Intime Ο Σάρας φέτος δεν αστειεύεται και ο πρώτος που το έμαθε είναι ο Μπαρτζώκας

Πριν κάνετε όνειρα για ελληνικό τελικό Ευρωλίγκας, καιρός να μάθετε ότι παίζουν και άλλες ομάδες.

Άντε να βγουν τα εισιτήρια να πάμε Final 4 να δούμε τον τελικό Ευρωλίγκας ανάμεσα σε Παναθηναϊκό AKTOR και Ολυμπιακό. Κάπως έτσι ήταν η φάση στα social media και η ατμόσφαιρα που είχε επικρατήσει μετά τις μεταγραφές των δύο ελληνικών ομάδων. Είμαστε λαός που ενθουσιαζόμαστε εύκολα και απογοητευόμαστε ακόμη πιο εύκολα. Ο Παναθηναϊκός AKTOR έχει το πληρέστερο ρόστερ στην Ευρώπη και φαντάζει ως το πρώτο φαβορί για την back to back κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός έκανε μία τεράστια επένδυση, ανέβασε το μπάτζετ και πρόσθεσε πινελιές ποιότητας στο ρόστερ. Το είχε ανάγκη ώστε να ακολουθήσει τους πρωταθλητές Ευρώπης. Ωστόσο ποιος είπε ότι παίζουν μόνοι τους; Η Ευρωλίγκα δεν είναι Α1 και κάθε αντίπαλος, αν δεν τον σεβαστείς, θα σου ρίξει ένα “μπερντάκι” μπασκετικό ξύλο για να στρώσεις χαρακτήρα. 

 

 

Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα συνοδεύτηκε από ήττα. Φυσιολογική ήττα όταν έπρεπε να ταξιδέψει στην Κωνσταντινούπολη για να αντιμετωπίσει ένα σύνολο που έχει θέσει ως μοναδικό στόχο την κατάκτηση του τροπαίου. Ο Σάρας θέλει να σηκώσει την πρώτη του Ευρωλίγκα ως προπονητής και φέτος δείχνει πιο αποφασισμένος, έτοιμος και ώριμος από ποτέ.

 

 

Ως head coach της Φενέρμπαχτσε έχει δημιουργήσει ένα σύνολο που δεν του λείπει τίποτα. Έχει ταλέντο, έχει σκληράδα, έχει μέγεθος. Η απόκτηση του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς έρχεται να προστεθεί σε εκείνη του Ουέιντ Μπάλντουιν και μαζί με Κόλσον, Χολ, Γκούντουριτς, συνθέτουν ένα ρόστερ που θα βάλει δύσκολα σε όλη την Ευρώπη. Αν δεν είχε την ατυχία με τον σοβαρό τραυματισμό του Σκότι Γουίλμπεκιν, θα μιλούσαμε διαφορετικά. 

Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, πώς τα πας με το χιούμορ;

Ο πρώτος που πήρε το μάθημά του ήταν ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ολυμπιακός. Ο coach των Πειραιωτών θα πρέπει να βρει τη χημεία και τους ρόλους, ώστε οι Πειραιώτες να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ. Τα νεύρα δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος και ο εκνευρισμός μεταφέρεται από τον πάγκο στις 4 γραμμές του γηπέδου. Και προφανώς δεν αναφερόμαστε στον “τσακωμό” με τον Σάρας στο τέλος του αγώνα. Μεγάλα παιδιά είναι, θα τα βρουν μεταξύ τους. Ο συνεχής εκνευρισμός και η αρνητική ενέργεια είναι μία διαφορετική ιστορία. 

 

 

Όπως και να ‘χει, η πρώτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας μόνο υποσχέσεις αφήνει. Ο Οκτώβριος είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα και προβλέψεις. Η Ευρωλίγκα είναι μαραθώνιος και όχι 100άρι. Εκτός από ποιότητα, χρειάζεται τύχη και πλάνο ώστε να βρεθείς στην κορυφή.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved