INTIME Κάψαμε ξανά τη Γη και την ψυχή μας

Το νέο επεισόδιο του "φωτιά στην Ελλάδα", μία νέα μαχαιριά στην ζωή μας.

Φωτιά ε; Στην Ελλάδα φωτιά και τέτοιο μήνα ε; Περίεργο πράγμα (δεν) είναι. Είναι τόσο εξοργιστικό κάθε χρόνο να λες (να ελπίζεις για να είμαστε ακριβείς) πως θα είμαστε προετοιμασμένοι, θα έχουμε περισσότερο προσωπικό, παραπάνω πυροσβεστικά μέσα, Γης και αέρος, ή με drone που να προλαβαίνουν το κακό πριν καν γίνει αυτό και στο τέλος να βλέπεις μια εικόνα που έχεις δει να παίζει κατ' επανάληψη.

 

 

Μια εικόνα μαυρίλας κοιτάζοντας τον ουρανό, ένα πύρινο στιγμιότυπο ρίχνοντας μια ματιά στην Αττική. Εκεί που όλα φλεγονται. 

Και όλως περιέργως όχι κάποιο απρόσμενο μέρος, αλλά περιοχές που είναι οι συνήθεις-ύποπτοι. Σταμάτα, Διόνυσος, Μαραθώνας, Πεντέλη, Ντράφι κ.α. δυστυχώς είναι ένα θρίλερ που το έχουμε ξαναδεί και δεν σταματάμε πότε να το βλέπουμε κάθε καλοκαίρι.

 

Όλως περιέργως πάντα όταν έχει πολύ αέρα πιάνουν οι πυρκαγιές

 Δεν είναι ρητορικό το ερώτημα, αλλά μια απλή απορία. Πώς γίνεται πάντα τις ημέρες υψηλού κινδύνου για πυρκαγιά, ημέρες που μας έρχεται προειδοποίηση κιόλας, είτε λόγω μποφόρ, είτε ανυπόφορου καύσωνα, πάντα τότε το βλέπουμε να συμβαίνει. 

 

 

Από την άλλη βέβαια βλέπουμε κάθε τρεις και λίγο εμπρηστές να συλλαμβάνονται και ύστερα από λίγες μέρες να αφήνονται ελεύθεροι για να ολοκληρώσουν το καθήκον τους, ή πως καθηγητές πανεπιστημίου είναι ανάμεσα σε αυτούς που ευθύνονται για τις φωτιές και αναρωτιέσαι αν υπάρχει όντως ελπίδα εκεί έξω.

Τι να πεις;

Όσο υπάρχουν ακόμα τα ανοιχτά μέτωπα φωτιάς, είναι δεδομένο ότι θα ξεκινήσουν παράλληλα και τα άλλα "μέτωπα". Αυτά της πολιτικής ευθύνης στην τηλεόραση και το ελληνικό Χ. 

"Μα εσείς τα κάψατε όλα", "όχι εσείς είχατε κάψει περισσοτερα", "μα εμείς σβήσαμε περισσότερα", " όχι εμείς τα καταφέραμε καλύτερα" λες και εκείνοι τα σβήνουν. Κούρασε πολύ όμως το  τηλεοπτικό τοπίο αλά Αντιπρόεδρος του Εδεσσαϊκού, όπως και το να βλέπει ο κόσμος την περιουσία του να καταστρέφεται. 

 

 

Οι προσευχές μας με όλους εκείνους που δοκιμάζονται αυτές τις μέρες απέναντι στις φλόγες. Κατοίκους και πυροσβέστες.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved