Η 28η Οκτωβρίου μπορεί να είναι μια από τις πιο σημαντικές μας εθνικές εορτές, όμως ειδικά για τη Νύμφη του Θερμαϊκού είναι μια τριπλή γιορτή που όμοιά της δεν υπάρχει. Στα τέλη κάθε Οκτωβρίου η συμπρωτεύουσα βάζει τα γιορτινά της για να τιμήσει την επέτειο της απελευθέρωσής και την ένταξη στον εθνικό κορμό, για να γιορτάσει τον πολιούχο της, τον Άγιο Δημήτριο, και φυσικά να αποτίσει τον αναγκαίο φόρο τιμής στη σύγχρονη εποποιία του μεγάλου «Όχι» απέναντι στον ιταλικό φασισμό.
Είναι απολύτως λογικό για αυτές τις μέρες να μεταφέρεται για λίγες μέρες, έστω και συμβολικά το επίκεντρο της χώρας, από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη. Εκεί βρίσκεται κάθε 28η Οκτωβρίου σύσσωμη η πολιτική, πολιτειακή και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας, με πρώτη από όλους την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κορωνίδα αυτής της τριπλής γιορτής είναι μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Κατά το εθιμικό η Αθήνα δεν έχει στρατιωτική παρέλαση κατά την 28η Οκτωβρίου κι έτσι δίνεται το βάρος για μια παρέλαση άνευ προηγουμένου στη Συμπρωτεύουσα.
Η πανδημία και οι περιορισμοί που έφερε δυστυχώς «χτύπησαν» και τον θεσμό των παρελάσεων με πολλές ακυρώσεις ή δυσκολία στη δια ζώσης παρακολούθησης, όμως αυτό δεν μείωσε ούτε στο ελάχιστο στη δημοφιλία του θεσμού. Μεγαλύτερη απόδειξη από τις μετρήσεις της τηλεθέασης την ώρα της παρέλασης δεν υπάρχει, με την ΕΡΤ3 που καλύπτει παραδοσιακά την παρέλαση να σημειώνει ποσοστά ρεκόρ αφήνοντας πολύ πίσω κατά τεκμήριο δημοφιλείς εκπομπές.
Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης απέσπασε το 25,4% του δυναμικού ηλεοπτικού κοινού. Όλα τα υπόλοιπα προγράμματα απέσπασαν μονοψήφια νούμερα τηλεθέασης. Το δεύτερο πιο δημοφιλές πρόγραμμα ήταν με μεγάλη διαφορά το «Πάμε Δανάη» με 9,8% και άλλες πρωινές ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές να ακολουθούν σε παρόμοιες «χαμηλές πτήσεις». Μάλιστα σε κάποια στιγμή το peak της τηλεθέασης της παρέλασης έφτασε το ακόμα πιο εντυπωσιακό 34,5%