ΙΝΤΙΜΕ Τα νιάτα δεν είναι για τα μούτρα της ελληνικής Super League

Δεν έχουμε κάτι με τον Βαλμπουενά αλλά σίγουρα συνέβαλε στο να έχουμε το τρίτο πιο γερασμένο πρωτάθλημα της Ευρώπης.

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο για την «ωριμότητα» του πρωταθλήματός μας, αν και είχαμε μια κρυφή ελπίδα ότι δεν θα βρισκόμασταν τόσο χαμηλά στο ευρωπαϊκό ranking. Η αγαπημένη μας Super League βάσει του CIES (Διεθνές Ποδοσφαιρικό Παρατηρητήριο) ανέβηκε στο βάθρο και συγκεκριμένα στην τρίτη θέση της κατάταξης των πιο ηλικιωμένων πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Και το «Ευρώπης» το λέμε εμείς, καθώς η έρευνα ήταν σε παγκόσμιο επίπεδο, εκεί που πήρε τη 10η θέση!

Η έρευνα αφορά σε 53 λίγκες παγκοσμίως, έχοντας καταμετρηθεί 846 ομαδες, 7.348 παιχνίδια και 24.175 ποδοσφαιριστές. Ο συνολικός μέσος όρος ηλικίας σε όλες αυτές τις χώρες, φτάνει στα 27,2 χρόνια. Η πρωτιά παγκόσμια πρωτιά πάντως ανήκει στην Κίνα (29,4) κι ακολουθούν Περού (29,2), Σαουδική Αραβία (28,9), Κόστα Ρίκα (28,6) και στην 5 η θέση η «πρωταθλήτρια Ευρώπης» Κύπρος με μέσο όρο 28,6.

 

 

Το πιο νεανικό πρωτάθλημα παγκοσμίως πάντως το έχει η Σλοβενία με 25 χρόνια μ.ο. στους παίκτες που έχουν χρησιμοποιηθεί φέτος, με τις Ολλανδία (25,2), Φινλανδία (25,3), Βέλγιο (25,3) και Δανία (25,6) να ακολουθούν.

Διαβάστε αναλυτικά την κατάταξη παρακάτω:

 

 

Οι «γερασμένες» ομάδες της Super League

Όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, η τόσο υψηλή θέση της ελληνικής Super League, αποδεικνύει αυτό για το οποίο κατηγορούνται οι περισσότερες ομάδες, ότι δεν εμπιστεύονται τους νέους παίκτες. Η συγκεκριμένη έρευνα συνεχίζεται και στα ενδότερα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με τον μέσο όρο ηλικίας κάθε ομάδας.

Ποια είναι η πιο ηλικιωμένη ομάδα της Super League; Ο Αστέρας Τρίπολης με 29.6 μέσο όρο. Ποια η πιο νέα; Ο Ολυμπιακός με 26.1.

Για να έχετε μια πιο σφαιρική εικόνα δείτε όλη τη λίστα παρακάτω:

 

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved