Μπορεί ο Κβαρατσχέλια να «αποκλείσει» την Ισπανία;

Ό,τι και να κάνει, είναι για άλλους ήρωας. Και δίκαια.

Έχουν περάσει λίγες μόλις στιγμές μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Γεωργία-Πορτογαλία. Μια μεγάλη έκπληξη έχει συμβεί μόλις επί γερμανικού εδάφους και όλος κόσμος αποθεώνει τον Δαυίδ που την έφερε στον Γολιάθ. Και όπου λέμε Δαυίδ βάλτε Γεωργία, και Γολιάθ τους Πορτογάλους.

 

 

Το τελικό 2-0 στέλνει τους Γεωργιανούς στη φάση των «16» στην πρώτη τους μάλιστα συμμετοχή σε Euro και ο σταρ της Νάπολι μεταφέρει το συναίσθημα της ομάδας με μία και μόνο ατάκα του:

«Είναι η καλύτερη ημέρα στη ζωή όλων μας» δηλώνει, ενώ λίγα δευτερόλεπτα πριν, ο μεγάλος Κριστιάνο Ρονάλντο του έχει πει συγχαρητήρια και καλή συνέχεια, έχοντας ανταλλάξει μαζί του φανέλα.

Πού να ήξερε ότι ερχόταν το απροσδόκητο πριν 10 εκατομμυρίων ευρώ από τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας, πόσο χαρούμενος θα γινόταν.

Είναι πάντα εθιστικό ένα Euro των «καθυστερήσεων»

 

Το βάρος είναι πάνω του

Ποιος να το περίμενε ότι η ομάδα που δυσκολεύτηκε αφάνταστα να αποκλείσει την Εθνική Ελλάδος στον τελικό του Nations League, θα κατάφερνε να προκριθεί στους «16» και μάλιστα επικρατώντας της Πορτογαλίας. 

Το συναίσθημα βλέποντας το ματς εκείνο.

Σε εκείνο το ματς μάλιστα, δύσκολα θα ξεχάσουμε την τρέλα και την ενέργεια που έβγαζε στο γήπεδο, καθώς δεν βρισκόταν σε μια ομάδα όπως η Νάπολι, αλλά σε ένα εκ των αουτσάιντερ.

 

 

Ε και; Φαίνεται ότι αυτό του ταιριάζει καλύτερα, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχει περισσότερο την μπάλα στα πόδια του, ούτε και ότι ασίστ μετά τις θαυμαστές του κούρσες  θα καταλήξουν στα πόδια ενός ικανού επιθετικού, όπως ο Βίκτορ Όσιμεν στους «παρτενοπέι». Απόψε κόντρα στην Ισπανία, ο Βίλι Σανιόλ στηρίζει όλο το παιχνίδι πάνω του και είναι δεδομένο ότι θα χρειαστεί βοήθεια αν θέλει να προχωρήσει και άλλο στη διοργάνωση.

O Maradona δεν έφυγε ποτέ από τη Νάπολη

Αυτή τη στιγμή Αυστρία, Σλοβενία και Γεωργία είναι μεταξύ των ευχάριστων εκπλήξεων της διοργάνωσης, αυτές που δίνουν «χρώμα» και έναν λόγο παραπάνω να παρακολουθήσουμε το Euro 2024.

 

 

Όπως είπαμε, το «πραγματικό» Euro τώρα ξεκινάει και η Γεωργία καλείται να αλλάξει πίστα για να μπορέσει να αποκλείσει την πιο φορμαρισμένη ομάδα της διοργάνωσης. Ό,τι και να κάνει, όμως, είναι πλέον και με τη βούλα ένας Εθνικός ήρωας.

Και όχι μόνο.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved