Assosiated Press Tο spoiler του Todd Phillips για το Joker 2 είναι παραδοχή αποτυχίας

Ο σκηνοθέτης μαρτύρησε το τέλος και το μένος για το Joker: Folie a’ Deux «ξέφυγε».

Εμείς μπορεί ακόμα αναρωτιόμαστε αν το Joker Folie a’ Deux είναι μια ταινία μπροστά από την εποχή της και για αυτό δεν απολαμβάνει τους καρπούς της επιτυχίας (;) της, την ίδια στιγμή όμως οι αντιδράσεις των θεατών που εγκαταλείπουν τις αίθουσες στη μέση της ταινίας και οι λασπολογίες που κάνουν λόγο για «αχρείαστο» ή «πολύ κακό» σίκουελ μάλλον φανερώνουν ότι κάτι δεν λειτούργησε καθόλου καλά για το πολυαναμενόμενο σίκουελ του Todd Phillips.

 

 

Η αλήθεια είναι ότι όταν η πρώτη ταινία είναι τόσο καλή, όπως το Joker του 2019, το οποίο κατάφερε να τρυπήσει στην ψυχή μας και να μας αποκαλύψει το ότι το έγκλημα και το χάος το δημιουργεί η ίδια η κοινωνία με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τον κόσμο, χρειάζεται κάτι τουλάχιστον αντιστοίχου βεληνεκούς για να συνεχίσει την ιστορία. Κάτι που ήταν πολύ δύσκολο να γίνει.

Διαβάστε την κριτική μας για την ταινία Joker: Folie a’ Deux.

Το χειρότερο όμως για το Joker: Folie a’ Deux είναι ότι πρόκειται για μια ταινία που λίγοι θέλουν να θυμούνται, ένα φιλμ που θυμίζει τη φάση όπως το The Matrix με τα Matrix Reloaded και Matrix Revolutions, που δεν είχαν καμία σχέση με τον επαναστατικό προκάτοχό τους.

 

joker folie

 

Και σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το spoiler του αιώνα

Έχετε δει ποτέ σκηνοθέτη να αποκαλύπτει το φινάλε της ταινίας του, την ώρα που αυτή παίζεται ακόμα στους κινηματογράφους; Το Joker: Folie a’ Deux προχώρησε και σε αυτήν την καινοτομία, δια στόματος μάλιστα του ίδιου του Phillips, ο οποίος ακούει τα εξ αμάξης τελευταία για την εμμονή του να το κάνει μιούζικαλ.

Και τι είπε ο Phillips; Αν σκοπεύετε να το δείτε καλό είναι να αλλάξετε κείμενο…

Όπως γράψαμε και στην κριτική μας για την ταινία, το φινάλε είχε μια μεγάλη αποκάλυψη για τον Joker του Joaquin Phoenix, ο οποίος σε όλη τη διάρκεια της ταινίας προσπαθεί να εξισορροπήσει ανάμεσα στο αν είναι ο Joker ή απλά ένας τυπάκος που χρειάζεται βοήθεια, ονόματι Arthur Fleck. Αυτό που έχει καταφέρει, μασκαρεμένος ως τρομακτικός κλόουν είναι να βγάλει τη ζωώδη πλευρά των ανθρώπων που δεν έχουν κάτι να χάσουν και προκαλούν χάος στην Gotham City, οι οποίοι πίσω από το προσωπείο του «παλιάτσου» της Dc Comics, μπορούν να γίνουν αυτό το απρόβλεπτο, το αναρχικό και χαώδες πρόσωπο που δεν υπακούει κανέναν νόμο ή αρχή. Οι θαυμαστές του είναι πολλοί, και ένας εξ αυτών -όπως αποδεικνύεται στην ταινία- βρίσκεται και μέσα στη φυλακή. Ένας John Doe που παραμονεύει…

 

 

Στο φινάλε της ταινίας, όπου πλέον ο χαρακτήρας του Phoenix έχει πειστεί ότι δεν έχει νόημα να είναι ο Joker και ότι είναι απλώς ο Arthur, ο John Doe πετάγεται και τον μαχαιρώνει, αφήνοντάς τον αιμόφυρτο στο έδαφος, την ώρα που παίζει ένα από τα τραγούδια του μιούζικαλ. Με την κάμερα να εστιάζει πάνω στον Arthur, ακούμε τον δράστη να γελάει σατανικά, σαν ένας αυθεντικός Clown Prince of Crime, ενώ η κάμερα συνεχίζει να ζουμάρει στον Fleck και κλείνει χωρίς να καταλαβαίνουμε αν πέθανε ή όχι.

O λόγος που λατρεύουμε τον Batman βρίσκεται στον Bruce Wayne

Αν όμως είχαμε μία αμφιβολία για το παραπάνω, κυρίως για όλους εκείνους που πίστευαν ότι ο Arthur είναι ο πραγματικός Joker και ότι θα επιστρέψει με τρίτη ταινία, ήρθε ο Todd Phillips να παραδεχτεί την μεγάλη αλήθεια: ότι ο Joker του Phoenix δεν είναι ο αυθεντικός Joker αλλά αυτός που έδωσε την ιδέα σε κάποιον να γίνει ο μεγάλος εχθρός του Batman.

 

AP24269633259048

 

«Συνειδητοποιεί ότι το να φοράς μακιγιάζ, να βάζεις αυτό το πράγμα, δεν αλλάζει τίποτα. Κατά κάποιο τρόπο, έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι ήταν πάντα ο Arthur Fleck- δεν ήταν ποτέ αυτό το πράγμα που του έχουν φορτώσει, αυτή η ιδέα που οι άνθρωποι του Gotham του έχουν προσάψει, ότι αντιπροσωπεύει. Είναι ένα άθελά του είδωλο. Αυτό το πράγμα του το έβαλαν και δεν θέλει να ζει πια σαν ψεύτης - θέλει να είναι αυτός που είναι», είπε ο Phillips κάνοντας ουσιαστικά το μεγαλύτερο spoiler του φιλμ.

 

 

Εδώ που τα λέμε όμως το να αποκαλύπτει ο σκηνοθέτης τόσο γρήγορα το φινάλε της ταινίας του, και κυρίως μια μεγάλη αποκάλυψη όπως το ότι ο Fleck δεν είναι ο αυθεντικός Joker μάλλον είναι μια παραδοχή του στιλ «έπαιξα και έχασα».

Τουλάχιστον βγαίνει κάποιο νόημα, καθώς η ηλιακή διαφορά του Arthur με τον Bruce Wayne που είδαμε στην πρώτη ταινία, ήταν αρκετά μεγάλη, ενώ είναι μεγάλη αλήθεια ότι στο Batman Mythos, δεν πρέπει να γνωρίζουμε το κανονικό όνομα του Joker ή έστω αυτό να ακούγεται περισσότερο από εκείνο του Clown Prince of Crime.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved