Ινδός διεκδικεί τον τίτλο του αφεντικού της χρονιάς με πρόταση για 18ωρη εργασία

Εννοεί 18 ώρες τη μέρα το παράξενο αυτό πουλί που μάλλον δεν έχει φίλους και το ίδιο θέλει να πετύχει και για τους υπαλλήλους του.

Ο Shantanu Deshpande είναι ιδρυτής και CEO της Bombay Shaving Company, άρα ευχόμαστε σε όλους τους Ινδούς να σταματήσουν να ξυρίζονται, και με έναν λόγο που απέχει έτη φωτός από αυτό που θα λεγαμε inspirational speech, πρότεινε στους νέους να σταματήσουν να γλεντοκοπάνε και να στρωθούν στη δουλειά για να γίνει πλουσιότερος. Δεν το είπε έτσι ακριβώς, αλλά αυτό εννοούσε ο manager της χρονιάς.

Αναλύοντας την ουρανομήκη βλακεία του με post στο LinkedIn, εξήγησε ότι είναι πολύ νωρίς για έναν νεαρό εργαζόμενο να σκεφτεται την προσωπική του ζωή εκτός δουλειάς για τα πρώτα 4-5 χρόνια του εργασιακού του βίου και η μοναδική του έγνοια θα πρέπει να είναι το πώς θα αποκτήσει εργασιακά skills και το πώς θα καταφέρει να γίνει απαραίτητος στην εταιρεία που εργάζεται και μετά να ασχοληθεί με ποτά, σεξ και γενικά ό,τι θα μπορούσε να του προσφέρει ένα μικρό χαμόγελο στα χείλη, εκτός από τη μισθοδοσία στο τέλος του μήνα. 

 

 

Όπως αναμενόταν έγινε τρελό πάρτι στα σχόλια κάτω από post του, αλλά και σε άλλα social media. Ειδικά στην Ινδία υπάρχει ένα τρομερό κύμα απολύσεων σε νεοφυείς επιχειρήσεις καθώς η οικονομία της τεράστιας αναπτυσσόμενης αλλάζει μορφή. Δεν ήταν λίγοι αυτοί που του πρότειναν να δουλέψει αυτός 18 ώρες αφού του αρέσει πάρα πολύ, ενώ άλλοι με λιγότερο χιούμορ ανέδειξαν τα τρομακτικά στατιστικά διαταραχών άγχους που μαστίζει ένα πολύ μεγάλο μέρος του ινδικού εργατικού δυναμικού.

Τι ακριβώς είναι το quiet quitting;

Μετά την καταιγίδα ο Deshpande επανήλθε μια μια ανασκεύαση όσων είπε. Προσπάθησε να πει ότι το 18 ήταν σχήμα λόγου και το είπε μεταφορικά και όχι κυριολεκτικά, αλλά επέμεινε ότι οι νέοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δίνουν το κάτι παραπάνω εκτός ωραρίου για να δείξουν την αξία τους και να σιγουρέψουν τη θέση τους σε ένα άκρως ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον.

Τώρα το πώς ακριβώς νομίζει ότι θα το πετύχει με το αίσθημα της παραίτησης να κυριαρχεί ανάμεσα στην εργασιακή νοοτροπία του νεαρού εργατικού δυναμικού, δεν το γνωρίζουμε ακριβώς. Μάλλον λάδι στη φωτιά του quiet quitting ρίχνει ο Deshpande και το μόνο που καταφέρνει είναι να αποθαρρύνει κάποιον από το να ζητήσει δουλειά στην εταιρεία του. 

 



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved