Pexels Ο τουρισμός αγαπάει Ελλάδα και όχι Τουρκία φέτος το καλοκαίρι

Ακόμα και οι Τούρκοι έρχονται να φάνε στη χώρα μας από το να πληρώσουν τιμές Μυκόνου στο Τσεσμέ.

Ποιος να το περίμενε ότι ο ξένος Τύπος, συγκεκριμένα το Bloomberg, θα έκανε θέμα για τον τουρκικό τουρισμό αλλά στην πορεία θα αναδείκνυε τον τουρισμό της χώρας μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ρεπορτάζ, αρκετοί Τούρκοι πολίτες βγάζουν την οργή τους στα social media για τους λογαριασμούς που πρέπει να πληρώσουν στην εστίαση καθώς οι τιμές που τους δίνονται αντιστοιχούν σαν να βρίσκονται στην Ελβετία.

Σε επίπεδα θυμού τα νεύρα της Τουρκίας είναι πιο τσίτα από της Ελλάδας

Το χειρότερο για τους γείτονές μας είναι ότι βλέπουν δικό τους κόσμο να μετακινείται στην Ελλάδα για διακοπές, βρίσκοντας πολύ φθηνότερες λύσεις από ότι οι ίδιοι στη χώρας τους.

 

 

«Χάσαμε το πλεονέκτημά μας ως προς την τιμή», δήλωσε ο Κιβάντς Μερίτς, στέλεχος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων στο Euronews, επικαλούμενος την «υπερεκτίμηση» της αξίας της τουρκικής λίρας. Ο ίδιος μάλιστα είπε ότι υπολογίζει ότι αρκετοί συμπατριώτες (γύρω στους 150 χιλιάδες) θα πάνε στη Σάμο φέτος, αριθμός τεράστιος αν σκεφτούμε ότι το 2023 ήταν μόλις 40 χιλιάδες.

Οι Τούρκοι είδαν το κοκορέτσι με ελληνικά «χρώματα» και έπαθαν αλαλούμ

 

Η Τουρκία έχει να αντιμετωπίσει αυτή τη στιγμή το τεράστιο «αγκάθι» του πληθωρισμού, με τις τιμές των εστιατορίων και των ξενοδοχείων να αυξάνονται κατά μέσο όρο 91% τον Ιούνιο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ξεπερνώντας τον ήδη εντυπωσιακό ονομαστικό πληθωρισμό 71,6%.

Η αλήθεια είναι ότι 30 δολάρια για ένα παγωτό στο Τσεσμέ, όσο famous και αν θεωρείται το μέρος, ακόμα και ξένος με βαθιά τσέπη να είσαι, δεν το δίνεις εύκολα.

Άτυπη «εκδίκηση» για το μπούλινγκ στη Δέσποινα Βανδή.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved