Κοιτάζοντας τις τιμές δωματίων ενός ξενοδοχείου προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με το budget μας, αυτό σημαίνει ότι συνήθως κοιτάμε δύο πράγματα: Αν έχει θέα προς κάτι που να αξίζει θέαση, από ένα ιστορικό μνημείο, μέχρι τη θάλασσα και φυσικά τον όροφο. Μια και έρχεται το Πάσχα, είναι κάτι που θα σε απασχόλησε σίγουρα σε περίπτωση που φύγεις.
Αν και πιστεύουμε ότι θα ήταν καλύτερο να μείνεις στην Αθήνα.
Όσο πιο ψηλά βρίσκεται το δωμάτιο τόσο πιο καλά, άλλωστε στους τελευταίους ορόφους βρίσκεται συνήθως και η βασιλική ή προεδρική σουίτα, για να μην αναφέρουμε και την καλύτερη θέα που συνοδεύει τους πιο πάνω ορόφους, όμως μήπως αυτό δεν είναι και τόσο καλό;
O Lloyd Figgins είναι πρώην στρατιωτικός και πλέον ειδικός σε θέματα ασφαλείας ταξιδιών και τουρισμού και μιλώντας στην εφημερίδα The Sun εξήγησε ότι καλό θα ήταν να μην κλείνουμε ποτέ δωμάτιο ξενοδοχείου πιο πάνω από τον 3ο όροφο. Κι αυτό γιατί σε ένα ξενοδοχείο η πιο πιθανή καταστροφή που μπορεί να συμβεί στατιστικά είναι η πυρκαγιά λόγω των ειδικών συνθηκών κόσμου και υλικών που επικρατούν στα ξενοδοχεία.
Ανήμερα την Καθαρά Δευτέρα όλοι απολαμβάνουμε ένα συγκεκριμένο ποτό.
Αν έχουμε τη δυνατότητα να διαλέξουμε δωμάτιο προτείνεται να κλείσουμε κάποιο που να είναι όσο πιο κοντά γίνεται στις σκάλες και την έξοδο κινδύνου και γι’αυτό οι καλύτεροι όροφοι για γρήγορη εκκένωση είναι οι τρεις πρώτοι. Αλλά η πυρκαγιά δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος σε ένα ξενοδοχείο, αλλά οι κλέφτες.
Ο αγαπημένος «προορισμός» των κλεφτών είναι ο πρώτος όροφος ο οποίος προσφέρει εύκολη πρόσβαση από τους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, ειδικά αν υπάρχει μπαλκόνι, κι έτσι καταλήγουμε στον αποκλεισμό και του 1ου ορόφου με πιο ασφαλείς επιλογές να μένουν ο 2ος και ο 3ος όροφος σε κάποιο ξενοδοχείο. Θέα υπάρχει και έξω από αυτό και μάλλον καλύτερη, άρα δεν χρειάζεται να ξοδέψετε περισσότερα λεφτά γι’αυτή.