Οι τρεις άντρες με την πιο επικίνδυνη δουλειά στον κόσμο

Τελικά επέζησαν και έγραψαν ιστορία.

Ιστορικά, έχουν υπάρξει μια σειρά από επικίνδυνες θέσεις εργασίας - αλλά αυτή μπορεί να είναι η χειρότερη. Από τις εξερευνήσεις σπηλαίων έως τις συναυλίες σε εξέδρες άντλησης πετρελαίου, δεν λείπουν τα πράγματα που πρέπει να κάνουν οι άνθρωποι χωρίς να κινδυνεύουν να σκοτωθούν στη διαδικασία.

Αλλά υπάρχει μια δουλειά που απαιτούσε από τους ανθρώπους να φορούν τεράστιες προστατευτικές στολές που τους έκαναν να μοιάζουν με αστροναύτες ενώ κολυμπούσαν σε θανατηφόρα νερά.

Valery Legasov: Αυτοκτόνησε πράγματι ο πυρηνικός φυσικός του Chernobyl;

Αυτός ο επαγγελματικός ρόλος δημιουργήθηκε το 1986 και είδε μια ομάδα ανδρών να επιβιώνει πραγματικά ενάντια σε όλες τις πιθανότητες. Αυτοί οι τρεις δύτες θα έμειναν στην ιστορία ως πιθανώς μερικοί από τους πιο γενναίους ανθρώπους εν ζωή - και τα έκαναν όλα χωρίς εκπαίδευση.

Θυμάστε την καταστροφή του Τσέρνομπιλ;

Σύμφωνα με το Reddit, αυτοί οι άντρες που ήταν εκεί εκείνη την ημέρα είχαν επιφορτιστεί με το αδιανόητο. Ενώ εκατοντάδες πυροσβέστες βρίσκονταν στη σκηνή για να καθαρίσουν το χάος από την κατάρρευση του αντιδραστήρα 4, άλλοι τρεις, που ήταν εργάτες εκεί, έπρεπε να γίνουν δύτες. Ο Alexei Ananenko, μηχανολόγος μηχανικός, ο Valeri Bespalov, προϊστάμενος μηχανικός και ο Boris Baranov, μηχανικός σχεδίου, συγκροτήθηκαν ως το λεγόμενο «Suicide Squad».

 

 

Μέρες αφότου ο αντιδραστήρας 4 εξερράγη και σκότωσε, το υγρό του αντιδραστήρα 4 κινδύνευε να ρέει στις δεξαμενές 20 εκατομμυρίων λίτρων οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν ως ψυκτικό για τον αντιδραστήρα. Εάν τα δύο έρθουν σε επαφή, τότε ο ατμός που δημιουργείται θα ήταν καταστροφικός καθώς το νερό ήταν ήδη μολυσμένο με ακτινοβολία. Πιθανότατα θα κατέστρεφε ολόκληρο το υπόλοιπο εργοστάσιο του Τσερνομπίλ και τους άλλους τρεις αντιδραστήρες, και το νερό μαζί με τον πυρηνικό χειμώνα, θα μπορούσαν να καταστρέψουν τη μισή Ευρώπη - αυτό θα την έκανε ακατοίκητη για 500.000 χρόνια ή και περισσότερο από αυτό.

H φρίκη του Τσερνόμπιλ θα μας ανατριχιάζει πάντα

Εάν οι δύτες τραβούσαν τις βαλβίδες, οι λίμνες θα στραγγίζονταν και ο κίνδυνος θα εξαφανιζόταν. Όμως οι βαλβίδες βρίσκονταν στο υπόγειο, το οποίο ήταν πλημμυρισμένο με ακόμη περισσότερο ακτινοβολημένο νερό. Ενώ οι πυροσβέστες ήταν απασχολημένοι προσπαθώντας να αντλήσουν νερό από το υπόγειο για να το διευκολύνουν, ο Alexei, ο Boris και ο Valeri προσφέρθηκαν εθελοντικά να βρουν τις βαλβίδες. Η σκηνή έχει προβληθεί και στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά.

 

 

Όχι μόνο επέζησαν, αλλά απέφυγαν να κολλήσουν το σύνδρομο Οξύ Ακτινοβολίας λόγω της έκθεσης χάρη στις στολές τους και να δουλέψουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Και οι τρεις δύτες επέζησαν και αργότερα τιμήθηκαν με το παράσημο για το θάρρος από τον Ουκρανό Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο το 2018.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved