INTIME Λευτέρης Πετρούνιας: Χάλκινος στο μετάλλιο, χρυσός στην καρδιά μας

Αν υπήρχε κάτι που γνωρίζαμε, ήταν πως ο Λευτέρης δεν θα άφηνε το Παρίσι «απόρθητο». Και έκανε αυτό ακριβώς.

Αν υπήρχε κάτι για το οποίο ήμασταν σίγουροι για τον Λευτέρη Πετρούνια, ήταν πως δεν θα μας απογοήτευε. Η χώρα που γέννησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες ξέρει καλά την ευγενή άμιλλα και ακόμα καλύτερα το ευ αγωνίζεσθε. Όμως ο Λευτέρης Πετρούνιας που ξέρουμε, με το πάθος του, την αφοσίωσή το και το ήθος του, ήταν ο αθλητής που δεν θα έφευγε χωρίς να κάνει μια σπουδαία εμφάνιση. Και αυτή η εμφάνιση τον βάζει για τρίτη συνεχόμενη φορά στο βάθρο με ένα χάλκινο μετάλλιο στο στήθος.

Η βαθμολογία γράφει 15.100 αλλά το μέγεθος της επιτυχίας είναι πολύ μεγαλύτερο. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι από το 1924 που οι κρίκοι έγιναν κομμάτι των Ολυμπιακών Αγώνων, ο Λευτέρης είναι ο πρώτος αθλητής που κερδίζει τρία μετάλια, έχει κερδίσει τρεις προκρίσεις και έσπασε με αυτόν τον τρόπο το ρεκόρ που κάθε αθλητής των κρίκων φανταζόταν. Αν υπήρχε ένα μετάλλιο που γνωρίζαμε ότι θα ερχόταν, ήταν αυτό του Λευτέρη Πετρούνια.

 

 

Πολύ περισσότερο ωστόσο, δεν είναι μόνο τα αποτελέσματα και τα μετάλλια. Σε μια κοινωνία όπου τα πρότυπα και οι αξίες δείχνουν να φθίνουν, το πείσμα, η αφοσίωση και η σκληρή δουλειά του Λευτέρη Πετρούνια, θα αποτελέσουν οδηγό και έμπνευση για όσους έρθουν μετά από εκείνον. Θα αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τις αγωνιστικές του ικανότητες, αλλά και για το ήθος του. Ανήκει στα νεότερα πρόσωπα της Ελλάδας που όχι απλά χρειαζόμαστε, αλλά έχουμε ανάγκη να επικοινωνήσουμε προς τα έξω για τις επόμενες γενιές.

Ο Λευτέρης για άλλη μια φορά μας έκανε περήφανους. Και το ήθος δεν μπορεί να το βαθμολογήσει κανένα μετάλλιο. Μόνο η ανθρώπινη ψυχή.\

Συγχαρητήρια Λευτέρη.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved