Για τον Kyle Hines όλοι είχαν πάντα έναν καλό λόγο να πουν

Ο σπουδαίος σέντερ ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τα γήπεδα και νιώθουμε ήδη περίεργα.

«Σέντερ 1,98;» ήταν η ατάκα που είπαν οι περισσότεροι όταν πρωτοείδαν τον Kyle Hines στη χώρα μας το 2011 με τα χρώματα του Ολυμπιακού. Ποιος να το περίμενε ότι αυτός ο όχι και τόσο ψηλός - για τη θέση του- τύπος 13 χρόνια μετά θα είχε γράψει μια τόσο σπουδαία ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, τόσο γλυκιά και ταυτόχρονα ηχηρή, που δίκαια πλέον συγκαταλέγεται στη λίστα των κορυφαίων ever.

 

 

Έκατσε δυο χρόνια στα μέρη μας, έβαλε τα θεμέλια του μύθου του και στη συνέχεια πήρε μεταγραφή για το εξωτερικό και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για να εκτοξεύσει το «άστρο» του.

Έλληνα φθονείς, ούτε ένα ευρωπαϊκό να μη χαρείς

Στη Μόσχα έμεινε 8 ολόκληρα χρόνια βάζοντας το δικό του λιθαράκι στη διατήρηση μιας εκ των πλέον ισχυρών ομάδων της Euroleague των ‘10s, για να προσπαθήσει να φέρει το πνεύμα του νικητή στο Μιλάνο.

 

 

Ασχέτως αν κατάφερε να την οδηγήσει μονάχα σε ένα Final Four, ο Αμερικανός σίγουρα δεν μετανιώνει την επιλογή του και σήμερα μέσα από ένα άκρως συγκινητικό post στο προσωπικό του προφίλ στο Instagram, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση:

«Σας ευχαριστώ για την αγάπη, τον θαυμασμό και την υποστήριξη που μου δείξατε τα τελευταία 4 χρόνια. Όλοι παλέψαμε σκληρά για να κάνουμε την Αρμάνι ομάδα και σύλλογο που η πόλη και όλοι οι φίλαθλοι θα μπορούσαν να είναι περήφανοι» είναι μεταξύ των όσων έγραψε στο διαδικτυακό «αντίο» του.

 

 

Ο Hines, λοιπόν, στα 38 του χρόνια αποχωρεί από την ενεργό δράση, όχι όμως και από το μπάσκετ καθώς η επόμενη μεγάλη πρόκληση είναι η μετακόμιση στις ΗΠΑ, και η επιστράτευσή του στο τεχνικό τμήμα των Brooklyn Nets.

Ο ΝΒΑερ, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς σε συνέντευξη που έδωσε στο Ratpack.

Θα ήταν κρίμα ένας τύπος που ήταν αποδεκτός από όλους, παίκτες, προπονητές, ακόμα και φιλάθλους αντιπάλων, να μείνει μακριά από το μπάσκετ. Γιατί εδώ που τα λέμε, το ίδιο το άθλημα έχει ανάγκη από προσωπικότητες όπως αυτή του Αμερικανού.

Έγραψαν για εκείνον (στο παρακάτω άλμπουμ):

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved