Ο Διονύσης Αλέρτας δεν είναι ένας ακόμη pastry chef. Δεν θα μπορούσε να είναι απλά ένας pastry chef. Τον καταλαβαίνεις με το που τον βλέπεις. Με την πρώτη ματιά. Και μετά όταν γεύεσαι τις δημιουργίες του. Δημιουργίες αντισυμβατικές. Κατ’εικόνα και καθ’ομοίωση του.
Ο Διονύσης έχει άποψη. Σε όλα και για όλα. Και την λέει χωρίς να μπει στη διαδικασία να σκεφτεί αν και ποιον θα ενοχλήσει η άποψη του. Κάποιος θα τον χαρακτήριζε το «κακό παιδί» της ζαχαροπλαστικής και θα πήγαινε παρακάτω. Δεν είναι έτσι. Κακό παιδί όχι. Ο Ντένις ο τρομερός, ίσως, ναι.
Γι’αυτό και η «Ανάκριση Γ΄ Βαθμού» που τον υπέβαλλαν ο Κώστας Βαϊμάκης και ο Νίκος Συρίγος, ήταν απολαυστική. Όπως όλες με όσους δεν φοβούνται να τα πουν.