Η αγαπημένη ταινία James Bond του Sean Connery

Όλοι αγάπησαν το Dr. No αλλά εκείνος προτιμούσε πάντα αυτή την ταινία.

Όσο η καριέρα του προχωρούσε, τόσο δυσκολότερο ήταν για τον Sean Connery να μιλήσει για τις μέρες του ως πρωταγωνιστής του franchise του James Bond. Ωστόσο ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να ξέρει ότι ο 007 θα ήταν πάντα ο καθοριστικός ρόλος της καριέρας του.

Ο ηθοποιός αρχικά εγκατέλειψε το σμόκιν επειδή φοβόταν μήπως αυτό τον χαρακτηρίσει για το υπόλοιπο της καριέρας του, αν και μια κερδοφόρα συμφωνία τον έπεισε να επιστρέψει με το Diamonds Are Forever όταν το τραγικό πείραμα του George Lazenby αποδείχτηκε φιάσκο. Και μην ξεχνάτε φυσικά το Thunderball. Ο Connery προφανώς, από ένα σημείο και μετά τουλάχιστον, βαρέθηκε να σώζει συνέχεια τον κόσμο, να πάρει το κορίτσι και να εξαφανίσει τους εχθρούς του με μια σειρά από φανταχτερά gadget. Αλλά είναι οι αναμνήσεις που μένουν, όχι μόνο σε μας αλλά και στους ίδιους τους ηθοποιούς.

Διαβάστε επίσης: Γιατί ο George Lazenby έγινε ο πιο αντιπαθητικός James Bond

Ο Terence Young σκηνοθέτησε τρεις από τις τέσσερις πρώτες ταινίες του Sir Sean Connery ως 007, με τον ηθοποιό να πιστώνει στον σκηνοθέτη ότι έπαιξε τεράστιο ρόλο στη διαμόρφωση του τρόπου με τον οποίο έμοιαζε, ενήργησε και παρουσιαζόταν ο χαρακτήρας. Παραδεχόμενος στον Bill Desowitz ότι η γκαρνταρόμπα «δεν ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα για μένα», ο σταρ ονόμασε τον Young ως βασική επιρροή στο ντύσιμο του με τέτοιο τρόπο που «θα μπορούσε να με κάνει να φαίνομαι πειστικά επικίνδυνος όταν το παίζω».Το From Russia With Love παραμένει μέχρι σήμερα η αγαπημένη James Bond ταινία του. Δυστυχώς, το μειονέκτημα για τον Connery ως ερμηνευτή ήταν ότι το να φτάσει στο προσωπικό του ζενίθ δεν οδηγούσε στη συνέχεια τον ίδιο κάπου καλύτερα στο κομμάτι της καριέρας του.

«Μόλις κάνεις δύο ταινίες, προχωράς αυτόματα γιατί ξέρεις πλέον τι πρέπει να κάνεις», είχε πει σε συνέντευξη. «Πρέπει να δουλέψεις πολύ σκληρά για να κάνεις κάτι να φαίνεται εύκολο σε έναν ρόλο όπως ο Bond», θα συμπλήρωνε, ο οποίος εξαρτιόταν όλο και περισσότερο από αυτό που ονόμαζε «παράλογες καταστάσεις» καθώς συνεχιζόταν το franchise.

Για πολλούς, ο Connery παραμένει ο καθοριστικός 007 και δεν είναι ο μόνος εκεί έξω που θεωρεί το From Russia with Love ως την καλύτερη ταινία James Bond. 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved