Τα φώτα της μπασκετικής Ευρώπης πέφτουν απόψε στο Παρίσι

Η Παρί κάνει ντεμπούτο στην Ευρωλίγκα και υπάρχουν λόγοι για να παρακολουθήσεις την πρεμιέρα της.

Επιτέλους μπασκετάκι. Οι κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του δεύτερου πολυτιμότερου τίτλου στον πλανήτη. Η Ευρωλίγκα έκανε πρεμιέρα την Πέμπτη με τον Παναθηναϊκό AKTOR να μπαίνει νικηφόρα κόντρα στην Άλμπα Βερολίνου, στο γήπεδο όπου έραψε το 7ο αστέρι στη φανέλα του. Το Βερολίνο είναι η πόλη του καθώς εκεί έχει σηκώσει 2 από τα 7 συνολικά ευρωπαϊκά του. 

Απόψε είναι η σειρά του Ολυμπιακού. Μία ομάδα με ποιοτικό ρόστερ δοκιμάζεται στην Τουρκία κόντρα στην πολλά υποσχόμενη Φενέρμπαχτσε. Ωστόσο, εμείς σκοπεύουμε να ρίξουμε μία ματιά στο Παρίσι και στην πρεμιέρα της Παρί κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Ο λόγος; Διότι οι πρεμιέρες μας αρέσουν και οι σταχτοπούτες μας γοητεύουν. 

 

 

Η Παρί Μπασκετμπόλ ιδρύθηκε το 2018 από τον Ντέιβιντ Καν και έχει ως έδρα το Πορτ ντε λα Σαπέλ Αρένα. Τρία χρόνια μετά την ίδρυση της, η Παρί κέρδισε για πρώτη φορά την άνοδο της στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και το 2024 ο σύλλογος κατέκτησε τα πρώτα τρόπαια στην ιστορία του, το Λίντερς Καπ Γαλλίας και το Γιούροκαπ της σεζόν 2023–24. Ο σύλλογος ιδρύθηκε ως μέρος ενός πρότζεκτ με πρωτεργάτη τον πρώην διευθυντή των Μινεσότα Τίμπεργουλβς του NBA, Ντέιβιντ Καν, με στόχο να υπάρξει ένας σύλλογος καλαθοσφαίρισης στο κορυφαίο εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο με έδρα το Παρίσι. Κατά τα αποκαλυπτήρια της Παρί, ο στόχος που ορίστηκε για επίτευξη, ήταν η ομάδα να βρίσκεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης, την Ευρωλίγκα, κάτι που το κατάφερε τη φετινή χρόνια. Ο πραγματικός στόχος ήταν αυτό να συμβεί το 2022 αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

 

 

Ωστόσο εκτός την πρεμιέρα ενός συλλόγου που θέλει να μάθει στο Παρίσι να παίζει μπάσκετ, ενδιαφέρον έχει η περίπτωση του ανθρώπου που βρίσκεται στην άκρη του πάγκου. Ο Τιάγκο Σπλίτερ είναι εκείνος που έχει επωμιστεί το βάρος, σε μία επιλογή που μυρίζει από χιλιόμετρα μπάσκετ. Ο Βραζιλιάνος star που μάθαμε μέσα από την Ταού πριν μετακομίσει για τον μαγικό κόσμο του NBA “κρέμασε” τα αθλητικά του και επιθυμεί να σκορπίσει τρόμο στα αντίπαλα παρκέ, φορώντας το κοστούμι του προπονητή.

H πιο κουλ αθλητική φωτογραφία φέρει την υπογραφή του Καλλιμάρμαρου

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Σπλίτερ ήταν και προπονητής της εθνικής Βραζιλίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 και είμαστε περίεργοι για το σύνολο που θα παρουσιάσει στις 4 γραμμές του γηπέδου. Η Παρί δεν βρίσκεται εδώ για να κάνει τον κομπάρσο του ευρωπαϊκού μπάσκετ αλλά για να καταθέσει τα δικά της διαπιστευτήρια και να κυνηγήσει το μερίδιο που της αναλογεί.

Έχουμε τζάμπολ, παιδιά!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved