Η τελευταία «οδηγία» του Σβεν Γκόραν Έρικσον

Το «αντίο» ενός σπουδαίου, προκαλεί τρέμουλο και συγκίνηση σε όποιον τον ακούσει.

Και τι έγινε που είναι Σουηδός, εμείς σαν Βρετανό θα τον έχουμε πάντα στο μυαλό μας. Ειδικά για όσους αρχίσαμε να βλέπουμε μπάλα στις αρχές των 00’s η παρουσία του θα είναι πάντα συνδεδεμένη με τον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας, ακόμα και αν δεν μπόρεσε να την οδηγήσει πέρα από τα προημιτελικά μεγάλης διοργάνωσης (δύο Μουντιάλ και Euro 2004).

Άλλος είναι πάντως ο κορυφαίος προπονητής της Εθνικής Αγγλίας.

Αυτή η φυσιογνωμία που πρωτοέκατσε σε ποδοσφαιρικό πάγκο του 1977 στην Degerfors IF, για να μεταπηδήσει ύστερα στην Γκέτεμποργκ, φτάνοντας τελικά να προπονήσει τεράστια κλαμπ, όπως η Ρόμα, η Φιορεντίνα, η Λάτσιο ή η Μάντσεστερ Σίτι, είδε πρόσφατα την μεγάλη του επιθυμία να πραγματοποιείται, όταν αποτέλεσε τον προπονητή της Λίβερπουλ για έναν αγώνα παλαιμάχων των ρεντς κόντρα σε αντιστοίχους του Άγιαξ στο Άνφιλντ.

 

 

Έστω και έτσι, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον ολοκλήρωσε τα ποδοσφαιρικά του όνειρα, ακόμα και αν δεν αποτέλεσε ποτέ χεντ κόουτς των «κόκκινων» σε επίσημο παιχνίδι. Το σκηνικό με τον ίδιο να ακούει το «You will never walk alone» ως κόουτς της Λίβερπουλ είναι δεδομένο ότι του έδωσε χρόνια ζωής.

Μετά την εκπλήρωση των ονείρων του, ήρθε η στιγμή για να μεταδώσει το τελευταίο του μήνυμα. Αυτή τη φορά, ωστόσο όχι σαν κόουτς αλλά σαν απλός άνθρωπος μέσω ενός συγκινητικού ντοκιμαντέρ του Amazon Prime με τίτλο “Sven”, ο Σβεν Γκόραν Έρικσον αναλογίζεται τη ζωή του και την γεμάτη ποδοσφαιρική του καριέρα, προσφέροντας μια τελευταία «οδηγία» γνωρίζοντας ότι δεν έχει αρκετό χρόνο μπροστά του.

 

 

Ο καρκίνος στο πάγκρεας είναι σε προχωρημένο στάδιο και στις τελευταίες μέρες της ζωής του, ο 76χρονος, έχει βρει την εσωτερική του ηρεμία έχοντας ως θέα μια ήρεμη λίμνη της πατρίδας του.

Όσο για την τελευταία του οδηγία, αυτή έρχεται να γαντζωθεί στην καρδιά μας, σκεπτόμενοι ότι αυτός ο άνθρωπος ξέρει ότι σύντομα δεν θα είναι ανάμεσά μας.

 

 

Μια συμβουλή ζωής που ίσως μόνο όταν κοιτάζεις κατάματα τον θάνατο μπορείς να εκτιμήσεις. Όσο για τον σπουδαίο άντρα από τη Σουηδία, σίγουρα αποτελεί την τακτική που θα ήθελε καιρό να μεταλαμπαδεύσει σε όσους τον άκουγαν πιστά σε όλη τους την καριέρα ή τη ζωή.

5 πρόσφατα ντοκιμαντέρ για να δεις στο Νetflix

«Είχα μία καλή ζωή. Νομίζω ότι όλοι φοβόμαστε τη μέρα που θα πεθάνουμε, αλλά η ζωή είναι και θάνατος. Πρέπει να μάθεις να το αποδέχεσαι όπως είναι. Ας ελπίσουμε ότι στο τέλος οι άνθρωποι θα πουν, ναι, ήταν καλός άνθρωπος, αλλά δεν θα το πουν όλοι αυτό.

Ελπίζω να με θυμάστε ως έναν θετικό τύπο που προσπαθούσε να κάνει ό,τι μπορούσε. Μη λυπάστε, να χαμογελάτε. Σας ευχαριστώ για όλα, προπονητές, παίκτες, κόσμο, ήταν φανταστικό. Φρόντιστε τον εαυτό σας και φρόντιστε τη ζωή σας. Και ζήστε το. Αντίο».

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved