Eurokinissi Γιατί οι Έλληνες είναι αγενείς σε υπαλλήλους εστιατορίων, καφέ και supermarket;

“Θεωρούν ότι απευθύνονται σε δούλους ή μήπως είναι αμόρφωτα γίδια;”. Βρήκαμε τις απαντήσεις στο ελληνικό Reddit.

Υπάρχει ένας άγραφος κανόνας: Αν δεν έχεις δουλέψει στην εστίαση ή στη λιανική, δεν μπορείς να πιάσεις τον παλμό της κοινωνίας. Τα social media έφεραν μία καταγραφή της πραγματικότητας αλλά είναι επίπλαστη. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ευτυχώς, έχεις την πολυτέλεια να επιλέξεις τον κύκλο σου. Ένα unfollow, ένα block, ένα hide σε όλα όσα δε σε πρεσβεύουν, σου χαλάνε την αισθητική, σε γεμίζουν με τοξικότητα και προχωράς τη ζωή σου. Αισθάνεσαι ασφαλής και καθαρός. Ωστόσο δημιουργείς τη δική σου φούσκα, το δικό σου safe place και αγνοείς την πραγματικότητα. Τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογικών αναμετρήσεων είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πού πραγματικά έχει κάτσει η μπίλια, πού κατευθύνεται η κοινωνία και ποια είναι η δική σου delulu πραγματικότητα. 

Γιατί όλο αυτό το… σάλιο; Διότι στην εστίαση και στη λιανική θα διαπιστώσεις το πνευματικό και ηθικό επίπεδο της κοινωνίας. Ένα πνευματικό και ηθικό επίπεδο, στο οποίο έχει προκληθεί σοβαρή αλλοίωση. Ο κόσμος είναι εκνευρισμένος. Έχει οργή. Το βλέπεις στον τρόπο που οδηγούν, στα ΜΜΜ, στο πώς κινείται, στο πώς εκφράζεται. Η ευγένεια είναι μεγάλη αρετή αλλά την έχουμε απωλέσει ως κοινωνία. 

 

ageneia

 

Το τελευταίο thread στο Reddit θέτει επί τάπητος ένα ζήτημα που δεν το γνωρίζαμε ή ίσως κάναμε πως δεν το βλέπαμε. “Γιατί οι Έλληνες είναι τόσο αγενείς στους υπαλλήλους service εστιατόρια/βενζινάδικα/σουπερμάρκετ;”, είναι το ερώτημα και αν πιστεύεις ότι δεν ισχύει, τότε οι απαντήσεις θα σε ρίξουν από το ροζ συννεφάκι σου. 

 

ageneia1

ageneia2

ageneia3

ageneia4

 

Όλοι όσοι δουλεύουν ως service σε καφέ, εστιατόρια ή υπάλληλοι σε βενζινάδικα, supermarket, δεν είναι παιδιά ενός κατώτερου θεού. Κάποτε είχαμε περάσει εμείς από αυτή τη θέση. Ίσως να είναι οι γονείς σου, ο αδερφός σου ή οι κολλητοί σου. Συν τοις άλλοις, η ευγένεια μπορεί να σου ανοίξει πόρτες που δεν πίστευες ποτέ ότι θα σου ανοιχτούν. Δεν κοστίζει τίποτα αλλά θα σου προσφέρει χρυσές ευκαιρίες. Και στην τελική, ποτέ κανείς, δεν εκτίμησε έναν αγενή άνθρωπο.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved