Assosiated Press To ποδοσφαιρικό «Lockout» είναι προ των πυλών αλλά δεν είναι λίγο υπερβολή;

Όλοι έχουν δικαίωμα στην απεργία. Ισχύει και για αυτούς που αμείβονται με τόσα εκατομμύρια;

«Καλό ποδόσφαιρο δεν σημαίνει περισσότερα παιχνίδια» λέει ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι και MVP του Euro 2024, Ρόδρι στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ενόψει του αυριανού (18/9) εναρκτήριου αγώνα των πρωταθλητών Αγγλίας στο νέο Champions League, με αντίπαλο την Ιντερ.

Τρία μαθήματα που πήραμε από την Ντόρτμουντ στον τελικό του Champions League.

Ένα Champions League που αλλάζει διάσταση και πλέον έχει περισσότερες ομάδες και ακόμα περισσότερες αγωνιστικές. Τι σημαίνει αυτό για τους φιλάθλους; Περισσότερη μπάλα και θέαμα. Τι σημαίνει για τους ποδοσφαιριστές; Περισσότερη καταπόνηση. Εκεί που κάποτε έπαιζες 30-35 παιχνίδια όλη τη χρονιά σε πρωτάθλημα και Ευρώπη, πλέον ο αριθμός έχει εκτοξευτεί στους 50-60 -χωρίς τα ανεπίσημα- και το πράγμα έχει ξεφύγει πολύ.

 

 

«Μεταξύ 40 και 50 αγώνων αντέχεται. Μετά πέφτεις, γιατί δεν είναι δυνατόν να διατηρήσεις το ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης», υπογράμμισε ο Ρόδρι και πρόσθεσε: «Πρέπει να διαφυλάξουμε τους εαυτούς μας, είμαστε τα κύρια πρόσωπα αυτού του αθλήματος, ή αυτής της επιχείρησης, μικρή σημασία έχει πώς θα το ονομάσετε. Αν ο κόσμος θέλει να βλέπει καλύτερο ποδόσφαιρο, πρέπει να έχουμε την ευκαιρία να ξεκουραζόμαστε. Όσο αυξάνει ο αριθμός των αγώνων, τόσο πέφτει το επίπεδο και η ποιότητα».

Ποδοσφαιριστής έκανε τράκα τσιγάρο από φίλαθλο την ώρα του αγώνα

Είναι πολλά τα λεφτά…

Ο λόγος που τα παιχνίδια είναι τόσο πολλά, είναι ότι οι σύλλογοι, οι ομοσπονδίες και οι διοργανωτές διοργανώσεων επωφελούνται από τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τις χορηγίες που προκύπτουν από περισσότερους αγώνες, ενώ οι παίκτες πληρώνουν το τίμημα με τη φυσική τους φθορά.

Υπάρχει όμως και η άλλη χρηματική όψη του νομίσματος, αυτή που λέει ότι οι ποδοσφαιριστές, ειδικά στα υψηλά επίπεδα, απολαμβάνουν μισθούς που είναι εξαιρετικά υψηλοί σε σχέση με άλλες επαγγελματικές ομάδες. Ένας παίκτης της Premier League ή της La Liga μπορεί να κερδίζει εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, ποσά που ξεπερνούν κατά πολύ τους μέσους μισθούς παγκοσμίως. Και από τη στιγμή που βλέπουμε τον Ρόδρι να διαμαρτύρεται ο οποίος λαμβάνει ετήσιο μισθό 11μιση εκατομμύρια ευρώ, θα πει κανείς ότι είναι και εριστική η τοποθέτησή του.

 

 

Οι ποδοσφαιριστές σαφώς και έχουν δίκιο να ανησυχούν για τις επιπτώσεις της υπερβολικής φόρτωσης αγώνων στην υγεία τους, και το αίτημα για πιο ισορροπημένα προγράμματα είναι θεμιτό. Ωστόσο, βλέποντας τα αστρονομικά ποσά που κερδίζουν οι ποδοσφαιριστές σου έρχεται να πεις μέσα σου ένα «δεν μας χ€ζ€ι$ ρε Ρόδρι και οι υπόλοιποι που παίρνετε εκατομμύρια που θέλετε και απεργία;».  

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved