Πώς θα είναι η Formula 1 χωρίς τον Max Verstappen;

Ένα «αύριο» χωρίς τον Ολλανδό φαίνεται πιο κοντινό από ποτέ. Ή απλώς κάνει το «παιχνίδι»του.

Οι ερωτήσεις εκατομμυρίου είναι πολλές πλέον γύρω από τον Max Verstappen. «Θα μείνει στη Red Bull Racing;», «Ποια ομάδα τον περιμένει εάν αποφασίσει να φύγει;» ή εσχάτως το «αν το του χρόνου θα είναι στη Formula 1 ή θα αποχωρήσει;» είναι μερικά από τα καυτά ερωτήματα που περιτριγυρίζουν την ιδιαίτερη αυτή περσόνα που τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε ισόβιο πρωταθλητή του αθλήματος.

Ο φόβος του Verstappen αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον επέστρεψε στη Formula 1

 

Κακοδιάθετος; Σίγουρα

Γενικώς η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον Verstappen τελευταία δεν είναι και η καλύτερη, δεν δικαιολογεί όμως τις τόσο βαρύγδουπες αντιδράσεις του, με βρισιές σε συνεντεύξεις Τύπου και λέξεις όπως «fuck», σε βαθμό που ανάγκασε τη FIA να του επιβάλλει ποινή κοινωνικής εργασίας, επειδή ένας πρωταθλητής πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και πρότυπο.

 

 

Μπορεί ο Lando Norris να τον πιέζει στη μάχη της κορυφής, αλλά η διαφορά τους στο Πρωτάθλημα των Οδηγών παραμένει σύμμαχός του, καθώς και μόνο δεύτερος να τερματίσει μέχρι το τέλος, πάλι ο τίτλος καταλήγει στα χέρια του. Για να έχετε εικόνα, ο Verstappen παραμένει στην κορυφή των οδηγών με 331 βαθμούς, με τον Norris να ακολουθεί με 279 και τον LeClerc στην τρίτη θέση με 245. Με λίγα λόγια, δεν φταίει το γεγονός ότι έχει πλέον αντίζηλο για τον τίτλο, κάτι άλλο φταίει. Τι είναι όμως αυτό;

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Ralph Schumacher, που πλέον εργάζεται ως αναλυτής στο Sky, ο εκνευρισμός του Ολλανδού δεν έχει να κάνει τόσο με την απώλεια βαθμών αλλά με την μη επίτευξη των μπόνους πρώτων θέσεων, όπως έχει οριστεί στο συμβόλαιό του με την Red Bull Racing. Το έχουμε καταλάβει ότι πλέον το μονοθέσιο της Red Bull είναι πολύ πίσω από εκείνο της McLaren το οποίο «πετάει» στα κυριακάτικα Grand Prix, γεγονός που έχει δυσκολέψει αρκετά την σχέση του με την ομάδα, αλλά το ίδιο και με την διοργανώτρια αρχή που δεν δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί τα καπρίτσια του.

Μήπως όμως θα έχει ένα κόστος αυτό για την Formula 1;

Σινιάλο για «αντίο» στον Φερστάπεν;

Έφτασε το τέλος της διαδρομής του Verstappen;

Και τώρα επιστρέφουμε στους ισχυρισμούς και τις φήμες που γράψαμε στην αρχή του κειμένου για τον Ολλανδό πρωταθλητή, αυτές που λένε ότι το μέλλον του δεν είναι απλώς μακριά από την Red Bull, αλλά γενικότερα από το άθλημα.

Ο ίδιος μάλιστα φρόντισε να αφήσει συγκεκριμένες υπόνοιες ότι δηλώνει δυσαρεστημένος από την αντιμετώπιση που έχει από τη FIA «όλοι θέλουν να κερδίζουν και πολύ εύκολα ένας οδηγός μπορεί να πάει από τη μία ομάδα στην άλλη. Δεν θέλω όμως να εξελιχθεί η καριέρα μου με αυτόν τον τρόπο. Δεν μου αρέσει η συχνή αλλαγή ομάδας, είναι κάτι που δεν θέλω να κάνω στην καριέρα μου. Το επόμενο βήμα μου, όποιο κι αν είναι αυτό, θα είναι το τελευταίο μου».

 

 

Λέτε να λέει αλήθεια ή απλά εκβιάζει καταστάσεις; Γενικώς ο Verstappen δεν έδωσε ποτέ την εντύπωση ότι πρόκειται για καλό παιδί, εκτός από την βιογραφία του που ήταν μια ωραιοποίηση της προσωπικότητάς του, παρόλα αυτά η Formula 1, όσο και να μην δείχνει διατεθειμένη να δεχτεί τις άσχημες εκφράσεις και τις εμμονές του, μόνο να χάσει έχει σε περίπτωση που αποχωρήσει.

Η Red Bull διαλύεται ή ο Γιος Φερστάπεν τα κάνει μπάχαλο;

Όχι για τον χαρακτήρα του, αλλά για το γεγονός ότι το όνομά του πλέον αντιστοιχεί με εκείνον του ανίκητου, του supervillain που όλοι θέλουν να επικρατήσουν. Αν καταφέρει κιόλας να αντέξει στην πίεση του Lando Norris, να κατακτήσει το πρωτάθλημα θα έχει κάθε λόγο να αποχωρήσει αρχοντικός στην κορυφή, έχοντας αφήσει το δικό του στίγμα στην F1. Αλλά αυτό είναι ένα σενάριο που κανείς δεν θέλει στo πιο διάσημο πρωτάθλημα μηχανοκίνητου αθλητισμού στον κόσμο. Ένα σενάριο που απεύχονται ακόμα και οι ανταγωνιστές του.

Ποιος άλλωστε θέλει να μείνει στην ιστορία χωρίς να έχει κερδίσει τον κορυφαίο; 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved