Assosiated Press Το μονοπάτι του Liam Payne δεν είχε μόναχα One Direction

Το τραγικό φινάλε της φωνής που μας ταξίδευε στην πιο αθώα «ηχώ» της ψυχής μας.

Μια γενιά ολόκληρη ήταν συνυφασμένη με τη δική του φωνή (και του Harry Styles), έχοντας μια κοινή κατεύθυνση. One Direction που θα λέγαμε στα αγγλικά. Εδώ και λίγες ώρες, όμως, η είδηση του θανάτου του Liam Payne έχει εκτροχιάσει τα αθώα εκείνα ακούσματά μας, αυτά που δημιουργήθηκαν μέσα από την έμπνευση του X-Factor το 2008, και έφεραν μαζί ένα ξεχωριστό boy band στην ίδια σκηνή, αποτελούμενη από τους Liam Payne, Harry Styles, Zayn Malik, Niall Horan και Louis Tomlinson. Μόνο που αντί για ομάδα μπάσκετ, η 5άδα δημιούργησε τη δική της νεανική μόδα στην ποπ σκηνή.

Το πριγκιπικό στιλ του Harry Styles πάντα θα ξεχωρίζει.

Και το όνομά της, One Direction.

 

 

To What Makes You Beautiful δεν θα σβήσει ποτέ

Και τι έγινε που το συγκρότημα κατέκτησε την 3η θέση στο διάσημο ριάλιτι, σύντομα η κορυφή στα charts ήταν δική τους. Ο Simon Cowell, ο «δύσκολος» της κριτικής επιτροπής του X-Factor, είχε διακρίνει το άστρο τους, υπογράφοντάς τους One Direction με τη δική του δισκογραφική και με το τραγούδι What Makes You Beautiful δημιούργησε μια νέα μόδα στα αφτιά των νέων.

Ένα άκουσμα που λάτρευαν οι γυναίκες, ενώ οι άντρες ντρέπονταν να το παραδεχτούν αλλά στα ακουστικά τους έπαιζε ασταμάτητα ο συγκεκριμένος ήχος. Και δεν ήταν μόνο το What Makes You Beautiful, υπάρχει το Story of My Life, το Midnight Memories, το Best Song Ever, το One Thing κλπ.

 

 

Δύο ξεχώριζαν

Οι One Direction δεν ήταν απλώς μια μπάντα της σειράς, αλλά ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Σαφώς και δεν προκαλούσαν τον ίδιο παροξυσμό όπως η Taylor Swift στο σήμερα, παρόλα αυτά η ποπ σκηνή τους ανήκε και με το παραπάνω. Οι περισσότεροι από 70 εκ. δίσκοι που ξεπούλησαν και τα άπειρα στάδια που γέμιζαν ήταν η απόδειξη ότι το hype τους ήταν τεράστιο.

«Χρειάστηκε χρόνος για να καταλάβω πώς να υπάρχω πέρα από τη δουλειά μου, αλλά τώρα νιώθω τυχερός» είχε πει ο Liam το 2019, στην προσπάθειά του να ισορροπήσει τη φήμη με την προσωπική του ζωή εκείνο τον καιρό. Άλλωστε μιλάμε για τον έναν εκ των δύο που ξεχώριζαν περισσότερο από όλους στην μπάντα.

Ο Fat Boy Slim σχημάτισε την ηλεκτρονική μουσική όπως την ξέρουμε σήμερα

Ο Harry Styles είχε το στιλ και την ομορφάδα και το στιλ, την ίδια ώρα όμως ο Liam με την πιο σοβαρή περσόνα του επί σκηνής, κέρδιζε τις εντυπώσεις ακόμα και αν δίπλα του, ο Louis Tomlinson προσπαθούσε να του κλέψει τη δόξα με το -πάντα- ιδιαίτερο μαλλί του.

 

AP409942890598

 

Διάλυση και άδοξο τέλος

Όλα τα ωραία κάποια στιγμή τελειώνουν και οι One Direction πέρα από τη φήμη, έπρεπε να διαχειριστούν και 5 ξεχωριστά ego. Το boy band, έπρεπε να βρει έναν νέο δρόμο καθώς ωρίμαζε στην ποπ σκηνή, αλλά ήταν ξεκάθαρο ότι πλέον αυτή δεν τους χωρούσε όλους. Και τελικώς το 2016, ήρθε η οριστική διάλυση, με τα μέλη της μπάντας να ακολουθούν το δικό τους ξεχωριστό μονοπάτι.

Το άστρο του Harry Styles εκτοξεύτηκε σε δυσθεώρητα επίπεδα, αλλά και ο Liam Payne δεν έμεινε στην αφάνεια, όσο και αν πλέον είχε αποκτήσει αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά λόγω της πίεσης που ένιωθε:  «Συμπεριφερόμουν πολύ αλλοπρόσαλλα εκείνη την περίοδο», είχε παραδεχθεί σε συνέντευξή του στο BBC.

Η σόλο καριέρα του είχε πολλές επιτυχίες και ιδιαίτερα το single του Strip That Down το 2017, που έφτασε στην 3η θέση των βρετανικών charts, όπως και η συνεργασία του με τη Rita Ora στο For You για το soundtrack του Fifty Shades Freed το οποίο τον ανέβασε επίσης στο νο.8.

Καμία παραλία δεν είναι πιο δροσερή από την Rita Ora

 

Αλλά ακόμα και αυτή η δυναμική της solo καριέρας του δεν κράτησε για πολύ, με τα επόμενα projects του να μην έχουν την ίδια απήχηση και πολλά μελλοντικά σχέδια του μπήκαν στον πάγο, όπως π.χ. ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή του και διάφορα ακόμα singles.

Ίσως αυτό να ήταν που του δημιούργησε την μεγαλύτερη ανησυχία για τον ίδιο του τον εαυτό. Αυτή η προσαρμογή από την μπάντα στην solo καριέρα που τον έκανε να αμφιβάλει για αυτό που είναι.

«Η φήμη είναι κάτι που με έκανε να αμφιβάλλω για τον εαυτό μου και να χάνω τον έλεγχο σε πολλές στιγμές», είχε παραδεχτεί σε ανύποπτο χρόνο.

 

 

Το τραγικό τέλος του, με την πτώση του από τον 3ο όροφο από ξενοδοχείο στην Αργεντινή, είναι ο πιο άδοξος επίλογος για έναν τύπο που είχε όνειρα για κάτι σπουδαίο και μαζί του ξεσήκωσε μια ολόκληρη γενιά. Οι εσωτερικοί δαίμονες όμως που δεν τον άφησαν ποτέ σε ησυχία, αλλά και η αβεβαιότητα -μάλλον- που τον κυρίευσε μετά την διάλυση των One Direction ήταν ένας σκόπελοι που δεν μπόρεσε ποτέ να ξεφύγει.

Δυστυχώς δεν υπάρχει One Direction προς την επιτυχία.  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved