Οι απογευματινές ώρες είναι οι ωραιότερες για θάλασσα

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι για αυτό και τους αναλύουμε.

 

Την ώρα της παραλίας μπορεί να την περιμένεις και όλη την εβδομάδα, ωστόσο το ζήτημα εδώ είναι ποια είναι η κατάλληλη ώρα για μπάνιο. Ξέρω ότι οι πρωινές ώρες στη θάλασσα είναι ό,τι καλύτερο για να αποφύγεις την υπερβολική ζέστη. Όμως η πραγματική απόλαυση στη θάλασσα ξεκινάει αργά το μεσημέρι μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες. Και θα το αναλύσουμε το σκεπτικό.

Κατ’αρχάς ας κάνουμε την παραδοχή ότι είναι φυσιολογικό να ξεκινάς το πρωί για να πηγαίνεις για μπάνιο, αλλά πολλές φορές είναι και βασανιστικό. Και αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι πιο ζεστές ώρες στην ημέρα είναι οι πρωινές με τις πρώτες μεσημεριανές ώρες με αποτέλεσμα να χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για την έκθεση στον ήλιο, αλλά πολλές φορές δεν παλεύεται η τόση έντονη ζέστη. Είσαι ιδρωμένος, στεγνώνεις αμέσως αλλά και το ακόμη χειρότερο είναι ότι έχει και πολύ κόσμο η παραλία, έχει τόσο κόσμο που χάνει την απόλαυσή της και έτσι το κολύμπι γίνεται επιτακτική ανάγκη, άρα πρέπει να μπεις γρήγορα στη θάλασσα αλλιώς δεν μπορείς να την παλέψεις.

Μετράει για τις γυναίκες, ο άντρας να ξέρει να κολυμπάει;

Από εκεί και πέρα καθώς ο ήλιος αρχίζει να «πέφτει» από το μεσημέρι και μετά είναι διαφορεετικά. Η παραμονή στην αμμουδιά γίνεται πολύ πιο χαλαρά και μπορείς να μείνεις περισσότερο στην άμμο, καθώς προς το απόγευμα η θερμοκρασία κατεβαίνει και έπειτα τα νερά γίνονται πιο δροσερά, λαμπυρίζουν και είναι από τις ωραιότερες αισθήσεις όταν εκείνες τις ώρες κάνεις κολύμπι.

Ένα μεγάλο ποσοστό κόσμου έχει φύγει και έτσι η παραλία «ηρεμεί», ο ήλιος δεν καίει καθόλου και είναι ζεστός, είναι η ιδανική στιγμή για να δροσιστείς και να είσαι χαλαρός. Είναι μαγικές στιγμές καθώς ο ήλιος πρόκειται να«βασιλέψει» και όλα γύρω σου θέλουν να «ξεκουραστούν». Τα νερά δεν είναι πια «καυτά», αλλά αυτό από μόνο του δημιουργεί τις ωραιότερες αναμνήσεις και όλα πηγαίνουν πρίμα.

Τα οφέλη της θάλασσας δεν είναι μόνο στη δροσιά της

Το μόνο που μένει για να κλείσει αυτή η ημέρα καλά είναι ένα καλό φαγητό σε μια ταβέρνα με τους αγαπημένους σου ανθρώπους, με την αλμύρα πάνω σου. Κάπου ωραία και φιλικά. Αυτές είναι οι ημέρες του καλοκαιριού που μένουν ανεξίτηλα χαραγμένες στο μυαλό μας. Όλα είναι όμορφα και απλά, όπως θα έπρεπε να είναι μία ημέρα στην παραλία χωρίς δεύτερες σκέψεις. Και για αυτό ακριβώς είναι αυτό που μας αρέσει, ένα ήρεμο απόγευμα με θέα στη θάλασσα, που θα το σκεφτόμαστε τις κρύες ημέρες του χειμώνα και θα λειτουργεί ως «παρακαταθήκη» καλής ενέργειας και αυτό έχει να κάνει με την αίσθηση που σου αφήνουν αυτά τα απογεύματα. Είναι ωραίο το καλοκαίρι. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved