Έξι πράγματα που έμαθαν οι συναυλίες στον Dave Mustaine

Λίγο πριν την μεγάλη εμφάνιση των Megadeth στο Release Athens, ο θρυλικός frontman μίλησε στην Τζωρτζίνα Ντούτση και μοιράστηκε τις σκέψεις του.

O Dave Mustaine ιδρυτής και frontman των Megadethμε αφορμή την επιστροφή τους στην Ελλάδα μετά από αρκετά χρόνια. Για να μαθαίνουν οι νεότεροι (οι παλιοί θυμούνται) οι Megadeth είναι μέλος των περίφημων Big Four της thrash-metal σκηνής και ένα από τα κορυφαία και πιο επιτυχημένα ονόματα του σκληρού ήχου.

Επιστρέφουν στη χώρα μας για να παρουσιάσουν ένα show γεμάτο τραγούδια-ύμνους στο stage του Release Athens, την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

 

 

«Όταν τραγουδάω μοιράζομαι ένα μέρος δικό μου με το κοινό. Τα τραγούδια περιγράφουν διάφορες καταστάσεις που μπορεί να έχω ζήσει πραγματικά ή που μπορεί να έχω φανταστεί άρα ανήκουν στη φαντασία μου. Μου αρέσει να μοιράζομαι στιγμές της ζωής μου και κομμάτια δικά μου. Είμαι ειλικρινής με τους θαυμαστές μου, θα τους δείξω και θα τους πω αυτό που πραγματικά είναι, δεν κρύβομαι».

«Ό,τι κάνεις πάνω στη σκηνή είναι δύσκολο, ακόμα και τα ταξίδια από πόλη σε πόλη κάθε μέρα. Εκατομμύρια κόσμος έρχεται να σε ακούσει, δεν πρέπει να τον απογοητεύσεις, θέλει το 100% σου και πρέπει να του το δώσεις. Και μόνο headbanging να κάνεις και τίποτα άλλο, αρκεί για να πονάς ολόκληρος, να τραυματιστείς στην πλάτη, στον αυχένα, για όλη σου τη ζωή. Και το έχω πάθει».

«Πιστεύω ότι υπάρχουν άνθρωποι που ψάχνουν, ακούν και εμπνέονται από τη metal μουσική και τα συγκροτήματα. Αυτό που έχω να πω είναι πως αν θέλει μια σύγχρονη μπάντα να πάρει κάποια έμπνευση από τη metal μουσική, τότε να πάει κατευθείαν στην πηγή. Αν θέλεις να ακούγεσαι όπως οι Motörhead, μην μάθεις πώς να ακούγεσαι σαν εκείνους, αλλά να ανακαλύψεις πώς θα ήθελαν οι Motörhead να ακούγονται. Αυτό έχει περισσότερο νόημα και σημασία, έτσι πας κατευθείαν στην πηγή».

«Όταν έφυγα από τους Metallica και έκανα το συγκρότημα, χρειαζόμουν ένα όνομα που θα ήταν και θα ακουγόταν βαρύτερο από το όνομα «Metallica». Έπρεπε λοιπόν να βρω ένα πολύ βαρύ όνομα. Και αυτό το βρήκα στο όνομα «Megadeth». Aυτή είναι η αληθινή ιστορία».

«Δεν φρόντιζα για τη φωνή μου πριν από τον καρκίνο. Ό οταν το ξεπέρασα και καθάρισα από τον καρκίνο, πήρα έναν δάσκαλο φωνητικής και πλέον δουλεύουμε πολύ σκληρά, πολύ σοβαρά και εντατικά. Μαθαίνω πώς να τραγουδώ διαφορετικά, πώς να αναπνέω διαφορετικά, πώς να στέκομαι διαφορετικά όταν τραγουδάω, πώς να ερμηνεύω αλλιώς λέξεις, προτάσεις ολόκληρες στο κάθε τραγούδι, ξέρεις οι απαιτήσεις στο στούντιο είναι διαφορετικές από το live».

«Ο κόσμος αγαπάει πολύ τα Countdown to Extinction και Rust In Peace. Για εμένα αυτό αλλάζει συχνά. Έτσι, κάποια στιγμή θα είναι το Rust In Peace, μετά από λίγο θα είναι το Countdown to Extinction και μετά κάποιο άλλο για παράδειγμα».

Ολόκληρη η συνέντευξη εδώ.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved