ΙΝΤΙΜΕ To fair play του Κολοβού είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε

Πώς ένα απλό «μπράβο» ομορφαίνει έναν κόσμο μέσα στη μιζέρια.

Πολλές φορές μια απλή κίνηση είναι ικανή να αλλάξει τη μοίρα της μιζέριας, να σου φτιάξει τη διάθεση από εκεί που δεν το περιμένεις. Και εσένα και των γύρω σου ανθρώπων. Όπως ένα χαμόγελο που θα σου ρίξει το αφεντικό σου στο γραφείο μετά από μια δύσκολη μέρα στη δουλειά ή το απλό νεύμα με το σήκωμα του χεριού από τον οδηγό αυτοκινήτου που άφησες να περάσει στον δρόμο ενώ δεν έχει προτεραιότητα. Τόσο απλά.

Kινηματογραφικά «μπουνίδια» λιγότερο πέναλτι από του «Μπουκετασβίλι»

Αυτό ακριβώς έγινε και στο γήπεδο της Νέας Ιωνίας το απόγευμα της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου, στο παιχνίδι-θρίλερ μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Πανιωνίου για το Κύπελλο Ελλάδος.

Ο Πανιώνιος έφτασε στα όριά του, τελικά όμως πήρε την πρόκριση στα πέναλτι με το αγχωτικό 2-1. Εκεί έγινε και το σκηνικό του αγώνα. Ο Δημήτρης Κολοβός, το μεγάλο όνομα του «Ιστορικού» -μέχρι να έρθει βέβαια ο Ντένις Τσερίσεφ- όσες φορές και να σούταρε προς την αντίπαλη εστία δεν θα κατάφερνε να σκοράρει και ο λόγος είναι ο αντίπαλος γκολκίπερ Ντροστ.

Συγκεκριμένα, τερματοφύλακας των γηπεδούχων έπιασε δύο φορές σουτ από τα 11 βήματα του άλλοτε παίκτη του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, το ένα στην παράταση και το άλλο στη διαδικασία των πέναλτι, αναγκάζοντάς τον να προβεί σε μια ιδιαίτερη κίνηση.

 

 

Όχι, δεν βγήκε από τα ρούχα του, ούτε «έβρισε» θεούς και δαίμονες, αλλά πλησίασε τον αντίπαλο που του στέρησε δύο φορές τουλάχιστον το γκολ και τον συνεχάρη θερμά. Και όλο αυτό, μην ξεχνάμε ότι έγινε σε ένα σημείο του αγώνα που τα νεύρα είναι πάντα τεντωμένα, όπως και τα συναισθήματα των ποδοσφαιριστών. Αλλά το ήθος είναι κάτι που δεν διδάσκεται. Πρέπει να το έχεις.

H πιο κουλ αθλητική φωτογραφία φέρει την υπογραφή του Καλλιμάρμαρου

Μπράβο στον Κολοβό. Και τώρα μπορούν να πανηγυρίσουν με ακόμα μεγαλύτερη χαρά και ανακούφιση την μεταγραφή του Τσερίσεφ στην Πλατεία.

 

 


©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved