Σε βυθίζει στο σκοτάδι και μόνο που μελετάς τα γεγονότα. Ένα 11χρονο κοριτσάκι «κατακρεουργήθηκε» από τον 37χρονο θείο της στην Ηλεία, προκειμένου να μην τον καρφώσει στους γονείς της αφού πριν είχε κάνει απόπειρα βιασμού σε βάρος της. Και ύστερα μαθαίνεις πως ο τύπος είχε ήδη καταδικαστεί για βιασμό 14χρονης στο παρελθόν, αλλά κυκλοφορούσε ελεύθερος.
Σου κάνει εντύπωση; Θες να πείσεις τον εαυτό σου να βυθιστεί στην μαυρίλα αλλά με τόσες απογοητεύσεις της καθημερινότητας τι σου έχει μείνει; Να ρίξεις ένα τεράστιο «καντήλι» στη δικαιοσύνη που και πάλι «έκανε» σοβαρά τη δουλειά της και ύστερα όλους εκείνους που κλασικά θα προσπαθούν να βρουν ελαφρυντικά και politically correct συμπεράσματα γύρω από τη βαρβαρότητα του συμβάντος.
Η δύναμη της αξιοπρέπειας όταν θρηνείς το παιδί σου
Γιατί έτσι είναι στην Ελλάδα, όλα πρέπει να δικαιολογηθούν. Όλα έχουν δικαίωμα στην αναστολή, όπως είχε συμβεί και με τον 37χρονο και την απόπειρα βιασμού του απέναντι σε ένα 14χρονο κορίτσι. Ίσως το παρακάτω τιτίβισμα να βγάζει παραπάνω νόημα γύρω από άλλο ένα αρρωστημένο έκτρωμα που πηγάζει από την κοινωνία μας.
#11χρονη #Ηλεία
— Κουρδιστό Μανταρίνι (@kourd_mantarini) June 11, 2024
Έξω κυκλοφορούσε και αυτό το μπουμπούκι, αν και είχε διαπράξει στο παρελθόν βιασμό 14χρονης, αλλά ήταν έξω με περιοριστικούς όρους. Τι πιο σύνηθες. Έχω βαρεθεί να ανεβάζω κάθε τρεις και λίγο αυτή την φωτογραφία. pic.twitter.com/bOsTyjsEsa
Πάλι τα ίδια;
Εδώ θα μας πείτε είναι έξω ο Κορκονέας για τον οποίο βράζει όλη η Ελλάδα για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, για μια υπόθεση βιασμού του 2017 δεν θα ήταν έξω ο 37χρονος;
Ο τύπος, τον οποίο πήγαν να λιντσάρουν σήμερα οι συγγενείς του θύματος στο Μέγαρο Πύργου, δεν μπήκε φυλακή όταν έπρεπε (σύμφωνα με όσα λέγονται η έφεση είχε ανασταλτικό χαρακτήρα) και θα μπει μέσα τώρα που έγινε φονιάς. Το γεγονός όμως ότι έγινε παιδεραστής δύο φορές ενδεχομένως να μην ήταν αρκετό να τον βάλει μέσα.
Η παιδεραστία δεν είναι ασθένεια, αλλά διαστροφή όπως υποστηρίζουν οι ψυχίατροι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει σωφρονισμός. Πόσο μάλλον μία τιμωρία του τύπου «να εμφανίζεσαι κάθε μήνα στο τμήμα» όπως γινόταν στην προκειμένη περίπτωση.
Στο έγκλημα των Τεμπών κανείς δεν έχει το δικαίωμα στη λήθη
Και πάλι όμως ποιος την πληρώνει αυτή την αμέλεια της δικαιοσύνης; Το παιδάκι και οι γονείς του. Και ύστερα όλα τα υπόλοιπα παιδιά και συγγενείς της κοινωνίας. Αυτοί που έχουν βαρεθεί να ακούν συνεχώς την ατάκα «γνώριμος των Αρχών» ο οποίος όμως κυκλοφορούσε ελεύθερος σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.
Και τώρα όλοι θα τρέξουν να βρουν τους υπεύθυνους που ήταν ελεύθερος ο δολοφόνος, αλλά τι θα αλλάξει; Το θέμα είναι να μην είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο, εφόσον είχε τηρηθεί το «έγκλημα και τιμωρία».