Eurokinissi Μίλτος Τεντόγλου, Ολύμπιος θεός!

Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής στην ιστορία του στίβου με δύο χρυσά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Υπόκλιση για το παιδί από τα Γρεβενά που έφτασε μέχρι την κορυφή του Ολύμπου.

Όλη η Ελλάδα ένα τεράστιο πάρτυ. Από το Παρίσι μέχρι τα Γρεβενά, από το Stade de France -εκεί όπου ο Μίλτος Τεντόγλου έγραψε ιστορία- μέχρι την Πλατεία Αιμιλιανού, την κεντρική πλατεία των Γρεβενών, τον τόπο καταγωγής του δις χρυσού Ολυμπιονίκη. Το παιδί που ξεκίνησε ως παρκουρίστας και η μοίρα έμελλε να τον οδηγήσει στον κολοφώνα της παγκόσμιας δόξας του. Στον Όλυμπο του αθλητισμού, στο υψηλότερο σημείο του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Μίλτος Τεντόγλου. Το 9ο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της Ελλάδας στον στίβο έχει την σφραγίδα του κορυφαίου άλτη του ελληνικού αθλητισμού. Το άλμα του στα 8.48 μέτρα δεν ήταν αυτό που περίμενε πριν την έναρξη του τελικού. Ωστόσο ήταν αρκετό ώστε να τον βάλει στο Πάνθεον του Ολυμπισμού. 

 

 

Είναι εκείνες οι στιγμές που δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την ιστορικότητά τους. Το βράδυ της Τρίτης 06 Αυγούστου το όνομα του Μίλτου Τεντόγλου γράφεται στην ιστορία με χρυσά γράμματα. Ένας μύθος ανάμεσα στους μύθους. Ένας τιτάνας, ένας Ολύμπιος Θεός. Η κληρονομιά που θα αφήσει ο Έλληνας άλτης είναι αδιανόητη.

 

 

 

Θα κατανοήσουμε το πραγματικό μέγεθός της όταν θα δούμε την επόμενη γενιά Ελλήνων αθλητών να σαρώνουν τα μετάλλια στο άλμα εις μήκος. Να είστε σίγουροι πως τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν από την οθόνη τους το ιστορικό επίτευγμα του Μίλτου θα πουν στους γονείς τους να τους γράψουν στον στίβο. Στο άλμα εις μήκος ώστε να πατήσουν κάπως άγαρμπα και να προσγειωθούν στο χώμα. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου κρατάει το καλό για το Παρίσι

Μήπως δούμε μελλοντικά στα Γρεβενά και αγώνες προς τιμήν του με το όνομα “Τεντόγλεια”; Δε θα μας κάνει καμία εντύπωση. Ούτε στον ίδιο. Ενδεχομένως να μην τον απασχολεί. Το μόνο που τον νοιάζει είναι το επόμενο άλμα. Το επόμενο ρεκόρ. Ας αρχίσουν οι χοροί!



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved