«Ελληνίδες» μέλισσες εκδικήθηκαν τον Nicolas Cage για το remake του Wicker Man

Μόνο «not the bees» δεν φώναξε ο γνωστός ηθοποιός μέσα σε σπηλιά των Μεγάρων.

Θυμάστε το The Wicker Man; Την εμβληματική ταινία του 1973 με τον Christopher Lee; Μια από τις κορυφαίες ever folk horror ταινίες στην ιστορία, ένα φιλμ που το έχουν αποκαλέσει μάλιστα «Πολίτη Κέιν των Horror Movies» για να αντιληφθείτε τη σπουδαιότητά της.

Πώς η μουσική έδωσε στο Wicker Man την ανατριχιαστική του ταυτότητα

Το μυθιστόρημα Ritual του 1967 του David Pinner, επικεντρώνεται στην επίσκεψη του αστυνομικού λοχία Neil Howie στο απομονωμένο νησί Summerisle, αναζητώντας ένα κορίτσι που εξαφανίστηκε. Ο Howie, ένας ευσεβής χριστιανός, φοβόταν ότι οι κάτοικοι του νησιού εγκατέλειψαν τον Χριστιανισμό και τώρα ασκούν μια μορφή κελτικού παγανισμού. Οι υποψίες του λοιπόν ότι συμβαίνει αυτό φουντώνουν όταν οι κάτοικοι του νησιού του λένε ότι το συγκεκριμένο κορίτσι δεν υπήρξε ποτέ.

 

 

Αυτό λοιπόν το αριστούργημα, ήρθε το 2006 ο Nicolas Cage να το κάνει remake αμερικάνικης παραγωγής με τον ίδιο στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Howie, αλλά το τελικό αποτέλεσμα ήταν μια πραγματική ασέβεια μπροστά στο αυθεντικό φιλμ.

Ο Cage έβαλε το χεράκι του στην παραγωγή, ενώ βρήκε πολύ καλή ιδέα να αλλάξει μπόλικα πράγματα στο story, από τους κύριους χαρακτήρες μέχρι τον  τρόπο με τον οποίο εξελισσόντουσαν τα θανατικά. Όλα λάθος.

Οι 7 ταινίες του Nicolas Cage που θέλoυμε να ξεχάσουμε ότι υπάρχουν.

Και στο φινάλε αυτό που μας έμεινε ήταν το περιβόητο «not the bees», με τους παγανιστές νησιώτες να του τοποθετούν μια μάσκα γεμάτη μέλισσες, πριν τον ρίξουν στο «Καταραμένο Σκιάχτρο» για να τον κάψουν.

 

 

Φαίνεται πάντως πως οι μέλισσες του την είχαν κρατημένη

Σύμφωνα με την Espresso, ο Nicolas Cage επέστρεψε στη χώρα μας για τα γυρίσματα της ταινίας Ο γιος του ξυλουργού αλλά δυστυχώς για τον ίδιο η παραμονή του δεν ήταν το ίδιο ήρεμη όπως στην Κεφαλονιά, τότε που είχε έρθει για τα γυρίσματα της ταινίας Το Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το δημοσίευμα, ο Cage βρέθηκε μέσα σε σπηλιά της περιοχής Κρυφτές Μεγάρων, αλλά ένα άγριο μελίσσι βρισκόταν στο σημείο των γυρισμάτων με αποτέλεσμα αυτά να μεταφερθούν.

 

 

Είτε επειδή επιτέθηκαν, είτε απλώς επειδή είχαν κατασκηνώσει στο σπήλαιο, οι μέλισσες της Ελλάδος πήραν άτυπα το αίμα τους πίσω για την αναγκαστική  «συμμετοχή» τους στο τερατούργημα που λέγεται remake του The Wicker Man.

Και αυτό το remake πάντως δεν έπρεπε να γυριστεί φέτος.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved