Είναι πλέον κοινώς αποδεκτό πως όταν τα πράγματα θα πηγαίνουν χάλια, θα φροντίσουν στο 100% να σου χαλάσουν τη διάθεση. Και πολλές φορές το πορτοφόλι. Ο καθένας από εμάς ξέρει καλά τι πάει να πει -πλέον- διακοπές στην Ελλάδα. Θα τα σκάσω για εισιτήρια, θα τα σκάσω για ξενοδοχεία, οπότε καλά θα κάνω να βάλω και πέντε δεκάρες στην άκρη. Αν βγαίνει, γιατί τα τελευταία χρόνια το να βάλεις λεφτά στην άκρη, είναι πιο δύσκολο από το να βάλεις πρόγραμμα με ρούχα στο πλυντήριο. Και εκεί που κάτι κάνεις, έρχονται τα ξαφνικά έξοδα.
Τελικά ξεκουράζεσαι με τις τριήμερες αποδράσεις ή χρειάζεσαι 15 μέρες άδεια;
Αυτός ο ήχος από το αυτοκίνητο που το πας συνεργείο και σκέφτεσαι «έλα μωρέ κανένα ρουλεμάν θα είναι» και τελικά σου λέει για δίσκο πλατό. Ή εκεί που ο φούρνος δουλεύει ξαφνικά πέφτει ο γενικός και έχεις πάθει ένα βραχυκύκλωμα βαρβάτο. Οι σωλήνες στο σπίτι που χτυπάνε. Ο λογιστής που παίρνει τηλέφωνο και σου λέει «λοιπόν, μάντεψε πόσο ήρθε η εφορία». Αυτά τα έξοδα τα ξαφνικά, είναι πάντα εκεί για να χαλάσουν την περίσταση. Απλά, αν το έχετε παρατηρήσει, πάντα μα πάντα, κάτι θα συμβεί.
Και η ερώτηση είναι πάντα τι κάνεις. Αν έχεις κανονίσει με παρέα, την έχεις κάτσει από τα αποδυτήρια. Δεν μπορείς να ζητήσεις από τους φίλους σου που περνάνε τα ίδια να σου κάνουν σκόντο, παρά μόνο αν έχεις κανένα φραγκάτο στην παρέα. Με τη σχέση τα πράγματα είναι σχετικά πιο εύκολα και σίγουρα καλύτερα αν είσαι αρραβωνιασμένος όπου μοιράζεστε και τα έξοδα. Βέβαια όπως είπε τις προάλλες ένας φίλος στο γραφείο, αν νομίζετε πως τα έκτακτα έξοδα πριν τις διακοπές είναι πρόβλημα, σκεφτείτε τα έξοδα να προκύψουν την περίοδο των διακοπών. Που σημαίνει να σου μείνει το αμάξι στο νησί και να ψάχνεις συνεργείο για να πληρώσεις τα διπλάσια από ότι στην πρωτεύουσα ή να σε πάρει τηλέφωνο ο τύπος που έχεις βάλει να σου προσέχει το κατοικίδιο, για να σε ενημερώσει ότι το pet σου κατέβασε την τηλεόραση. Κάπως έτσι βγαίνει η θάλασσα από τη μύτη.
Διάβασε επίσης: Σεβασμό στον κολλητό που σας πηγαίνει διακοπές με το αμάξι.
Βέβαια παιδιά, όπως και να το κάνουμε, μπορεί οι γονείς να μας έπρηζαν ότι πρέπει να έχουμε κάτι στην άκρη για ώρα ανάγκης, αλλά είχαν δίκιο. Το γεγονός ότι δεν μπορείς να βάλεις ούτε μισό ευρώ στην άκρη είναι μια άλλη ιστορία και σίγουρα καλύτερα να παρακαλάς να μην σε βρει η μαύρη τύχη. Το καλοκαίρι άλλωστε, σύμφωνα με μία έρευνα του 2020 από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, έχουμε τα περισσότερα περιστατικά όπου χαλάνε τα αυτοκίνητα. Προσοχή οπότε.
Και κάντε και κανένα ευχέλαιο, δεν βλάπτει.