ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ | INTIME NEWS Αυτό που μπήκε ο Ιούλιος και έχει ακόμα κίνηση

Και αυτό λέει πολλά για τις τσέπες μας.

Ο νόμος της κίνησης στην πρωτεύουσα λέει το εξής. Όλα αυτά τα αυτοκίνητα που βλέπεις καθημερινά και κολλάνε στον Κηφισό, στην Παραλιακή, στην Αττική Οδό και γενικά παντού, θα βρίσκονται το καλοκαίρι στα νησιά. Είναι αυτές οι εβδομάδες που όσοι μένουν πίσω σκέφτονται ότι «τουλάχιστον δεν θα έχει κίνηση στο δρόμο». Αλλά φέτος δεν πάει και πολύ καλά αυτό.

Κινούμαστε ήδη στο πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ναι, δεν είναι εκείνο του Αυγούστου που γνωρίζεις ότι βρέξει-χιονίσει δεν θα υπάρχουν αυτοκίνητα, αλλά η κίνηση υποτίθεται πως ξεκινάει να χαλαρώνει τις πρώτες ημέρες του Ιούλη μέχρι να σβήσει τον Αύγουστο. Ή και όχι. Γιατί μέχρι στιγμής, η κίνηση συνεχίζεται κανονικά και με το νόμο και δείχνει πως καλά κρατεί στα ευαίσθητα σημεία του οδικού χάρτη της πρωτεύουσας. Αν μη τι άλλο αυτό, έρχεται να δέσει με τα οικονομικά των Ελλήνων και τις τιμές σε ακτοπλοϊκά που παραμένουν υψηλά. Σε πιο απλά ελληνικά, ο κόσμος δεν έχει λεφτά να φύγει νωρίτερα.

 

 

Ειδικότερα πριν την καραντίνα που βλέπαμε περισσότερο το φαινόμενο να σπάμε τις διακοπές σε εβδομάδες και κάποιοι να φεύγουν Ιούλιο και Αύγουστο -όχι απαραίτητα σε κάποιο νησί αλλά και στον τόπο καταγωγής- φαίνεται να φθίνει γιατί τα νοικοκυριά δεν μπορούν να διαθέσουν ποσό και για τους δύο κύκλους διακοπών. Υπάρχουν αυτοί που θα φύγουν μόνο Ιούλιο ή μόνο Αύγουστο και με την Αθήνα άδεια, οι περισσότεροι προτιμούν το δεύτερο ως πλάνο. Είναι λοιπόν ο βασικός λόγος που η κίνηση συνεχίζεται το πρώτο δεκαήμερο του Ιούλη και το μόνο που μένει να δούμε, είναι αν η κίνηση θα κρατήσει ή θα γίνει λίγο καλύτερη για όσους έχουν μείνει πίσω.

Ήδη πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ του CNN, οι τιμές φαίνονται να είναι και φέτος αυξημένες στα ακτοπλοϊκά, πράγμα που σημαίνει ότι ανεβαίνει ο οικονομικός προϋπολογισμός των νοικοκυριών, αναφέροντας χαρακτηριστικά το παράδειγμα πως για ένα ταξίδι από τον Πειραιά στην Ρόδο μετ΄ επιστροφής, μία τετραμελής οικογένεια, με δύο παιδιά κάτω των 10 ετών, με το αυτοκίνητό της, χρειάζεται από 920 έως και πάνω από 1.000 ευρώ, εφόσον επιλέξει να έχει καμπίνα.   

Δυσοίωνα πράγματα για τις διακοπές, σημαίνει δυσοίωνα πράγματα και για τους αθηναϊκούς δρόμους. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει η μεγάλη έξοδος.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved