Assosiated Press Τι δεν πρόλαβε να πει ο Shaquille O'Neal στον Kobe Bryant

O «Diesel» αποκάλυψε όλα όσα ήθελε να μοιραστεί με τον Black Mamba αλλά δεν τα κατάφερε.

Ο Shaq και ο Kobe ήταν μια από τις πιο κυρίαρχες δυνάμεις στο μπάσκετ, κερδίζοντας τρεις συνεχόμενους τελικούς NBA με τους Los Angeles Lakers από το 2000 έως το 2002 και έγιναν η πέμπτη ομάδα στην ιστορία του πρωταθλήματος που το έκανε.

Ο Σακίλ Ο' Νιλ στηρίζει Αταμάν και ψήνεται για το Παναθηναϊκός - Μπόστον Σέλτικς

Και οι δύο έχουν πέσει στην αθλητική λαογραφία, με τον Shaq να είναι τέσσερις φορές νικητής του NBA, 15 φορές all-star και τρεις φορές MVP σε τελικούς και ο Kobe πέντε φορές νικητής NBA, 18 φορές all star και δύο φορές MVP τελικών. Αλλά και εκτός γηπέδου, η σχέση τους δεν ήταν ποτέ απλή. Ο Shaq είχε μια αποστολή να γίνει ο πιο επιτυχημένος και πλουσιότερος αθλητής στον κόσμο, ενώ ο Kobe ήταν επικεντρωμένος στο παιχνίδι του και τίποτα άλλο.

 

 

Η διαφορά στην προσωπικότητά τους προκαλούσε κατά καιρούς ένταση μεταξύ των συμπαικτών τους για χρόνια, πριν ο Shaq ανταλλαχθεί τελικά στους Miami Heat το 2004. Η κόντρα τους τελικά αποκλιμακώθηκε στα τελευταία τους χρόνια, καθώς ο Kobe κέρδισε άλλους δύο τίτλους και ο Shaq, έναν, προτού και οι δύο τελειώσουν στην καριέρα τους.

Αφού  αποσύρθηκαν, είχαν μια κατ' ιδίαν συνέντευξη το 2018 για να ξεκαθαρίσουν την υποτιθέμενη διαμάχη τους και να μιλήσουν για τον σεβασμό τους ο ένας για τον άλλον, κάτι που οδήγησε τους θαυμαστές να πιστέψουν ότι μια βαθύτερη φιλία στα σκαριά.

Ο Kobe Bryant δεν καταλάβαινε τι θα πει αποτυχία

Ο Shaq μίλησε μεταξύ άλλων σε πρόσφατη συνέντευξή του για το μπάσκετ και τη σχέση του με τον Kobe. Ο Shaq συχνά αναφερόταν στον Kobe ως «μικρό αδερφό» του όταν έπαιζαν μαζί και παραδέχτηκε ότι ο τότε συμπαίκτης του ήταν πάντα έτοιμος για όποιες προκλήσεις του έθετε, ενώ αποκάλυψε ακριβώς τι ήθελε να έλεγε πριν πεθάνει ο πρώην συμπαίκτης του για το πρώτη φορά.

Στο πλαίσιο της συνομιλίας, ο δύο φορές πρωταθλητής σκόρερ του ΝΒΑ αποκάλυψε: «Πάντα τον προκαλούσα όταν παίζαμε μαζί. Έτσι τον προκάλεσα στο τελευταίο του παιχνίδι να πετύχει το 50 και εκείνος χτύπησε το 60. Έτσι ξέρετε, από την αρχή μέχρι το τέλος, όποτε τον προκαλούσα, δεχόταν πάντα την πρόκληση». Όσο για το τι θα ήθελε να του πει, ο Shaq αποκάλυψε:

 

 

«Θα του έλεγα '’Γεια'’, ‘‘Σ' αγαπώ'’, ‘’Τι νέα;’’, ‘‘Τι κάνεις;’’.  Ξέρεις, θα ήθελα (να έχω) πολύ χρόνο», παραδέχτηκε ο Shaq, προσθέτοντας ότι η ζωή και η δουλειά κυριαρχούν μερικές φορές, παρόλο που θέλουμε να καλέσουμε τους αγαπημένους μας. Και τόνισε: «Γι’ αυτό λέω πάντα στους ανθρώπους, όταν σκέφτεσαι κάποιον, φρόντισε να επικοινωνήσεις μαζί του».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved