Όταν οι Κροάτες πυροσβέστες παράτησαν τα κρίσιμα πέναλτι για να σώσουν ζωές

Η πρόκριση αφιερωμένη σε αυτούς τους τίμιους γίγαντες.

Το περιμέναμε 4 χρόνια. Από τότε που η Εθνική Ιταλίας κατέκτησε το Euro 2020 στο Λονδίνο κόντρα στην Αγγλία, ξεκινήσαμε να μετράμε αντίστροφα για το Euro 2024 που το διοργανώνει η Γερμανία. Σε ποια χέρια θα καταλήξει είναι άγνωστο αλλά υπάρχει μία… κατάρα που θέλει τις τελευταίες δύο διοργανώσεις, η χώρα που το φιλοξενεί να το χάνει στον τελικό. Το έπαθε η Γαλλία το 2016 κόντρα στην Πορτογαλία, το έπαθε η Αγγλία το 2020 κόντρα την Ιταλία. Γερμανία, το νου σου. 

Ωστόσο με αφορμή τον σημερινό αγώνα της Εθνικής Κροατίας κόντρα στην αντίστοιχη της Ισπανίας, θα κάνουμε μία παράκαμψη και θα θυμηθούμε ένα σκηνικό από το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018. Τότε οι «Vatreni» (οι φλογεροί στα κροατικά) έφτασαν μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ αλλά έχασαν το τρόπαιο από την Εθνική Γαλλίας του Κιλιάν Εμπαπέ. Για να φτάσουν ωστόσο μέχρι εκεί χρειάστηκε να κάμψουν την αντίσταση της Εθνικής Αγγλίας στα ημιτελικά και της Εθνικής Ρωσίας στα προημιτελικά.

Ο Jude Bellingham αξίζει περισσότερες από έξι ομάδες για το Euro 2024 μαζί

Στο ματς της 8άδας έσπασαν καρδιές γιατί η πρόκριση κρίθηκε στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι. Τη στιγμή που ολόκληρος ο πλανήτης έβλεπε τον μεγάλο αγώνα, μία ομάδα πυροσβεστών από την Κροατία έκανε το καθήκον της. Τη στιγμή των πέναλτι, χτυπάει συναγερμός και σε λίγα δευτερόλεπτα πετάγονται από τις θέσεις τους, μπαίνουν στα οχήματα και φεύγουν για να σώσουν ζωές. Είναι η στιγμή που η Κροατία παίρνει την πρόκριση αλλά οι πραγματικοί λαϊκοί ήρωες είναι αυτά τα παιδιά που βλέπεις στο παρακάτω video.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved