ΙΝΤΙΜΕ 5 κλισέ ειδήσεις που βλέπουμε μονίμως στα καλοκαιρινά ρεπορτάζ

Το ξέρουμε ότι έχει ζέστη, έχουμε γίνει από μόνοι μας μουσκίδι. Οι ρεπόρτερ τι φταίνε να πάθουν ηλίαση για κάτι που ήδη γνωρίζουμε.

Πρωτόγνωρα τα ρεπορτάζ της ελληνικής TV, ειδικά την περίοδο του καλοκαιριούΓια ένα περίεργο λόγο, όλοι συρρέουν στο λιμάνι του Πειραιά και ετοιμάζονται για διακοπές ενώ έπρεπε κανονικά να κάθονται στα «αυγά» τους και να δουλεύουν.

Προφανώς και αστειευόμαστε με το παραπάνω statement, αλλά η ειρωνεία έγκειται στο ότι κάθε φορά που βλέπεις ειδήσεις το καλοκαίρι, αισθάνεσαι ότι υπάρχει περίπτωση να παίζει ξανά η περσινή κασέτα, καθώς βλέπεις τα ίδια και τα ίδια.

Έλληνες δημοσιογράφοι που αξίζουν φλερτ on air

Το μόνο διαφορετικό που είδαμε φέτος στο λιμάνι του Πειραιά ήταν πραγματικά αυτό:

 

 

Τώρα που είδαμε το (μοναδικό) διαφορετικό, ας ρίξουμε μια ματιά σε όλα τα κλισέ που βλέπουμε στα καλοκαιρινά ρεπορτάζ τα οποία φροντίζουν να μας επιβεβαιώνουν όσα ήδη ξέρουμε, σε σημείο που αναρωτιόμαστε αν βάζουν τα περσινά και απλώς κάνουν video edit.

1. «Κατακλυσμός» αυτοκινήτων στα διόδια λόγω της μεγάλης εξόδου

Είναι η αγαπημένη μας είδηση, γιατί πολύ απλά παίζει σε πολλαπλές εκδόσεις μέσα στη χρονιά. Από το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, σε εκείνο των Τριών Ιεραρχών, της 25ης Μαρτίου και πιο πρόσφατα του Αγίου Πνεύματος. Και κάθε φορά, όλως περιέργως, παρατηρούμε ακριβώς ίδιο μοτίβο και εικόνα σε σύγκριση με άλλες χρονιές. Ενδεχομένως να μην έχουν αλλάξει ούτε και τα λόγια των ρεπόρτερ. Πιο εύκολη δουλειά για αυτούς, τουλάχιστον, τώρα που θα φλέγονται από τη ζέστη.

Αυτό που μπήκε ο Ιούλιος και έχει ακόμα κίνηση

2. Κακός «χαμός» στο λιμάνι του Πειραιά

Το αναφέραμε παραπάνω, το λέμε και τώρα, γιατί ούτως ή άλλως είναι μια είδηση που μπαίνει στην κασέτα και επαναλαμβάνεται. Όταν θα δούμε άδειο το λιμάνι του Πειραιά, του Λαυρίου ή της Ραφήνας καλοκαιριάτικα, τότε ναι, θα είναι όντως είδηση.

3. Τα ακτοπλοϊκά είναι ακριβά

Μένουμε πραγματικά άναυδοι. Φανταζόμαστε όμως πως θα υπάρχει κάποια έκπτωση ή προσφορά άμα πάρεις και αυτοκίνητο μαζί. Τι όχι;

Να πάρεις ΙΧ στο νησί ή να νοικιάσεις από εκεί;

 

4. Άδειασε η Αθήνα τον 15Αύγουστο

Μην τους αδικούμε, είναι πολύ ωραίο πλάνο να βλέπεις την Λεωφόρο Αμαλίας και γενικά την πρωτεύουσα σε χαλαρό mode. Όσο κλισέ και αν είναι η άδεια Αθήνα τον 15Αύγουστο, σε χαλαρώνει να την βλέπεις έτσι.

12 πράγματα που πρέπει να κάνεις αν ξεμείνεις 15αύγουστο στην πόλη

5. «Θα σκαρφαλώσει ο υδράργυρος»

Ε όχι και έτσι. Όχι καλοκαιριάτικα. Μένουμε άναυδοι που όλοι τρέχουν στις παραλίες.

 

 

Καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να βγει η δουλειά και το καλοκαιρινό ρεπορτάζ, ειδικά σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάτι να δείξεις, αλλά αυτό είναι το «κακό» με την τηλεόραση. Δεν ισχύει το no news, good news. Κάτι πρέπει να βγει.  Ας είναι καλά ο Τσελίκας που προσπαθεί να το ζήσει και κάνει χιούμορ.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved