INTIME Η βραδιά της χαρμολύπης στο Ουέμπλεϊ

"Για τον Μπάλντοκ ρε γαμώτο" θέλαμε να γράψουμε αλλά είπαμε να μην το βάλουμε στον τίτλο του κειμένου.

Υπό νορμάλ συνθήκες το βράδυ της Πέμπτης θα ήταν ιστορικό για την Εθνική Ελλάδος. Μια νύχτα περηφάνιας και ατέρμονης χαράς για το κατόρθωμα των παιδιών του τρομερού Ιβάν Γιοβάνοβιτς που πήγαν στο Ουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League και όχι απλά κέρδισαν, αλλά πάτησαν την Αγγλία μέσα στο σπίτι της.
 
Νίκη με 2-1 στις καθυστερήσεις, αλλά τρία (ορθώς) ακυρωμένα και με πολλές ακόμα ευκαιρίες για ένα ευρύ σκορ.
 
 
Δυστυχώς πού να το χαρείς όταν ξέρεις τι έχει προηγηθεί με τον τραγικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ. Ενός νέου παιδιού που "έφυγε" νωρίς και όπως αποδείχτηκε ήταν ιδιαίτερα συμπαθής σε όλους, με  τους συμπαίκτες του στην Εθνική και τον Παναθηναϊκό να τον αποκαλούν "οικογένεια". Είναι στιγμές όπως αυτή στο Ουέμπλεϊ που τα γκολ και οι φάσεις δεν έχουν τόση σημασία, όσο οι κινήσεις των διεθνών να δείχνουν με καθε τρόπο το πόσο πολύ τους έχει αγγίξει ό,τι συνέβη, το ποσό δεμένοι είναι όλοι και πως η ανθρωπιά -ευτυχώς- υπάρχει ανάμεσά μας.
 
 
4412035
 
 
Όπως είπε και ο Γιάννης Τσαούσης στον αέρα του ραδιοφωνικού Fight Club 2.0, η χτεσινή "συμπεριφορά" της Εθνικής Ελλάδος και των τρομερών παιδιών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μέσα στον ιερό χώρο του Ουέμπλεϊ ήταν ένα μάθημα χαρμολύπης. Μια νίκη με τόσο έντονα συναισθήματα που δεν ήξερες αν έπρεπε να πανηγυρίσεις ή να δακρύσεις όπως ο Τάσος Μπακασέτας στο φινάλε.
 4412097
 
Όλοι όμως έδειχναν με κάθε ευκαιρία τον ουρανό. Για τον Τζόρτζι μας, με ή χωρίς γαμώτο.
 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved