Intime Οι Έλληνες μάθαμε να τραβάμε κουπί

Δύο χάλκινα μετάλλια στην κωπηλασία μέσα σε λίγα λεπτά. Καθόλου άσχημα για τα ελληνικά κουπιά που χτίζουν παράδοση.

Μέχρι να προλάβεις να χαρείς και να γράψεις για το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό ελαφρών βαρών των ανδρών στην κωπηλασία, ήρθε και το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο από τις γυναίκες. Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής τερμάτισαν τρίτοι στον τελικό ελαφρών βαρών στο Παρίσι και λίγα λεπτά αργότερα οι Ζωή Φίτσιου και Μιλένα Κοντού επανέλαβαν τον θρίαμβο. 

Είναι αξιοθαύμαστο πως τα δύο ελληνικά δίδυμα κατάφεραν στην πρώτη τους συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ν’ ανέβουν στο βάθρο. Κατάφεραν να φέρουν το 5ο και το 6ο αντίστοιχα ολυμπιακό μετάλλιο, μετά από τέσσερα που είχαν προηγηθεί από το 2004 στην Αθήνα από τους Πολύμερου - Σκαθίτη, το 2008 στο Πεκίνο από τους Πολύμερου - Μούγιου, τις Τσιάβου - Γιαζιτζίδου στο Λονδίνο το 2012 και τη μεγαλύτερη διάκριση μέχρι σήμερα, το χρυσό μετάλλιο του Στέφανου Ντούσκου στο Τόκιο το 2021 στο σκιφ. 

 

 

Οι Έλληνες μάθαμε να τραβάμε κουπί. Μπορεί μεταφορικά στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων, αλλά κυριολεκτικά σε αυτά τα χρυσά παιδιά που κόντρα σε θεούς και δαίμονες κάνουν την Ελλάδα περήφανη. 

 

 

Είναι αυτή η κληρονομιά που δεν κατανοούμε εκείνη τη στιγμή που βιώνουμε τον θρίαμβο. Ένα μετάλλιο, μία διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες κάνουν ευτυχισμένο τον αθλητή που το κατακτά. Ωστόσο αυτό είναι μόνο το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα. Μακροπρόθεσμα αφήνουν μια κληρονομιά που το μέγεθός της το κατανοούμε μετά από μια δεκαετία. Αυτή τη στιγμή τις επιτυχίες τις παρακολουθούν παιδιά από τις οθόνες τους. Παιδιά που θέλουν να μιμηθούν τους ήρωές τους. Παιδιά που θα ζητήσουν από τους γονείς τους να τους γράψουν στην κωπηλασία ή στην κολύμβηση μετά τον τεράστιο ιστορικό άθλο του Απόστολου Χρήστου. Όπως κάποτε συνέβαινε με την άρση βαρών.

 

 

Οι μεγάλες επιτυχίες αυτών των παιδιών που έρχονται χωρίς την στήριξη της Πολιτείας είναι ασύγκριτες. Σε μία χώρα που έχουμε μάθει να πυροβολάμε τα πόδια μας και να υπάρχει κανένα πλάνο, αυτοί οι αθλητές είναι γίγαντες. Είναι φάρος και παράδειγμα για όλους μας. Πως όταν θέλεις να πετύχεις κάτι, μην περιμένεις τίποτα από κανέναν. Πάλεψέ το με κάθε τρόπο και άσε τη ζωή να γράψει την πιο όμορφη ιστορία της για σένα.



©2016-2024 Ratpack.gr - All rights reserved