Eurokinissi Το αποψινό must win επιβεβαιώνει την εκτόξευση του Παναθηναϊκού AKTOR

Οι πρωταθλητές Ευρώπης σε όποια έδρα κι αν παίζουν, προσεγγίζουν το ματς ως φαβορί. Και σε μια τελική, αυτό είναι σωστό.

Για όσους πιστεύουν στους οιωνούς, η ήττα του Παναθηναϊκού AKTOR από την Παρί είναι μία θετική ένδειξη από το μέλλον. Ένα προμήνυμα από τους Θεούς ότι το «τριφύλλι» θα παραμείνει στην κορυφή της Ευρώπης. Πώς μπορεί μία ήττα, από τη «Σταχτοπούτα» της διοργάνωσης, να προμηνύει κάτι τόσο λαμπρό; Πριν ρίξεις το μπινελίκι σου, διάβασε προσεκτικά. Τη σεζόν 2021-22 η Εφές του Εργκίν Αταμάν δέχεται την ήττα από τη Βιλερμπάν στη Γαλλία για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Την προηγούμενη σεζόν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης και το τέλος της χρονιάς τη βρίσκει να σημειώνει το back to back στις κατακτήσεις στο Final 4 του Βελιγραδίου. Φτάνουμε στις 15 Οκτωβρίου. Ο Παναθηναϊκός AKTOR, ως πρωταθλητής Ευρώπης, ταξιδεύει στο Παρίσι για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Δέχεται την ήττα και το φαβορί για να διοργανώσει το Final 4 είναι η πρωτεύουσα της Σερβίας. Αν είσαι φίλος των 7 φορές πρωταθλητών Ευρώπης και πιστεύεις στους οιωνούς, ξέρω ότι χαμογελάς.

 

 

Προσωπικά, αν με ρωτάς, δεν πιστεύω σε τέτοια πράγματα. Θεωρώ πως εμείς οι ίδιοι φτιάχνουμε τη μοίρα μας. Ή όπως ολόσωστα είπε ο Travis Fimmel ως Ragnar Lothbrok, τη στιγμή που τον πήγαιναν προς την ατίμωση και τη θανατική ποινή του, «ο άνθρωπος είναι ο κυρίαρχος της μοίρας του, όχι οι θεοί. Οι θεοί είναι δημιουργήματα του ανθρώπου για να δίνουν απαντήσεις που οι ίδιοι φοβούνται να δώσουν». Ας βάλω να το δω για 789η φορά. 

 

 

Οπότε ο Εργκίν Αταμάν και οι παίκτες του πρέπει να φτιάξουν τη μοίρα τους. Το έκαναν πέρσι κατακτώντας -ξανά- το Βερολίνο, οφείλουν να το κάνουν για να διατηρήσουν τα σκήπτρα τους. Δεν υπάρχει πλέον Βασίλισσα στον θρόνο. Είναι γυμνή και εκεί κάθεται ο πράσινος Βασιλιάς, έχοντας δημιουργήσει πλέον το δικό του Παλάτι στο ΟΑΚΑ. Είναι αναπόφευκτο πως όταν είσαι στην κορυφή, όταν είσαι ο πρωταθλητής Ευρώπης, όλοι θέλουν να σε κερδίσουν. Το κίνητρό τους μεγαλώνει καθώς έτσι μεγαλώνει και η υστεροφημία τους. Αν σε βρουν μπόσικο, δε θα σε λυπηθούν. Ο Παναθηναϊκός AKTOR το ένιωσε πολύ καλά στο πετσί του στο Παρίσι. Η πόλη του Φωτός, εκεί που έραψε το πρώτο αστέρι στη βαριά φανέλα του, ήταν αφιλόξενη αυτή τη φορά. Σιγά μη σου σερβίρουν και κρουασάν

 

 

Στην Ευρωλίγκα δεν υπάρχει εύκολος δρόμος. Δεν υπάρχει εύκολο ματς. Πρέπει να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος και να ιδρώσεις τη φανέλα. Σε καμία έδρα δε θα σου ανοίξουν τις πόρτες και θα σου στρώσουν κόκκινο χαλί για να περάσεις. Η αλήθεια είναι πως η ήττα από την Παρί πόνεσε λίγο τους φίλους της ομάδας. Ωστόσο μόνο καλό θα κάνει σε όλους η κατανόηση της πραγματικότητας. Ο Παναθηναϊκός AKTOR είναι το πρώτο φαβορί, έχει κάνει upgrade στο ρόστερ, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα σηκώσει την κούπα κάνοντας περίπατο. 

Ο Παντοκράτορας μπήκε στο νέο καταπράσινο Παλάτι του

Και μετά το Παρίσι, σειρά έχει η Μαδρίτη. Ωραία πόλη αλλά με όχι τόσο καλές αναμνήσεις. Ωστόσο, πλέον, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο πρωταθλητής Ευρώπης έχει πάρει τον αέρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρσι, εκτός από τον ιστορικό τελικό, την κέρδισε και στην ισπανική πρωτεύουσα. Φέτος θα μπει στο παρκέ του WiZink Center αεράτος και ταυτόχρονα προσγειωμένος. Το status έχει αλλάξει. Δεν περιμένει να κλέψει το ματς αλλά γεμάτος αυτοπεποίθηση, θέλει να κάνει μία νίκη - επίδειξη δύναμης προς όλη την Ευρώπη. Να στείλει ένα μήνυμα πως η ήττα στη Γαλλία ήταν μία κακή παρένθεση. Θα καταστραφεί ο κόσμος αν χάσει; Σε καμία περίπτωση. Τα οφέλη μίας νίκης μέσα στη Μαδρίτη είναι πολλαπλά. Δεν είναι μόνο οι 2 βαθμοί στο σακούλι και πως βγάζεις από το καλεντάρι μία ζόρικη έδρα, αλλά κάνεις statement. 

 

 

Το μεγάλο κέρδος για τον Παναθηναϊκό AKTOR είναι πως σε οποιαδήποτε έδρα κι αν εμφανιστεί, προσεγγίζει κάθε ματς ως φαβορί. Είναι το mindset του νικητή, η αυτοπεποίθησή του, που επιβεβαιώνει πως πλέον έχει αλλάξει πίστα. Οι άλλοι οφείλουν να τον ακολουθήσουν.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved