη ταινία. Όπως και στο Smile, όπου πρωταγωνίστησε η κόρη του διάσημου ηθοποιού Kevin Bacon, η συνέχειά του θα περιλαμβάνει επίσης το παιδί ενός αρκετά αναγνωρίσιμου προσώπου.

mfuiGsp

Ο λόγος για τον Ρέι Νίκολσον. Στην αφίσα, ο ηθοποιός φαίνεται να χαμογελά με έναν δυσοίωνο τρόπο. Έναν τρόπο που θυμίζει κάτι ανάμεσα στον πατέρα του Τζακ και τον Τζόκερ. Η απόφαση να βάλουν τον Ray στην αφίσα έχει χαρακτηριστεί ως «ιδιοφυής» από τους φαν, με ένα άτομο να γράφει: “Αυτό είναι πραγματικά εξαιρετικό κάστινγκ”, ενώ κάποιος άλλος πρόσθεσε: “Δεν θα πω ψέματα. Το είδα και αμέσως σκέφτηκα, ‘Αυτός ο τύπος μοιάζει κάπως με τον Jack Nicholson.’ Τώρα ξέρω γιατί και έπαθα πλάκα”.

unnamed

Η πλοκή της ταινίας:

Για να ξεκινήσει μια παγκόσμια περιοδεία, η pop τραγουδίστρια Skye Riley (Naomi Scott) αρχίζει να βιώνει τρομακτικά γεγονότα. Συντετριμμένη από την κλιμακούμενη φρίκη και τις πιέσεις που έχει η φήμη της, η Skye αναγκάζεται να αντιμετωπίσει το σκοτεινό παρελθόν της για να πάρει και πάλι τον έλεγχο της ζωής της πριν να είναι πολύ αργά. 

Εκτός από την Naomi Scott που θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Smile 2, η νέα ταινία της Paramount Pictures θα έχει και τον Lukas Gage (You), αλλά και τους Kyle Gallner (Smile), Rosemarie DeWitt (The Staircase), Dylan Gelula (Dream Scenario), Raúl Castillo (Army of the Dead) και Miles Gutierrez-Riley (The Wilds). Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Parker Finn.

Το Smile 2 θα παίξει στους κινηματογράφους παγκοσμίως στις 18 Οκτωβρίου. Δείτε το επίσημο trailer παρακάτω.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved