Είμαστε περήφανοι για τη σαλάτα αγκινάρας και ας την θάβουν οι ξένοι

Μάλλον δεν ξέρουν να τρώνε εκεί στο Taste Atlas. 

Διαβάζοντας αυτή τη λίστα μας φάνηκε αδιανόητο ότι οι αγκινάρες  συγκαταλέγονται στα χειρότερα φαγητά του κόσμου. Τα μπουμπούκια της Μεσογείου δεν άξιζαν αυτή τη διάκριση και εξηγούμε όλους τους λόγους που η αγκινάρα όχι απλώς αδικήθηκε, αλλά ήταν ό,τι πιο αισχρό θα μπορούσες να πεις για αυτό το λαχανικό.

Ελληνικό φαγητό ανάμεσα στα 100 πιο μισητά του κόσμου

Πώς ξεκίνησαν όλα

Ο γνωστός γαστρονομικός οδηγός -Taste Atlas- κυκλοφόρησε και φέτος τον ετήσιο κατάλογο με τα 100 τρόφιμα που συγκέντρωσαν τη χειρότερη βαθμολογία στον πλανήτη και, ακόμα και για έναν δημοσιογράφο γεύσης που έχει δοκιμάσει σούπα από όρχεις ταύρου και τζιτζίκια 17 ετών, πολλά από τα παρακάτω φαγητά ακούγονται αηδιαστικά. Πώς όμως σε αυτό το συγκεντρωτικό μπορεί να υπάρχει και η αγκινάρα;

Όπψς αναφέρεται στο άρθεο: «Η σαλάτα με αγκινάρες είναι μια παραδοσιακή ελληνική σαλάτα με καταγωγή από την Κρήτη. Αν και υπάρχουν παραλλαγές, η σαλάτα αποτελείται συνήθως από αγκινάρες με χυμό λεμονιού, ελαιόλαδου, μουστάρδας, σκόρδου, άνηθου, αλατιού και πιπεριού.

Οι αγκινάρες κόβονται στα τέσσερα και κόβονται στη μέση, τρίβονται με λεμόνι και τοποθετούνται σε μια πιατέλα. Ένα ντρέσινγκ που αποτελείται από χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο, μουστάρδα και σκόρδο περιχύνεται στη συνέχεια πάνω στις αγκινάρες και η σαλάτα πασπαλίζεται με ψιλοκομμένο άνηθο, αλατοπιπερώνεται και σερβίρεται αμέσως».

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε ειλικρινά ποιο από τα παραπάνω υλικά μπορεί να συνδυαστεί τόσο χάλια, ώστε να δημιουργήσει μια τόσο λανθασμένη εικόνα για τις αγκινάρες που να την κατατάσσεις τόσο άδικα; Άραγε το λεμόνι ή το ελαιόλαδο; Πώς μπορεί να δαγκώνεις αυτό το ξεχωριστό λαχανικό και να μη σε κερδίζει; Ακόμη και τα τρυφερά φύλλα της αγκινάρας αξίζουν και μάλιστα για αυτό στα πιο γκουρμέ εστιατόρια θα τα βρεις σε μενού. Ας σοβαρευτούμε.

Οι αγκινάρες είναι το αγαπημένο λαχανικό της Άνοιξης, θέλει μαεστρία για να την καθαρίσεις και πρέπει να ξέρεις πώς να την «προσεγγίζεις». Και χρειάζεται λίγα μόνο υλικά για να απογειώσεις την γεύση της, λίγο λεμόνι, λίγο λάδι και λίγο αλάτι. Σκέψου τις αγκινάρες τουρσί. Δεν ξέρουν όλοι από φαγητό, ούτε να εκτιμούν τα ποιοτικά τρόφιμα. Η αγκινάρα σαλάτα είναι η πιο μίνιμαλ απόλαυση υπάρχει από τα τρόφιμα και για αυτό έχει θέση και στην ιταλική κουζίνα.

Το χειρότερο ελληνικό φαγητό σύμφωνα με τους Αμερικανούς δεν είναι οι μπάμιες


Για να τελειώσουμε με αυτή την παρωδία, ας δούμε τα υπόλοιπα φαγητά της λίστας.

Blodpalt (Λαπωνία)
Ζυμαρικά από αίμα, δηλαδή έχει σκούρα καφέ ζυμαρικά που παρασκευάζονται με αλεύρι σίκαλης ή κριθαριού και αίμα ζώων.

Hakarl (Ισλανδία)
Είναι το εθνικό φαγητό της Ισλανδίας που παρασκευάζεται από επεξεργασμένη σάρκα καρχαρία.

Bocadillo de Sardinas (Ισπανία)
Ένα ισπανικό σάντουιτς γεμάτο με σαρδέλες σε κονσέρβα είναι το νέο «it» φαγητό στο TikTok.

Τσεχική σούπα ψωμιού (Τσεχία)
Αυτή η παραδοσιακή τσέχικη σούπα παρασκευάζεται με συνδυασμό από μπαγιάτικο ψωμί, νερό, κρεμμύδια και μπαχαρικά σε ζωμούς με διάφορα λαχανικά ρίζας που μερικές φορές εμπλουτίζονται με αυγά.

Yerushalmi kugel (Ισραήλ)
Αυτό το κέικ που σερβίρεται σε διάφορες εβραϊκές γιορτές και χρονολογείται από το 1700, είναι φτιαγμένο από νουντλς αυγών επικαλυμμένα με μείγμα ελαιόλαδου και ζάχαρης, καρυκευμένο με πολύ μαύρο πιπέρι.

Ταϊλανδέζικη σούπα με εντόσθια ψαριού (Ταϊλάνδη)
Πρόκειται για εντόσθια ψαριού που έχουν υποστεί ζύμωση, σερβιρισμένα σε μια πάστα κάρι που σιγοκαίει από πιπεριές τσίλι, γκαλανγκάλ, κουρκουμά, ασκαλώνια και λεμονόχορτο.

Luther Burger (ΗΠΑ)
Ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά από τα Frankenfoods είναι αυτό το cheeseburger με μπέικον και άλλα συστατικά, καθώς και με δύο γλασέ ντόνατς.

Ζελέ από χέλια (Ηνωμένο Βασίλειο)
Αυτό το ζελέ χελιού καρυκεύεται με άσπρες πιπεριές και ξίδι, για να τονίσει τη γεύση, την οποία πολλοί έχουν συγκρίνει με τη ρέγγα τουρσί.

Chapelele (Παταγονία)
Έχει μόνο δύο συστατικά, πατάτες και αλεύρι. Παραδοσιακά, μαγειρεύεται στον ατμό σε μια τρύπα στο έδαφος που ονομάζεται curanto.

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved