4 αστείοι λόγοι που έχουμε ακούσει για απόλυση

Και κάπως έτσι η απόλυση αποκτά κωμικοτραγικό χαρακτήρα.

Αρχικά να ξεκαθαρίσω για όποιον λόγο και να χάνει ένας άνθρωπος τη δουλειά του σημασία έχει ότι την έχασε και αυτό είναι άσχημο σε κάθε περίπτωση. Το να μένεις χωρίς εισόδημα δίχως να ξέρεις πότε θα ξαναβρείς δουλειά δεν μπορεί να έχει θετικά χαρακτηριστικά, ωστόσο και ποιος δεν έχει δεχθεί έστω μια απόλυση στη ζωή του; Και καλά να είμαστε, δουλειά θα βρούμε ξανά. Και όταν όλα μπουν ξανά σε μια σειρά, κοιτάμε πίσω και λέμε «μα καλά μπορεί να σε απολύει κάποιος για αυτό;».Συγκεντρώσαμε τέσσερις από τους πιο αστείους λόγους που μπορεί να έχουμε ακούσει σε σχέση με την απόλυση.

CEO ζητάει απολύσεις για να βάλουν μυαλό οι «αλαζόνες» εργαζόμενοι

1.Τα μάτια σου πλανεύουν

Ναι, έχει ακουστεί αυτό σε εργασιακό χώρο, όπου τα μάτια του υπαλλήλου σαγήνευαν τόσο πολύ τις πελάτισσες, που η απάντησή σε αυτό ήταν η απόλυση. Λάθος σκεπτικό! Πιστεύουμε ότι θα έπρεπε να γεμίσουν με φωτογραφίες του η επιχείρηση ακόμη και όταν δεν ήταν εκεί, καθώς θα μπορούσε να φέρει περισσότερο κόσμο.

2.Μου φαίνεσαι στεναχωρημένη

Πριν χρόνια μία γνωστή μου απολύθηκε, καθώς η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που εργαζόταν έκρινε ότι φαινόταν λυπημένη. Ε και για να τη διευκολύνει για να βρει τη χαρά της, την απέλυσε. Και γιατί άλλωστε να τη ρωτήσει, τι την απασχολούσε; Καλύτερος ο ΟΑΕΔ.

 

 

man red

 

3.Πορτοκαλί ρούχα

Υπάρχουν dress codes, αλλά δεν μιλάμε για αυτά. Σε μία δουλειά που δεν υπάρχουν κανόνες για τα ρούχα το να απολύσεις κάποιον για τις εύθυμες χρωματικές του επιλογές είναι αστείο. Αν είναι να φορέσεις πορτοκαλί ρούχα, σκέψου το ξανά.

Gates, Musk και Zuckerberg προβλέπουν ποιες δουλειές θα επιβιώσουν

4.Έκανε πολύ καλά τη δουλειά του

Και πολλή και καλή δουλειά δεν γίνεται και αυτό θα μπορούσε να είναι σαν λόγος χωρισμού, εσύ είσαι τέλεια εγώ δεν είμαι αρκετά καλός. Τουλάχιστον έτσι είπε κάποτε ένας εργοδότης, οπότε καλύτερα μία εταιρεία να λειτουργεί χωρίς καλούς υπαλλήλους. Ας συμφωνησουμε όλοι πως αυτές ήταν απλά δικαιολογίες χωρίς να είναι αληθή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved