Δυστυχώς είναι πράγματα που δεν βγάζουν καμία λογική στην καθημερινότητά μας. Ανοίγουμε την τηλεόραση και με απλή, κοινή λογική προσπαθούμε να δούμε τα πράγματα που συμβαίνουν στην κοινωνία. Στην περίπτωση του ξυλοδαρμού του δικηγόρου Απόστολου Λύτρα σε βάρος της συζύγου του, δυστυχώς βλέπουμε ξανά ένα θέατρο παραλόγου.
Μπορεί επιτέλους ο νόμος που προστάτεψε τον γιατρό να έκανε τον κόσμο να ανακουφιστεί και επιτέλους να χαμογελάσει για τα χίλια στραβά της δικαιοσύνης, σύντομα όμως ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο «δράστης» αφέθηκε ελεύθερος, ο Άρειος Πάγος επενέβη, ενώ αποσπάσματα από εκπομπές γύρω από την υπόθεση γεννούν συνεχώς νέες θεωρίες συνωμοσίας και μιζέριας στο μυαλό μας.
Και ύστερα ακούστηκε η ατάκα που έκανε όλους τους άντρες να αισθανθούμε πραγματικά άσχημα «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά» για τον δικηγόρο. Και ύστερα από λίγο «όταν κάποιος κάνει κάτι και το παραδέχεται είναι ανδρική συμπεριφορά».
Άλλος ένας «γνώριμος των Αρχών» στην Ηλεία
Ούτε ετυμολογικά δεν στέκει
Η λέξη «αντρίκεια» προέρχεται κατά το λεξικό του Τριανταφυλλίδη από το αντρικ(ός) + -ειος και σημαίνει, «αυτός που φέρεται με ανδρεία και θάρρος». Κάπου εδώ λήγει και η συζήτηση.
Και επιστρέφουμε στο θέμα μας. Τι από τα παραπάνω είναι αντρικές συμπεριφορές; Υπάρχει έστω μία σύνδεση με τη λέξη, στη συγκεκριμένη πράξη; Δυστυχώς κάποιοι ακόμα μπερδεύουν το αντρικό με το μπρουτάλ, οτι υπάρχουν δυνατά και αδύναμα φύλα και ό,τι άλλο πάει λάθος στην κοινωνία μας.
Μπορεί (δυστυχώς) η καθημερινότητά μας να μαστίζεται από αρκετά εγκλήματα τέτοιας φύσεως αλλά ακόμα πολλοί νομίζουν ότι το αρσενικό παλιάς κοπής δεν είναι αυτός ο οποίος αγαπάει και σέβεται τη γυναίκα αλλά εκείνος που μπορεί να το παίζει μάγκας και να ξεφεύγει χωρίς συνέπειες.
Είναι κρίμα που κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να βάλουν τη λέξη άντρας προκειμένου να δικαιολογήσουν μία πράξη. Όπως έχει πει και ο ηθοποιός, Theo Alexander, «Οι πραγματικοί άντρες πληρώνουν τις αδυναμίες των άνανδρων». Ό,τι πιο ταιριαστό στην συγκεκριμένη περίπτωση.