Το τελευταίο χειροκρότημα στον Τζορτζ Μπάλντοκ

Δεν υπάρχουν λέξεις για να μεταφράσουν το σοκ για τον ξαφνικό χαμό του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Έχουν περάσει λίγες ώρες μετά το φινάλε του Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός και ο Τζορτζ Μπάλντοκ λέει σε μέσες άκρες τα εξής:

«Έμεινα αρκετό καιρό έξω λόγω τραυματισμού. Έχω μια βδομάδα μόλις που επέστρεψα και νιώθω πλέον καλά. Νιώθω πιο πολύ ο εαυτός μου». Και τρεις μέρες αργότερα έρχεται η «μαύρη» είδηση από το σπίτι του στη Γλυφάδα:

 

 

Πώς τα φέρνει έτσι η ριμάδα η ζωή. Αυτή που νομίζουμε όλοι ότι τα πάντα είναι δεδομένα αλλά μπορούν να αλλάξουν όλα σε μια στιγμή. Θυμάμαι ότι από τη στιγμή που ξεκίνησε η σεζόν, πάνω στα περίεργα της μεταγραφολογίας του Παναθηναϊκού, μία μεταγραφή είχε προηγηθεί ακόμα και του προπονητή των «πρασίνων», και αυτή ήταν Τζορτζ Μπάλντοκ.

Ενός τύπου που μπορεί να μπήκε κάπως αργά ποδοσφαιρικά στη ζωή μας, αλλά ακόμα και έτσι ήταν μια από τις θετικές πινελιές που πρόλαβε να βάλει ο Γκουστάβο Πογιέτ στην Εθνική Ελλάδος. Πέρα από την ποδοσφαιρική του αξία, όλοι ήταν σίγουροι για ένα πράγμα για εκείνον. Ήταν συμπαθέστατος και χαμογελαστός.

Όσον αφορά τη σεζόν, παρότι ήταν ο πρώτος που πέρασε τις πύλες του Κορωπίου, ήταν από εκείνες τις μεταγραφές που είχε δημιουργήσει και τα περισσότερα ερωτηματικά. Ήταν συνεχώς τραυματίας και κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει πότε θα επέστρεφε.

Πριν λίγες βδομάδες ωστόσο, με τον Βαγιαννίδη να μπαίνει στον «πάγο» από τη διοίκηση και τον Κώτσιρα να μην περνάει την καλύτερη φόρμα του, ο Μπάλντοκ βρέθηκε από το πουθενά ενδεκαδάτος και με αέρα αναντικατάστατου. Μέσα σε δυο βδομάδες κατάφερε να παίξει εναντίον της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού και ξαφνικά όλα έβγαζαν νόημα. Ο Παναθηναϊκός είχε βρει μια σταθερά στη δεξιά του πλευρά η οποία ετοιμαζόταν να λάμψει στα επόμενα παιχνίδια.

 

4407436

Ό,τι και να πούμε είναι λίγο

Ένα παιδί μόλις 31 ετών έχασε τη ζωή του, ένας παίκτης της Εθνικής Ελλάδος που έδινε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και όλοι μόνο καλά λόγια είχαν να πουν. Κάθε φορά που σε αυτή τη χώρα θα ευχόμαστε τα χειρότερα σε αντιπάλους λόγω οπαδικών και αντίθετων «πιστεύω» να θυμόμαστε το μούδιασμα που νιώσαμε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου το βράδυ στο άκουσμα του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Σε αυτές τις περιπτώσεις η ανατριχίλα και το σοκ δεν χρειάζεται να μεταφραστούν. Είναι ήδη πολύ επώδυνες. Αντίο Big George.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved