O Τζόκοβιτς τερμάτισε το παιχνίδι

Μετά το χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, τι άλλο έχει μείνει για τον Νόλε;

Είναι από τις λίγες φορές που το άθλημα του τένις μοιάζει με τερματισμένο videogame, τουλάχιστον αν το βλέπεις μέσα από τα μάτια του Νόβακ Τζόκοβιτς. Λες και οι πίστες τελείωσαν, σαν να μην έχει άλλο level, ούτε κάποιον boss να κερδίσεις, ούτε καν κάποιο side mission. Μόνη λύση πλέον είναι το reset αλλά ποιος μπορεί να κάνει reset μπροστά σε τέτοιο μεγαλείο, όπως αυτό του Σέρβου.

Ο Τζόκοβιτς έδειξε πώς το καλό τρολάρισμα απαιτεί και υψηλό χιούμορ

Ο τύπος έχει 24 Grand Slam, έχει ξεπεράσει κάθε άλλο αθλητή στον κόσμο στη συγκεκριμένη κατηγορία και από το απόγευμα της 4ης Αυγούστου έχει τερματίσει και επίσημα κάθε achievement που μπορεί να πετύχει κανείς στο άθλημα του τένις.

 

 

Ο λόγος; Μα επειδή στα 37 του χρόνια κατάφερε να κατακτήσει το μοναδικό βραβείο κορυφής που δεν είχε κερδίσει στην τεράστια καριέρα του, δηλαδή το χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Και το έκανε μάλιστα με κρότο, απέναντι στον τύπο που έχει βαλθεί να του κλέψει τη δόξα στο φινάλε της καριέρας του, τον Κάρλος Αλκαράθ.

Στα μάτια ίσως των περισσότερων, ο Ισπανός ήταν -και δίκαια- το φαβορί, αλλά ποιος μπορεί να διαγράψει έτσι απλά τον Νόβακ Τζόκοβιτς, ασχέτως αν δεν έχει την φρεσκάδα του 21χρονου τενίστα που απειλεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ του τένις στο μέλλον.

Όσο όμως ο Τζόκοβιτς είναι around, θα πρέπει να περιμένει.

 

 

Για την ιστορία, ο Νόλε επικράτησε με 2-0 σετ, 7-6, 7-6 στα γκέιμ και πλέον τα έχει όλα. Είναι μόλις ο πέμπτος τενίστας στην ιστορία που ανήκει στο κλαμπ των Golden Slam (δηλαδή με κατάκτηση και των 4 Grand Slam αλλά και πρώτης θέσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες) παρέα με τους Ράφα Ναδάλ, Σερένα Ουίλιαμς, Αντρέ Αγκάσι και Στέφι Γκραφ.

Η ευτυχία του να βλέπεις τον Djokovic από κοντά

Τι άλλο άραγε έχει μείνει εκεί έξω για τον Νόβακ Τζόκοβιτς αυτή τη στιγμή; Σίγουρα κάτι θα υπάρχει για έναν τύπο που κατάφερε στη δύση της καριέρας του να κατακτήσει το μοναδικό τρόπαιο που του έλειπε από τη συλλογή του.

 

 

Και εδώ που τα λέμε, είναι μεγάλο κίνητρο από μόνο του να βαλθεί να χαλάσει τα σχέδια του Κάρλος Αλκαράθ για domination στο τένις, ειδικά όταν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του. Τουλάχιστον ηλικιακά.

 



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved