Πέντε κινηματογραφικοί πολέμαρχοι που δεν θα ήθελες για εχθρούς σου

Μακριά κι αγαπημένοι...

Με την Τουρκία να συνεχίζει να προκαλεί, τις ειδήσεις για θερμό επεισόδιο με τη γειτονική χώρα να κατακλύζουν το διαδίκτυο και το μικρό συννεφάκι της επιστράτευσης να πλανάται πάνω από τα κεφάλια όλων των Ελλήνων ανδρών, μπορούμε να πούμε ότι το φετινό καλοκαίρι είναι πραγματικά το πιο ιδιαίτερο των τελευταίων χρόνων. 

Το τι θα γίνει τελικώς κανείς δεν το ξέρει, αλλά όλοι όσοι κρύβουν έναν στρατιώτη μέσα τους και έχουν μπει σε κλίμα μάχης σίγουρα θα ήθελαν κάποιον σοβαρό ανώτερο να οδηγήσει τη διμοιρία τους προκειμένου να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο. Μιλάμε για όλους εκείνους τους badass τύπους, όχι απαραίτητα συμπαθητικούς, που ενδέχεται ποτέ να μην κάναμε παρέα, αλλά είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι θα ευχόμασταν να τους είχαμε δίπλα μας την ώρα της μάχης.

Έτσι λοιπόν το Ratpack έκανε την ψακτική του και κατέληξε στους πέντε εμβληματικότερους ανώτερους στην ιστορία του σινεμά που είναι βέβαιο ότι θα θέλαμε στο δικό μας στρατόπεδο και όχι στους απέναντι.

Επειδή τα πολεμικά φιλμ είναι πολλά, και οι στρατόκ**λοι ήρωες ακόμα περισσότεροι, είναι δεδομένο ότι πολλοί έμειναν εκτός λίστας, οπότε ζητούμε την κατανόησή σου. Οποιαδήποτε βέβαια επισήμανση είναι απολύτως δεκτή παρακάτω.

 

Badass Τύπος νο. 5: Συνταγματάρχης Κουρτζ (Μάρλον Μπράντο)

Ταινία: «Αποκάλυψη Τώρα»

Όταν στήνεται μια ολόκληρη στρατιωτική επιχείρηση για πάρτη σου, και μάλιστα χωρίς μεγάλη πιθανότητα επιβίωσης τότε όντως είσαι ένα πολύτιμο γρανάζι για την πλευρά που ανήκεις. Ο Μάρλον Μπράντο μπορεί να κάνει ένα 2ωρο plus για να σκάσει μύτη –και όταν το κάνει είναι υπέρβαρος, χωρίς μαλλιά ενώ δεν έπρεπε, και το μόνο που κάνει είναι να μιλάει - ωστόσο όταν το κάνει σε αυτόν τον μίνι διάλογο με τον Μπέντζαμιν Ουίλαρντ (a.k.a. Μάρτιν Σιν) σε μαγνητίζει, σε καθηλώνει και σε διαβεβαιώνει ότι όντως άξιζε η πολύωρη αναμονή για την… αποκάλυψή του.  Βέβαια ο Συνταγματάρχης Κουρτζ είναι συγχρόνως ευχή και κατάρα. Εδώ από Αμερικανός έγινε… Βιετκόγκ, ας μας έδινε ένα λόγο παραπάνω να τον εμπιστευόμαστε και θα τον είχαμε ψηλότερα στη λίστα.

 

Badass Τύπος νο. 4: Λοχαγός Τζον Μίλερ (Τομ Χανκς)

Ταινία: «Η διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν»

Ιδιαίτερη περίπτωση ο λοχαγός Μίλερ. Να κάνει τόσα μίλια, μόνο και μόνο για να σώσει έναν τύπο που δεν τον ξέρει και βρίσκεται κάπου χαμένος στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της απόβασης. Και –δώσε βάση- όλο αυτό επειδή είναι ο τελευταίος επιζών της οικογένειάς του. Για τον Τομ Χανκς όμως η αποστολή είναι πάνω από όλα – κοτζάμ Βιν Ντίζελ θυσιάζει προκειμένου να φτάσει στον Ματ Ντέιμον – ωστόσο εφόσον επιλέξεις να ακολουθήσεις πιστά τις εντολές του δεν θα έχεις κανένα απολύτως θέμα την κρίσιμη στιγμή. Θα δώσει και την ίδια του τη ζωή προκειμένου η διάσωση να είναι επιτυχής.

 

Badass Τύπος νο. 3: Λοχίας Ντον Κόλιερ (Μπραντ Πιτ)

Ταινία: «Fury»

Ποτέ κανείς δεν αγάπησε τόσο πολύ πλήρωμα και… τανκ πέραν του Ντον Κόλιερ. Άπαξ και ανήκεις στους λίγους εκλεκτούς που χωρούσε το «Fury» τότε θα την πέρναγες τζάμι. Και παρέα καλή θα είχες – όσο ανώμαλος και αν ήταν ο Γκράντι Τράβις του Τζον Μπέρνθαλ ήταν κάτι παραπάνω από συμπαθής – και θα σε προστάτευε «τεθωρακισμένο» ολκής ενώ αφεντικό θα είχες κάτι παραπάνω από «σπαθί». Ο τύπος που όλοι θα θέλαμε να βασιζόμαστε στη μάχη. Δεν τον φωνάζαν κι άδικα «Wardaddy»…

 

Badass Τύπος νο.2: Συνταγματάρχης Χανς Λάντα (Κριστόφ Βαλτζ)

Ταινία: Άδοξοι Μπάσταρδοι

Ο Κριστόφ Βαλτζ δεν μας έχει συνηθίσει σε απλούς και βαρετούς ρόλους. Όπως μπορείς να καταλάβεις όταν υποδύθηκε τον Συνταγματάρχη των SS, Xανς Λάντα στους «Άδοξους Μπάσταρδους» ξέραμε ότι θα προσδώσει έναν ιδιαίτερο τόνο στον κακό της ταινίας. Όταν όμως στην εξίσωση μπαίνει και το όνομα του Ταραντίνο, τότε ο τύπος μόνο νορμάλ δεν μπορεί να είναι. Με nickname «the Jew Hunter» (κυνηγός των Εβραίων) μπορεί να μην τον έκανες με τίποτα παρέα, αλλά σίγουρα είναι ο τύπος που δεν θα’ θελες για ΚΑΝΕΝΑ λόγο να σε κυνηγά.

 

Badass Τύπος νο. 1: Μάικ Βρόνσκι (Ρόμπερτ Ντε Νίρο)

Ταινία: Ο Ελαφοκυνηγός

Τι ταινιάρα και αυτός ο Ελαφοκυνηγός. Η τρανή απόδειξη της τρέλας και του χάους που μπορεί να σου δημιουργήσει η παράνοια του πολέμου κατά την επιστροφή σου στην καθημερινότητα. Για τον Μάικ Βρόνσκι αυτό ήταν το μεγαλύτερο θέμα, περισσότερο ίσως και από την ίδια τη μάχη για επιβίωση στον πόλεμο του Βιετνάμ.  Ίσως το καλύτερο φιλαράκι που θα μπορούσες να κάνεις στη μάχη. Είναι ικανός μέχρι και ρώσικη ρουλέτα (δις) να παίξει προκειμένου να σώσει το κολλητάρι του. Είτε ο εχθρός λέγεται Βιετκόνγκ, είτε (ακόμα χειρότερα) η παράνοια.



©2016-2025 Ratpack.gr - All rights reserved